Dette får du for 80 millioner pund

Ole Gunnar Solskjær har sin forsvarssjef. Harry Maguire var simpelthen en gigant i United-forsvaret da United slo Chelsea 4-0.

Manchester United fikk en drømmestart på den nye sesongen, men 4-0-seieren forteller ikke det hele bildet av kampen.

Lenge var Chelsea det førende laget på Old Trafford og hadde det ikke vært for en oppegående David de Gea og strålende debuter av nykommerne Aaron Wan-Bissaka og Harry Maguire kunne dette fort blitt en ganske annen kamp.

Her er vår vurdering av United-gutta etter en resultatmessig fantastisk start på sesongen.

David de Gea – 8
Sikkerheten selv de gangene han måtte i aksjon med flere klasseredninger. Perfekt revansj etter en rufsete vårsesong. Nå venter vi bare på at spanjolen skriver under på en ny kontrakt…

BUNNSOLID: David de Gea leverte en strålende kamp i United-målet.

Aaron Wan-Bissaka – 8
Satte seg i respekt med sin aller første involvering. Knallsterk i duellene og leverte en fantastisk takling av Barkley etter snaue halvtimen. Bunnsolid foruten noen pasningsfeil og en sløv involvering i starten av 2. omgang. Fikk det behagelig på jobben etter 2-0, men ingen skal undervurdere hvor viktig forsvaret var i denne seieren og før pause var høyrebacken Uniteds beste.

Victor Lindelöf – 7.5
Noen skjønnhetsfeil og vel dristige valg uten sikring. Spiller langt tryggere etter hvilen og opptrer med autoritet.

Harry Maguire – 8.5
Forsvarssjefen med stor F. Konge i luften, solid langs bakken og fungerte som limet i et United-forsvar som fikk minimal hjelp fra midtbanen i 1. omgang. Viste med all tydelighet hvorfor United var desperate etter å hente ham i sommer og gjorde ham til verdens dyreste forsvarsspiller. Strålende stopperspill i forkant av Uniteds 2-0 mål da han setter i gang kontringen som resulterte i Uniteds scoring. Hadde flest klareringer av alle, flest ballbrudd og flest blokkeringer.
Hvilken debut!

Luke Shaw – 5.5
Ble reddet av Maguire flere ganger før pausen og virket noe rusten. Villig til å gå fremover, men mistet ballen for ofte. Spilte seg opp fra en svak til middels kamp etter hvilen.

Scott McTominay – 5.5
Enkelte fine driv fremover, men virket ikke komfortabel de gangene han fikk ballen. Flere slurvete pasninger trekker ned. Har mer å gå på.

Andreas Pereira – 6.5
Viste bare glimtvis hva som bor i ham. Fikk aldri satt sitt preg på kampen og ble løpende mye i mellomrom. Pereira kommer utvilsomt mer til sin rett når United har ballen, men Pereira ble tøffere i stilen etter hvilen. Nydelig forarbeid i forkant av 2-0. Hevet seg etter hvilen.

Paul Pogba – 7
Unøyaktig med ball og lite disiplinert uten. Pogba var midtbanespilleren som måtte stå frem i denne kampen, men lenge slet han med å sette sitt preg på kampen. Så viser Pogba hvilket overblikk og eminent pasningsfot han faktisk har da han sendte Rashford gjennom til 3-0 og fikk også målgivende til Daniel James sin 4-0-scoring. Fine bidrag mot slutten, men må vise mer enn det han gjorde de første 45 minuttene.

Jesse Lingard – 6
Anonym før hvilen. Hevet seg et hakk etter med flere brukbare løp, dog lenge uten å få utrettet all verden. Fant Pereira i forkant av 2-0.

Marcus Rashford – 7.5
Innledet veldig sløvt og sluntret unna i det defensive arbeidet på kanten. Skaffer imidlertid straffen som han selv setter sikkert i mål. Falt dypere i banen etter hvilen og tok større defensivt ansvar. Oppofrende i forkant av 2-0, og iskald i avslutningsøyeblikket på 3-0. Langt fra hans beste kamp i United-trøyen, men i denne kampen hadde Rashford en kynisme foran mål som lenge har væt etterlyst.

TO MÅL: Marcus Rashford startet sløvt, men spilte seg stort opp og scoret to mot Chelsea.

Anthony Martial – 6.5
Fikk en gavepakke av Kurt Zouma tidlig i kampen, men avslutningen ble for tam. Gikk seg fast gang på gang og falt tilbake til gamle synder. Viser imidlertid akkurat den krigerinnstillingen som trengs av en spiss da han kjempet inn 2-0.

Daniel James, Juan Mata og Mason Greenwood spilte alle for kort tid til å få karakter.

Eivind B. Holth og Dag Langerød etter kampen.