Ryktesaker, uke 32

Arsene Wenger skal være interessert i å legge inn bud på Wayne Rooney, og David Moyes skal ikke ha gitt opp sin gamle elev Leighton Baines.

United.no samler ryktene i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 11. august

11.10: Daily Star Sunday melder at Machester United ikke skal være interessert i å gi £21.5millioner for Benficas Ezequiel Garay. Benfica-forsvareren skal være lei av alle ryktene og har uttalt at fokuset ligger hos Benfica, og at han ikke har hørt noe offisielt fra United.

11.05: Agent Giovanni Bia melder at Federico Macheda skal være på vei bort fra klubben etter sesongen. Kontrakten til Macheda utløper også neste år. «Han vil spille i Manchester dette året, for så å se situasjonen ann.» sa Bia til TMW.

10.55: I følge The Sunday Express skal David Moyes ikke ha gitt opp sin tidligere elev Leighton Baines, og han skal være i ferd med å sende et høyere bud på Everton-spilleren. Det er ikke blitt bekreftet noen offisielle bud på lagkameraten Marouane Fellaini.

08.15: Daily Star melder søndag morgen at Arsenal-manager Arsene Wenger skal være interessert i å legge inn et bud på Wayne Rooney. London-klubben skal være villige til å hente United-spissen til Emirates for £33 millioner. Manchester United har tidligere avslått to bud, et på £25 millioner og et på £30 millioner, fra Chelsea.  (Les saken her)

Lørdag 10. august

21.20: I følge Chroniclelive er Newcastle-spiller Yohan Cabaye nok en gang linket til Manchester United. David Moyes er på utkikk etter en ny forsterkning på midtbanen, og Cabaye skal være en av de spillerne United-manageren har hatt øynene opp for. (Les saken her)

17.15: ESPN melder at Wayne Rooney skal  ha fortalt lagkameratene sine at han kommer til å forlate klubben til fordel for Chelsea før overgangsvinduet stenger 2. september. Rooney skal selv ønske å presse gjennom en overgang til London-klubben.

Fredag 9. august

19.45: The Guardian skriver fredag kveld at Manchester United – etter å ha gitt opp jakten på Cesc Fabregas – nå skal ha vendt blikket sitt mot Barcelonas erkerival Real Madrid, og mer spesifikt mot Luka Modric. Kroaten, som ble hentet til den spanske hovedstadsklubben for £33 millioner i fjor sommer, har slitt med å spille seg inn i Real Madrids førsteellever, og ifølge avisen skal United ha et håp om å hente ham til Old Trafford for £25 millioner.

09.45 Jose Mourinho har allerede fått avslått to bud på Wayne Rooney, men han nekter å gi opp kampen om United-stjernen.
– Vi befinner oss langt borte for øyeblikket (Chelsea er i USA;journ.anm.), så det er  umulig å holde rede på alle detaljer, men vi opptrer i henhold til lovverket,  forsikrer portugiseren, ifølge The Guardian.
– Vi har lagt inn bud og United har svart. Nå får vi bare se hva som skjer videre, men for øyeblikket kan vi ikke foreta oss mer enn det vi allerede gjør, sier Mourinho, som i går ledet Chelsea til 1-3 mot sin gamle klubb Real Madrid.

Torsdag 8. august

20.20: Manchester United kan miste Wayne Rooney i løpet av måneden, og David Moyes er allerede i gang med å lete etter en erstatter. I følge The Metro skal sjefsspeider Robbie Cooke mene at Udineses unge spiss, Luis Muriel, være en god erstatter for Rooney. Muriel scoret 11 mål i løpet av sine 22 kamper i Serie A forrige sesong, og han har tidligere vært linket til Barcelona og Liverpool. Ved sesongslutt i mai, ble han kåret til «årets unge spiller», sammen med Stephan El Sharaawy.

15.00: Ifølge Daily Mail er Leeds interessert i Scott Wootton. Wootton var i nærheten av Uniteds A-lag i fjor, men var ikke med til Asia, og har en rullerende måneds-kontrakt med United. Dermed vil det nok ikke bli vanskelig å gå til Leeds om han virkelig vil det.

