Solskjær om McTominay: – En gutt som gjør absolutt alt riktig hver eneste dag

Det er ingen tvil om at Ole Gunnar Solskjær setter veldig pris på å ha en type som Scott McTominay på laget. Nordmannen er også overbevist om at det gjør Fred bedre.

– Vi kan nesten si at det er umulig å vrake McTominay for øyeblikket, definitivt, humret Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen etter Tottenham-kampen, i det som var en referanse til at han har blitt spurt om undroppables i det siste.

Men hvor nært var det egentlig at McTominay ikke kunne spille i det hele tatt?

– Han trente i går, og det var bare en lett økt med reservene, men han er en tøff gutt. Det er ingen sjanse for at han kommer til å si «nei takk» hvis han føler seg ok.

– Dette er kanskje første gangen jeg egentlig har lagt press på en spiller som ikke har grunnlaget, men han er i så god form uansett.

McTominay selv var definitivt lysten på å spille.

– Jeg var desperat etter å være på banen – det var skuffende å måtte se på de tre kampene [Sheffield United, Astana, Aston Villa], sa midtbanespilleren til MUTV.

– Jeg prøver å passe på meg selv så godt jeg kan. Jeg trente i går for første gang, og jeg spilte i dag, så jeg føler meg bra. Jeg er bra 22 år, så det går nok bra.

– Forhåpentligvis kan vi dra til Manchester City og gjøre en god kamp der, og etter det se hvordan vi ligger an.

McTominay roste også atmosfæren på Old Trafford.

– Det var en nytelse å være en del av det.

DESPERAT ETTER Å VÆRE PÅ BANEN: Scott McTominay.

 

– Det er slike folk jeg ønsker å ha i klubben

McTominay spilte ikke så mye helt i starten av Solskjærs tid i klubben, men har blitt en viktigere og viktigere spiller, og har tatt store steg siden Mourinho roste ham opp i skyene etter 2017/18-sesongen.

– Den første store kampen han spilte for meg var mot Liverpool i fjorårssesongen, og han var absolutt toppklasse. Det var ikke noe annet å forvente, for du ser en gutt som gjør absolutt alt riktig hver eneste dag på trening. Han forbereder seg skikkelig, og det er de gutta du ønsker å ha på laget.

– Han er så profesjonell, og han blir ikke påvirket av å være berømt, eller av å være en superstjerne. Han ønsker bare å bli den beste fotballspilleren han kan bli, og det er slike folk jeg ønsker i klubben. Han ville passet i troppen da jeg spilte – han ville passet godt inn. Han er fra akademiet, han er vår, han er lokal og han vet hva Manchester United betyr.

VELDIG FORNØYD MED MCTOMINAY: Ole Gunnar Solskjær.

Et velfungerende samarbeid

McTominay dannet en midtbaneduo sammen med hyppig kritiserte Fred, og de to har sett ut til å ha en god kjemi på banen, og Solskjær er

–  Den fysiske tilstedeværelsen og lederskapet han gir oss på midtbanen hjelper også med å frigjøre Fred.

– Jeg synes Fred var strålende i dag, og det som kanskje var den eneste sjansen Spurs hadde i dag, ble blokkert av ham. Det var førsteklasses, de er en god duo.

– Gutten [Fred] jobber hardt. Han skaper en relasjon på midtbanen med Scott som ser ut til å være veldig bra for oss. Og jeg vet godt – sikkert bedre enn noen andre – at det er vanskelig å spille én kamp, og så være ute i tre kamper. Nå har Fred og Scotty blitt valgt jevnt og trutt, og det gir selvtillit.

McTominay er også veldig fornøyd med samarbeidet.

– Han er en skikkelig fin fyr, og vi fungerer sammen på banen, og det er en nytelse å spille ved siden av ham. Vi får en bedre og bedre forbindelse sammen, og jeg tror vi begge kan se det på måten vi bruker hverandre på banen. Vi ønsker å holde det samarbeidet gående. Vi ønsker å ha gode samarbeid over hele banen, og spesielt med angriperne.