Er Mata blitt vår «glemte» mann?

Er spanjolen blitt vår «glemte» mann?

Alle diskuterer hvordan United bør se ut for å få det beste mulige laget. 

Det handler da om bruken eller vrakingen av Romelu Lukaku, hvor Alexis Sánchez og Anthony Martial skal spille og om Jesse Lingard skal spille eller ikke. Noen mener også Marcus Rashford, når han er skadefri, må få enda flere sjanser.

Det handler også mye om muligens å vrake nettopp Lingard – for å spille med en ekstra midtbanespiller – for på den måten å frigjøre Paul Pogba.

Men hva med Juan Mata?

United.no har sett på hvem som har skapt flest sjanser for United etter at Alexis Sánchez ankom klubben, og chileneren er klart på topp.

Han har spilt samtlige fire kamper, og har skapt pene 11 sjanser på de fire kampene – og det til tross for at han endte med null skapte sjanser mot Tottenham.

Bak ham finner man imidlertid verken Martial, Lingard, Rashford eller Lukaku, men derimot Juan Mata.

Spanjolen har kun startet to av de fire kampene etter at Sánchez kom, de to kampene United faktisk vant, og han har alltid blitt tatt av banen etter maksimalt 70 minutter. 

Likevel har han skapt seks store sjanser på de 187 minuttene han har spilt etter at Sánchez sluttet seg til klubben.

Det betyr at han i snitt har skapt en sjanse hvert 31. minutt.

Det er faktisk hakket bedre enn Sánchez, som med 11 skapte sjanser på 361 minutter har skapt en sjanse hvert 33. minutt.

Sjanser skapt etter at Sánchez kom:

  1. Sánchez 11 sjanser
  2. Mata 6
  3. Lingard og Valencia 4
  4. Carrick 2
  5. Matic, Lukaku, Martial, Smalling, Rashford, Herrera, Rojo, Darmian og McTominay 1

* Kampene mot Yeovil, Tottenham, Huddersfield og Newcastle.

Ser man kun på Premier League-sesongen, så er Mata også i en egen klasse internt i United.

Spanjolen har stått bak 38 store sjanser, noe som er klart foran Paul Pogbas 30, Henrikh Mkhitaryans 28, Anthony Martials 26, Romelu Lukakus 25, Jesse Lingards 21 og Ashley Youngs 20 for å nevne alle over 20.

Så den klart mest skapende i Premier League, den nest mest skapende etter at Sánchez ble hentet – er det åpenbart at Mata ikke er god nok for vår beste 11er?