eriksen290322r

Eriksens drømmescoring var ikke nok

Torsdag kveld fortsatte A-landskampene og United hadde tre spillere med kamper i Nations League rundt om i Europa.

Christian Eriksen startet og scoret et drømmemål for Danmark. Raphaël Varane, kaptein for anledningen, spilte hele kampen for Frankrike, mens Tyrell Malacia ble sittende på benken hele kampen da Nederland fortsatte sin fine rekke i Nations League med 2-0-seier mot Polen.

Kroatia 2-1 Danmark

Nations League, A1
Stadion Maksimir, Zagreb

Mål: 1-0: Borna Sosa (49.), 1-1: Christian Eriksen (77.), 2-1 Lovro Majer (79.)

Danmark ledet gruppe A1 før kveldens kamper og kunne med seier i Kroatia sikre seg førsteplassen og semifinale-plass i Nations League. Dessverre for danskene ble det tøft i den kroatiske hovedstaden.

Etter en jevnspilt og målløs første omgang tok Kroatia ledelsen like etter pause. Danskene var nødt til å gjøre grep og Eriksen ble flyttet lengre ut til siden på midten. Det utnyttet han på beste vis og viste frem sin magiske fot og scoret et kremmerhus fra over 30 meter. Like etter Eriksens utlikning fikk Danmark et nytt baklengsmål i fleisen, noe som også ble kampens siste scoring og Danmark tapte 2-1.

Danmark falt dermed ned på andreplass i gruppen, men kan fortsatt vinne dersom de slår Frankrike i Parken kommende søndag og om Østerrike samtidig tar poeng mot Kroatia.

Se video av Eriksens drømmescoring her:

Frankrike 2-0 Østerrike

Stade de France, Paris

Mål: 1-0: Kylian Mbappé (56.), 2-0 Olivier Giroud (65.)

Frankrike gikk ut i hundre og kom til flere store målsjanser, men ble gang på gang stanset av Østerrikes keeper. Den ene redningen like før pause stod frem som omgangens store øyeblikk da han var lynraskt oppe med labben på et brasseforsøk fra Tchouameni.

Etter pause fortsatte det kjøret mot det østerriske målet fra de franske stjernene og ti minutter ut i omgangen banket Mbappé ballen i mål etter en herlig enkeltmannsprestasjon.

Raphaël Varane spilte på det trygge i hjertet av Frankrikes midtforsvar og fikk tid til å slå gode crossere både til høyre og til venstre for å sette opp de franske vingbackene.

I den offensive delen av spillet turte midtstopperen å ta sjanser i pasningsspillet og startet angrepet som ga 2-0 for Frankrike. Varane spilte ballen ut til Clauss som var tredje sist på ballen. De få gangene han ble satt på prøve langs bakken viste United-stopperen strålende tempo og spilleforståelse og holdt Arnautovic unna å komme til farlige situasjoner.

Flere mål ble det ikke på Stade de France og Frankrike vant enkelt 2-0 mot Ralf Rangnick og hans Østerrike.

Med kveldens resultat klatret Frankrike forbi Østerrike og bort fra «nedrykksplass» fra A1.

Danmark og Frankrike møtes søndag. Der vil begge lags skjebner i denne sesongen av Nations League bli avgjort, hvor danskene med seier mot Frankrike fortsatt kan vinne gruppen.

Frankrike på sin side bør også ta poeng for å være sikre på å ikke rykke ned til nivå to i Nations League

Polen 0-2 Nederland

Nations League, A4
PGE Narodowy, Warszawa

Tyrell Malacia kom aldri på banen for Nederland som enkelt vant 2-0 i den polske hovedstaden. Treskolandet sikret på langt nær gruppeseieren med de tre poengene, før Belgia står på motsatt halvdel kommende søndag.

Mål: 0-1: Cody Gakpo (14.), 0-2: Steven Bergwijn (60.)

Tunisia 1-0 Komorene

Privatlandskamp
Stade Omnisports du Chemin de Ronde (Croissy)

Utlånte Hannibal Mejbri startet kampen mot Komorene på benken. Midtbanespilleren kom inn med ni minutter igjen av kampen og bidro til at Tunisia holdt ut og vant 1-0 etter scoring fra Taha Khenissi.

Neste kamp for Mejbri er mot Brasil på Parc des Princes førstkommende tirsdag.