Nærmer seg rekord

Det er lenge siden United har holdt nullen i 525 minutter på rad.

Edvin van der Sar satte i 2009 ny verdensrekord i å holde nullen, da han holdt målet rent i utrolige 1.311 minutter på rad med ligaspill for United.

Men ligakamper er én ting.

Kamper på rad i alle turneringer er noe helt annet.

Profil Romero
Sergio Romero holdt nullen mot Boro i ligacupen, før United røk ut på straffer.

Nå har United spilt 525 minutter med fotball på rad i liga, ligacup og Champions League uten å slippe inn mål.  Man må helt tilbake til 21. oktober for å finne forrige baklengsmål, da Seydou Doumbia gjorde 1-0 for CSKA Moskva på en retur etter straffe på David de Gea. Etterpå har De Gea og Sergio Romero holdt nullen mot City, Middlesbrough, Palace, CSKA og WBA. Totalt 525 minutter uten baklengs, altså.

United.no har sett gravd i arkivene, og United jakter nå på rekorden med 817 minutter uten baklengs, som ble satt i desember og januar av 2004/05-sesongen. Den gangen holdt United nullen de siste 44 minuttene av 5-2-seieren mot Crystal Palace 18 desember og så i ytterligere åtte strake kamper i alle turneringer, noe som er klubbrekord etter at Premier League startet. Til slutt røk det med en baklengs mot Aston Villa 22. januar.

Det betyr at David de Gea (og eventuelt Romero) må holde nullen i ytterligere 296 minutter hvis det skal bli ny klubbrekord. For at det skal bli ny rekord må nullen dermed holdes også mot Watford borte, PSV hjemme og Leicester borte og så minst 27 minutter hjemme mot West Ham 5. desember.

Uansett ligger Louis van Gaals menn brukbart an til å ta en 2. plass på rekordlistene.

Holde De Gea nullen  i 24 minutter mot Watford så er 3. plassen tatt. Holdes nullen i hele kampen mot Watford og 12 minutter mot PSV så er 2. plassen sikret.

Så får det være målet først. 296 minutter er lenge på en fotballbane.

MERK: United.no forsøkte også å finne tall fra historien før Premier League, men tidspunkt for målscorere i gamle dager er vanskelig å finne, derfor ble det med perioden 1992 til 2015/16-sesongen.