varfra

Nå betyr denne mannen «clean sheet» og seier

Manchester United hadde sluppet inn mål i 13 av de 14 siste kampene. Det hadde blitt 30 baklengs på de 14 kampene. United hadde tapt ni av kampene og kun vunnet tre. Da satte Erik ten Hag inn Raphaël Varane i midtforsvaret.

United-manageren har nå brukt Varane fra start fem ganger. Resultat: Fem strake seirer, to baklengsmål.

En seiersprosent på 21 på de siste 14 kampene fra forrige sesong er blitt til 100 med Varane fra start for Ten Hag denne sesongen.

2,14 baklengsmål per kamp i de nevnte 14 kampene er blitt til 0,4 per kamp nå.

Det sier en del at den eneste gangen 29-åringen ikke har fått spille i samme periode så tapte United 0-1 mot Real Sociedad.

Leicester City v Manchester United - Premier League

Fremgangen er også blitt lagt merke til av Frankrike-trener Didier Deschamps. Torsdag fikk United-spilleren for første gang på cirka ett år 90 minutter – og i tillegg også kapteinsbindet – for Frankrike.

Frankrike stod uten seier på sine fire siste landskamper, en periode helt tilbake til mars. De hadde heller ikke holdt nullen siden 5-0-seieren mot Sør-Afrika, da, men med Varane tilbake i 90 minutter så ble det både seier og null baklengs.

Dette var forresten Varanes første landskamp siden juni mot Danmark. Da ledet Frankrike 1-0 da Varane måtte ut med skade etter timen, men uten ham så snudde danskene til seier.

Det er godt over tre år siden Frankrike sist tapte en kamp som United-spilleren fikk 90 minutter i.

Her kan du lese mer om torsdagens landskamper mer Varane, Eriksen og også Nederland.