– Mourinho-returen Solskjær må ha fantasert om

AVISRUNDEN: Solskjær, Mourinho og mye Marcus Rashford. Her er vår gjennomgang av hva avisene skriver etter seieren mot Tottenham.

Richard Fay, Manchester Evening News

 • Marcus Rashford er Uniteds mann for de store kampene. Det har blitt snakket mye om Uniteds evne til å heve seg mot de beste lagene, og mye av det handler om Marcus Rashfords innflytelse på laget. Med en tur til Etihad Stadium i vente denne helga, så er Rashfords form overtid noe som bare vil øke Uniteds sjanser til å sørge for en ny overraskelse.
 • McTominay utgjorde forskjellen. Uniteds dårlige form siden landslagsperioden har kanskje ikke kun vært på grunn av Scott McTominays fravær, men det har definitivt bidratt til det. På mindre enn et år har 22-åringen forvandlet seg fra å være en stallspiller under Mourinho til å spille mer regelmessig under Solskjær. Foran en rekke med viktige kamper, så kan hans form være nøkkelen til om United er i feststemning i jula.
 • Greenwood fortjener å starte derbyet. Selv i Anthony Martials skadefravær, var det en overraskelse å se Solskjær bruke unggutten fra start heller enn som en mulighet på benken. Selv om kampen hans var ganske rolig, så var hans bevegelser på topp en viktig grunn til hvorfor Tottenhams forsvar slet med å håndtere United.

LES OGSÅ: Solskjær om McTominay: – En gutt som gjør absolutt alt riktig hver eneste dag

UTGJORDE FORSKJELLEN: Scott McTominay.

Jason Burt, Daily Telegraph

Dette var returen til Drømmenes Teater som José Mourinho ikke ønsket å se for seg, men som Ole Gunnar Solskjær må ha fantasert om.

Mourinhos retur, som kom i måneden hvor det er ett år siden han ble sparket av Manchester United, endte med et haltende tap etter at Tottenham tapte for første gang siden han ble ansatt. The Humble One [den ydmyke] forventet ikke å bli ydmyket, og selv om han forble tilbakeholden gjennom det hele, så må han ha drømt om å ta skalpen til klubben som ikke lenger følte at han var så «special».

«Ole, Ole, Ole»-ropene må ha vært søt musikk for Solskjær i det som var Uniteds klart mest tilfredsstillende forestilling i en vanskelig sesong, noe av det beste han har følt de siste 12 månedene siden han var fullt klar over overskriftene og analysen som ville ventet ham om han hadde blitt skolert av Mourinho.

UTMANØVRERTE MOURINHO: Ole Gunnar Solskjær og United.

Jamie Jackson, The Guardian

Dette ble solgt inn som «José Mourinhos retur», men det ble definitivt «The Marcus Rashford Show». Her kom hans beste forestilling for Manchester United.

LES OGSÅ: Spillerbørsen: – Viste Mourinho hvilken spiller han har blitt

Uniteds kamp var, bortsett fra utligningen, nesten en klone av kampen mot Liverpool, med måten de plaget Spurs på, og med det hurtige pasningsspillet når de hadde ballen.

I oppbygningen til kampen snakket Solskjær om behovet for tålmodighet, og om hvordan seiere kan skru opp tempoet på utviklingen av laget hans. Dette resultatet må stimulere dem, og gi manageren litt pusterom fra presset.

David McDonnell, Daily Mirror

Marcus Rashford utgjør en forskjell utenfor banen denne jula, med sitt «in-the-box»-initiativ som skal hjelpe de hjemløse i Manchester.

Kampanjen (som frontes av Rashford) oppmuntrer folk til å fylle en skoboks med nødvendige eiendeler, og å donere innholdet til veldedige organisasjoner for de hjemløse i Manchester-området.

På banen utgjør Rashford også en forskjell «in the box» for Manchester United denne sesongen, og han har sin mest profilerte sesong hittil når det gjelder antall scoringer.

Hvis han fortsetter slik, så er det gode sjanser for at Rashford vil score 20 mål denne sesongen for første gang i karrieren.

United-spissen var umulig å spille mot i førsteomgangen, og kunne hatt et hat-trick i løpet av den første halvtimen. Hans 1-0-mål var et skudd fra en spiller som oste av selvtillit.

OSER AV SELVTILLIT: Marcus Rashford.

Rob Dawson, ESPN

Det positive: Rashford er i sitt livs form. Han har scoret 12 mål på sine 13 siste kamper for klubb og landslag, og det er ekskludert headingen som gikk inn via Tom Heatons rygg mot Aston Villa på søndag. Solskjær trengte noen til å fylle tomrommet etter at Romelu Lukaku forlot klubben, og Rashford gjør sin del av jobben. Det er skummelt å tenke på hvor United ville vært uten målene hans de siste to månedene.

Det negative: Solskjær brukte mesteparten av sitt overgangsbudsjett på forsvaret denne sommeren, men det har ikke hjulpet United til å holde nullen mer. De har ikke holdt nullen i ligaen siden september, og har bare gjort det to ganger [igjen: i ligaen] hele sesongen.

SOMMERSIGNERINGER: Harry Maguire og Aaron Wan-Bissaka.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News

Det var ingen «José Mourinho»-rop fra Stretford End, og Solskjær ble møtt med et høyt lydnivå etter at han taktfullt kom inn på banen sist, noe som bare styrket verdsettelsen av klubblegenden. Navnet hans ble ropt rundt alle fire tribunene etter sju minutter av kampen.

Solskjær har krevd at Rashford bidrar med uspektakulære mål, og hans ellevte klubbmål for sesongen var akkurat det takket være Gazzanigas keeperspill. Rashfords statistikk mot de beste er slående, og bare denne sesongen har han fire mål mot Chelsea, ett mot Spurs og Liverpool og en målgivende mot Arsenal. Hans Ronaldo-teknikk ble nesten perfeksjonert med et skudd det luktet svidd av som traff tverrliggeren i det 24. minutt.

Tottenham hadde forventet at United skulle bytte til en stoppertrio etter lekkasjen om Anthony Martials skade. Solskjær holdt seg til 4-2-3-1-formasjonen med Greenwood som overraskelsen i hans første meningsfulle ligastart. Det overrasket et rigid Tottenham-lag, og i det første 39 minuttene spilte United kanskje sin beste fotball i hele år.

Spillerbørs:

 • David de Gea – 7
 • Aaron Wan-Bissaka – 6
 • Victor Lindelöf – 8
 • Harry Maguire – 6
 • Ashley Young – 6
 • Fred – 7
 • Scott McTominay – 8
 • Daniel James – 7
 • Jesse Lingard – 6
 • Marcus Rashford – 9
 • Mason Greenwood – 7
 • Andreas Pereira – 5