Neville og Van Persie uenige om «The Beast»

Paul Pogba røper at han allerede har funnet et kallenavn til Harry Maguire, mens Gary Neville og Robin van Persie er uenige om nysigneringens påvirkningskraft i debuten.

På flere spillerbørser kåres nysigneringen til Manchester Uniteds beste spiller mot Chelsea.

United.no ga Maguire 8.5, Manchester Evening News, Guardian og Daily Mail var enige om 8, mens The Sun klinket til med 9.

Etter 4-0-seieren kunne Paul Pogba røpe at den engelske landslagsstopperen allerede har fått sitt kallenavn i United-garderoben.

– Jeg kaller ham «The Beast». Han er en leder som passer oss perfekt, og han har en god forståelse med Victor Lindelöf, sa franskmannen, ifølge Daily Mirror.

DRØMMEDEBUT: Harry Maguire fikk rosende omtale etter 4-0-seieren mot Chelsea.

I sin ukentlige podkast fra kommentatorplass lanserer Neville ideen om at Maguire kan få samme betydning for Manchester United som tidligere midtstoppere som Gary Pallister, Rio Ferdinand og Nemanja Vidic.

– Maguire virker trygg og sterk, sier Neville, som jobber med Premier League for Sky Sports.

– Han debuterte i et viktig storoppgjør for Manchester United, men det virket ikke som noe hadde endret seg. Han spilte som han har gjort for England og Leicester.

– Håpet er at han ikke bare gjør jobben sin, men også kan være en katalysator for hele laget. Noen av midtstopperne jeg spilte med hadde stor påvirkning på andre spillere.

– Det er for tidlig å si om Maguire vil utgjøre samme forskjell for United som Virgil van Dijk har gjort for Liverpool, men det er ikke umulig.

– Han kommer til å bringe stabilitet til denne klubben de neste fem-seks årene.

Ros fra Mourinho

José Mourinho lot seg også imponere på Old Trafford.

– Han er en spiller som er veldig komfortabel med ballen i beina. Det vil være bra å ha Lindelöf på den ene siden og Maguire på den andre, sa portugiseren.

TILBAKE: José Mourinho var på Old Trafford som TV-ekspert for Sky Sports på søndag.

I TV 2s Premier League-studio i Bergen var derimot Robin van Persie mer avventende. Den tidligere United-spissen ga Maguire godkjent i debuten, men sa samtidig at han forventer mer i fremtiden.

– Det var bra, men ikke fantastisk. Som han sa selv: Han jobber fortsatt med formen, sa Van Persie på TV 2.

– I fremtiden vil jeg se at han skaper noe. Nå spilte han «safe», og det er greit nok i den første kampen. Men de neste månedene vil jeg se ham glitre med ballen: Slå korte pasninger, gjennombruddspasninger og lange crossballer.

Van Persie er også spent på hvordan Maguire vil tilpasse seg en høyere forsvarslinje enn det han var vant til i Leicester.

– Nå får han et rom på 40-50 meter bak seg. Han er ikke den raskeste, men ikke treg, heller. Det vil bli interessant å se hvordan han løser det, og om han er smart nok til å håndtere det.

PÅ NORSK JORD: Robin van Persie var ekspert for TV 2 på søndag.

Neville: – Starten på noe

Nå venter kamper mot Wolverhampton, Crystal Palace og Southampton, før den første ligapausen i september.

Selv om Manchester United levnes minimale muligheter til å kjempe om tittelen denne sesongen, tror ikke Neville at det nødvendigvis tar altfor lang tid før klubben er tilbake der den hører hjemme.

– De er ikke håpløst langt unna. Pep Guardiola kommer til å forlate Manchester City i løpet av de neste sesongene, og Jürgen Klopp kan miste Mohamed Salah eller en annen nøkkelspiller. Når den muligheten kommer, må United gripe den.

– Dette er starten på noe, men de er nødt til å være tålmodige. For fjerde gang på åtte år har de en ny strategi, og nå er de nødt til å holde seg til denne. De kan ikke velge nye veier hele tiden.

POSITIV: Gary Neville har vært optimistisk på Ole Gunnar Solskjærs vegne fra dag én.

Den tidligere backen mener United bør vurdere signeringer i januar, for deretter å hente inn ytterligere to-tre forsterkninger i sommer. Motiverte spillere som har kvalitet til å gjøre United til en tittelutfordrer må være kravet, mener han.

– Manchester United må bygge stein for stein og sørge for at de alltid tar de riktige avgjørelsene. For har du mislykkes du med et overgangsvindu, trenger du to nye vinduer for å fikse det. Det er de nødt til å slutte med. Denne sommeren var ikke spektakulær, men den var solid.