Solskjær om reaksjonene: – De prøver å splitte oss

Ole Gunnar Solskjær vet hvilke mekanismer som utløses når Manchester United taper fotballkamper. Manageren garanterer at garderoben hans vil holde sammen i stormen.

Fredag formiddag møtte nordmannen pressen for første gang siden det ydmykende nederlaget mot Tottenham før landslagspausen.

– Vi vet at vi har startet sesongen dårlig, og den kampen begynte virkelig dårlig. Det håpet vi hadde forsvant med det røde kortet, begynte Solskjær.

På pressekonferansen snakket United-manageren om hvordan laget skal slå tilbake, de nye signeringene, Real Madrid-uttalelsene til Paul Pogba, og den fortvilende situasjonen rundt Harry Maguire.

I klassisk Sir Alex Ferguson-stil slår Solskjær ring rundt spillerstallen etter en svak sesongstart som bare har gitt én ligaseier.

– Det er noe vi bare må håndtere og gå videre. Bruno Fernandes sa det godt her om dagen. Vi er United, og vi må stå sammen. Vi kan ikke høre på det alle andre sier, sa Solskjær.

– Bruno har tapt to ligakamper siden han kom i februar, men de har kommet etter hverandre. Han er ikke vant til å tape ligakamper for oss, men velkommen til United, Bruno – dette er det som skjer når vi taper et par kamper.

– De vil prøve å skape splid mellom oss, men det kommer ikke til å skje. Dette er et lag som vil jobbe sammen og holde sammen.

LES OGSÅ: – Det som har blitt skrevet er ikke sant

PRESSET: Ole Gunnar Solskjær har tapt for Crystal Palace og Tottenham. Bare mot Brighton har det blitt seier.

Forventer reaksjon

Det er uansett knyttet stor spenning til lørdagens oppgjør mot Newcastle. Presset på Solskjær er stort og i ryktespaltene nevnes navnet til Mauricio Pochettino igjen.

– Vi trenger en reaksjon. Når du taper vil du bare vinne den neste kampen. Vi skal forsøke å dominere og kontrollere kampen. Jeg vil se et positivt kroppsspråk og positive holdninger igjen. Du kommer ingen steder med negativitet. Vi skal jobbe hardt for poengene, garanterte Solskjær.

Etter Newcastle venter et tøft program med kamper mot Paris Saint-Germain, Chelsea, RB Leipzig, Arsenal, İstanbul Başakşehir og Everton – før det er ny landslagsperiode.

KRITISK: Bruno Fernandes var ikke fornøyd med det britiske medier skrev etter tapet for Tottenham.

Til tross for den dårlige starten kan imidlertid Solskjær sette en rekord med positivt fortegn dersom han får den responsen han ønsker seg fra United-spillerne. Laget har nemlig ikke tapt en bortekamp siden januar, da det ble 0-2 på Anfield. Aldri før har Manchester United vunnet seks ligakamper på rad og scoret minst to mål i alle kampene.

Forrige sesong ble det imidlertid 0-1-tap på St. James Park etter et langskudd av Matthew Longstaff.

– Vi burde vunnet, men unge Longstaff scoret på en kontring, og vi hadde ingen respons, sa Solskjær.

– Men jeg synes vi har blitt bedre siden den gang. Nå handler det om å få de tre poengene. Vi vet at vi har startet dårlig, mens «Brucey» (Steve Bruce) og hans lag har startet veldig bra. Vi må dominere kampen og vise at vi kan håndtere et tilbakeslag.

0-1: Matthew Longstaff feirer sin scoring mot Manchester United forrige sesong.

– Pogba er vår spiller

Solskjær kan imidlertid ikke velge fra hele troppen når United reiser nordover.

Manageren kunne fortelle at Harry Maguire pådro seg en smell mot Danmark og derfor regnes som usikker. I tillegg må Edinson Cavani vente på sin debut grunnet coronakarantene.

Det virker ikke veldig sannsynlig at Solskjær kaster noen av de andre nysigneringene inn på laget mot Newcastle.

– Alex (Telles) kom i går (torsdag) og har hatt restitusjon etter en lang flytur fra Sao Paulo. Facundo (Pellistri) har trent med oss i to dager og er veldig spennende, men han er nok mest en spiller for fremtiden ettersom han bare er 18 år, sa Solskjær.

PÅ PLASS: Facundo Pellistri på Carrington.

Nordmannen snakket også om Marcus Rashford, som nylig ble tildelt en MBE (medlem av den mest fremragende orden i det britiske imperiet).

– Vi er ekstremt stolte av at Marcus får den anerkjennelsen. Jeg er sikker på at Marcus og familien hans er fornøyde. Han er fantastisk, og jeg hvor mye han bryr seg om andre mennesker.


HUSK TIPP LAGET-KONKURRANSEN: Registrer laget ditt før fristen går ut 12.00 lørdag.