13.00: Ifølge twitter-kontoren Barcastuff har Cesc Fabregas akkurat sagt at drømmen hans alltid har vært å spille for Barcelona, og at det ikke har endret seg. Han la til at han er veldig fornøyd i klubben, at det kostet mye å komme tilbake dit fra Arsenal, at han ser frem til nye triumfer der og at han aldri har vurdert å forlate klubben. Sitatene likner på dem Fabregas sa i juni, og er foreløpig bekreftet andre steder. Likevel…

12.30: The Guardian skriver at Everton vil avslå Uniteds bud på 30 millioner pund for Fellaini og Baines. De to spillerne skal ikke være til salgs, men avisa skriver at et bud på 35-40 millioner pund for duoen kan få Everton til å gå i tenkeboksen. (Les saken her)

11.30: Vi gjentar at det er ventet at Cesc Fabregas stiller på en Barcelona-pressekonferanse torsdag. Så får vi se hva han sier – om noe – om fremtiden da.

09.20: Tyrkiske Besiktas ønsker Alexander Büttner. Det skriver avisa De Telegraaf torsdag. Büttner skal være usikker på om han får noe særlig med spilletid under David Moyes, og med VM ett år unna skal han være interessert i mer spilletid et annet sted, hevdes det.

07.35: United skal altså være i samtaler med Everton om en overgang for Marouane Fellaini, men i tillegg skriver The Guardian at United også vil sikre seg Leighton Baines fra samme klubb. United vil tilby Everton om lag 30 millioner pund for dobbelt-avtalen, ifølge The Guardian. The Independent skriver imidlertid at United vil by litt mer, 35 millioner pund for duoen.

Onsdag 7. august

18.45 Den heller lite troverdige avisen, Daily Star, hevder at Roma vil selge Pablo Osvaldo til Fulham for å frigjøre midler til å sikre seg Nani. Portugiseren har tidligere blitt linket vekk fra Old Trafford etter at han kun var på banen ved ti anledninger forrige sesong.

Den dribleglade kantspilleren kom aldri opp på det nivået han tidvis har vist at han kan være på, men har åpnet bra i sommer med to scoringer mot Crewe, en ny scoring mot Real Betis, samt en lovende første halvtime mot AIK før han ble byttet ut med skade.

13.50 Den nederlandske landslagsspilleren Kevin Strootman var tidligere i sommer sterkt linket til Manchester United. Da han isteden skrev under for AS Roma, ble dette fremstilt som at United «nok en gang hadde feilet på overgangsmarkedet».
Nå tar imidlertid 23-åringen bladet fra munnen og avslører at United aldri gjorde noe fremstøt overfor ham eller hans tidligere klubb, PSV Eindhoven. Til italienske La Gazetta dello Sport forklarer Strootman hva som førte til at han endte opp i Roma:
– De var den eneste klubben som kom med en seriøs henvendelse, og jeg likte prosjektet de forela meg.

13.05 Club Call hevder at United er interessert i å sikre seg Valencias sentrale midtbanespiller Ever Banega. Den 25 år gamle argentineren er kontraktsbundet til sin spanske klubb frem til 2015, og Valencia skal allerede ha tilbudt ham en forlengelse av denne. Banega sies imidlertid å drøye med å fylle blekk på pennen.
Kanskje fordi han vet at David Moyes forsøkte å hente ham til Everton i 2009? Den gang lyktes han ikke på grunn av problemer med å skaffe Banega arbeidstillatelse. Slike hindringer vil neppe stå i veien dersom Moyes virkelig prøver seg igjen. Ever Banega har 19 landskamper for Argentina.

11.45 I kjølvannet av nyheten tidligere i dag, om at Uniteds tidligere førstelagstrener Rene Meulensteen, har fått sparken i russiske Anzhi Makhachkala, skriver SportDirectNews (forutsigbart nok?) at han kan være på vei tilbake til Old Trafford.
Tidligere i sommer fikk Meulensteen tilbud om å bli værende i United under David Moyes, men takket nei da det ble klart at han ikke ville bli tildelt rollen som assistent for den nye sjefen. Isteden valgte han altså å forsøke seg i Russland.

11.15 – Ingen bud, verken på Marouane Fellaini eller Leighton Baines, sier Everton-manager Roberto Martinez, ifølge Liverpool Echo. Dermed imøtegår han påstander i blant andre Daily Mail (se 08.45) om at United og Everton er i forhandlinger om førstnevnte.

