– Nå er det ikke lenger noen unnskyldning

Første del av fredagens pressekonferanse med Ole Gunnar Solskjær ble innholdsrik.

United-manageren gikk blant annet hardt ut mot de som forsøkt å skape et inntrykk av splid i United-garderoben, la til at Harry Maguire fikk en smell mot Danmark og dermed var usikker, før han også avslørte at United hadde utløst klausulen i Paul Pogbas kontrakt.

Senere fredag kom det så frem at Maguire hadde reist med resten av troppen til Newcastle, noe som enten betyr at avgjørelsen om han starter tas lørdag eller at han er friskmeldt.

I den sperrede delen av fredagens pressekonferanse, som ble offentliggjort 23.30 skandinavisk tid fredag kveld, var temaene enda mer Maguire, enda mer Pogba og også Solskjær selv.

– Hvorfor gir du ikke Harry Maguire en pause?

– Alle er unike. Alle reagerer forskjellig. Det du da gjør er at du snakker med dem. Du setter deg ned, ser dem i øynene og finner ut hvordan vi sammen løser dette.

– Det er fortsatt også tidlig i sesongen, og Harry har ikke hatt samme preseason som forrige sesong. Han gikk jo også glipp av den første landslagspausen. Nå håper jeg bare at han kan spille, etter smellen han fikk mot Danmark.

DET MESTE HAR GÅTT GALT: Harry Maguires sesongstart har ikke vært god.
– Er det frustrerende at Paul Pogba for tredje gang snakker om å dra?

– Spillere kan også påvirkes av spørsmålene under en slik landslagssamling. I Frankrike har journalistene også koblingen til Zinedine Zidane som er Real Madrid-trener. Paul svarte som han svarte, men er her de neste to årene uansett. Nå jobber vi for å få det beste ut av ham.

– 3. plass i fjor. Er målet å nærme seg de beste denne sesongen?

– Ja. Dette er et langtidsprosjekt. Det handler om steg for steg. Forrige sesong viste vi i glimt at vi har potensiale til å utfordre de to øverste eller i alle fall nærme oss dem.

– Samtidig er fotballen nå merkelig. Vi ser noen resultater og kamper som…., vel, etter oppstarten i juni så virket det som om alle koste seg med fotballen, men nå føles en del kamper ganske så sterile, som treningskamper. Det var landskamper nå som virket helt poengløse.

– For oss handler det nå om å finne energien i spillet vårt igjen. Det er nøkkelen.

– Hvor vanskelig er det å gå inn i en periode med så mange kamper og så lite trening?

– Når man spiller lørdag kveld og så tirsdag igjen som nå så har man ikke tid til annet enn restitusjon. Nå blir det sånn også videre hele sesongen.

– Det snakkes om en landslagspause, men denne «landslagspausen» innebar tre landskamper. Ingen pause. Det er kamper hele veien. Ideelt sett skulle man hatt mer tid til trening, men samtidig vil vi spille i Champions League og da vet man hvordan kravet er til å være United-spiller.

– Nå handler det om å finne rytmen. Det har ikke vært lett så langt på grunn av det fysiske, vi har ikke vært fysisk godt nok forberedt og kanskje heller ikke mentalt. Nå har vi imidlertid ikke den unnskyldningen lenger. Spillerne har fått noen kamper i beina, landskamper også, så nå handler det om å få energi i gruppa, og se på de kampene som venter oss, det er fantastiske kamper. Det er kamper spillerne bare må se frem til å spille i.

– Etter stortapet sist har det vært fokus på deg. Er dette en av dine tøffeste tester?

– Fokus bør være på meg. Jeg er ansvarlig. Sånn skal det være.

TO NØKKELPERSONER: Paul Pogba og Ole Gunnar Solskjær var blant hovedtemaene under fredagens pressekonferanse.

– Det var vanskelig også forrige sesong. Vi hadde to seirer etter de ni første, det var vanskelig, men man må være mentalt sterk hvis man skal være en del av United. Dette er nå enda en sjanse for oss til å fortelle spillerne hvor mye vi stoler på dem. Jeg vet at de kan få resultater og klatre på tabellen.

– Har du lært noe av Harry Maguires første uker av sesongen?

– Harry hvilte en kamp i ligacupen fordi vi prioriterte trening, selv om det er uvanlig for ham. Han mener han er klar til å spille, og jeg vet at han ikke vil gjemme seg bort. Han vil bevise hva han er god for, og jeg tviler ikke på ham. Han er veldig profesjonell, og jeg har ikke vurdert å ta ham ut av laget så lenge han ikke banker på døra mi og ber om det. Vi snakker regelmessig og har en positiv kommunikasjon.

– Hvorfor byttet du ut Bruno ved pause sist?

– Det er mange grunner til at man bytter i en kamp, og jeg kan ikke forklare det til dere hver gang. Jeg fortalte det imidlertid til Bruno.

– Du snakket om «dem som vil skape splid». Hvem er det du snakker om?

– Det eksterne presset. Vi må stå imot det, være samlet som gruppe. Jeg vet ikke hvem dette er, men det er falske historier som kommer ut. Det er de historiene som er «dem». Bruno reagerte som han gjorde, men det blir litt som: Velkommen til Manchester United. Da er du alles favorittmål å ta hvis noe går galt.