10.35 Real Madrid-manager Carlo Ancelotti føler seg overbevist om at Cristiano Ronaldo kommer til å forlenge sin nåværende kontrakt med klubben, og på den måter setter en sluttstrek for spekulasjonene som i sommer har linket ham til United.
Ifølge spanske AS påstår italieneren at Ronaldo selv ønsker å bli, og at klubben håper at han gjør alvor av dette ønsket.
– Derfor tror jeg heller ikke at det kommer til å oppstå noen problemer, siteres han på.

08.45 Daily Mail er aktiv i dag. De mener å ha oppfattet at United-representanter har åpnet samtaler med Everton om en overgang for Marouane Fellaini. Belgieren har lenge vært ansett som et mulig transfermål for David Moyes, og kilden altså at tiden nå har kommet. Problemet er at klausulen i Fellainis kontrakt, den som ville blitt utløst ved bud på over £23 millioner, har utløpt. Det betyr at Everton i utgangspunktet kan forlange hva de vil. Deri ligger nå Uniteds største utfordring, om vi skal tro avisen.

08.30 Daily Mail skriver på morgenkvisten at Wayne Rooney vil sjekke forholdene på den andre siden av Kanalen dersom det ikke blir noe av en overgang til Chelsea. Det regnes med at han vil levere inn et krav om å bli solgt, i forventning om at David Moyes & co. da skal gi etter når de innser hvor ivrig han egentlig er på å komme seg bort fra Old Trafford. Dersom så ikke skjer, og United nekter å selge til londonerne, skal Rooney ha bestemt seg for at han alternativt ønsker seg til en attraktiv klubb utenlands.

Tirsdag 6. august

09.25 Så har Porto-spiss Jackson Martinez dukket opp igjen i ryktespaltene rundt Manchester United. Ifølge SportDirectNews skal klubben være klar til å innfri portugisernes ønske om £33 millioner i overgangssum for den 26 år gamle colombianeren.
Martinez har også tidligere vært koblet til United, samt andre toppklubber som Barcelona og Borussia Dortmund. Han er 185 centimeter høy og betegnes som en typisk målscorer. Blant annet har han scoret 26 ganger på 30 ligakamper for sin nåværende klubb. Martinez har 18 landskamper for hjemlandet.

08.20 Flere av Uniteds førstelagsspillere, deriblant veteranene Ryan Giggs, Rio Ferdinand og Patrice Evra (kilde: The Mirror) skal nå være møkka lei sagaen rundt Wayne Rooney.
Ifølge Daily Star har spillerne mistet tålmodigheten med scouseren, og overfor David Moyes gitt uttrykk for at de ikke lenger ønsker å ha ha ham i klubben. Begrunnelsen skal blant annet være at de tviler på at han vil gjøre alt for laget dersom han blir tvunget til å bli på Old Trafford.
Det hevdes også at Rooney og Moyes var i intense samtaler både i helgen og i går, mandag. Da skal Rooney etter sigende ha gjentatt sitt ønske om å forlate United til fordel for Chelsea.

Mandag 5. august

11.45: Manchester United skal nå ha bekreftet at de har avslått et nytt bud fra Chelsea på Wayne Ro0oney. De skal ha bekreftet dette overfor radiostasjonen TalkSPORT. Les mer her.

11.00: Sky Sports melder også nå at United har avslått et bud fra Chelsea på 30 millioner pund for Wayne Rooney. Det skal være Chelseas andre bud på Rooney, og tidligere har engelsk presse spekulert i at Chelsea kan være villig til å strekke seg til 40 millioner pund for å få kloa i Rooney.

09.00: United-topp Ed Woodward håper at klubben har sikret seg det første store kjøpet denne sommeren FØR neste søndags Community Shield-kamp mot Wigan. Det skriver Manchester Evening News. Avisa skriver også at det neste budet på Fabregas skal være på om lag 35 millioner pund.

08.45: Manchester United skal ha avvist et bud på nærmere 30 millioner pund fra Chelsea på Wayne Rooney. Budet skal ha blitt avvist søndag kveld, skriver The Sun – og saken er skrevet av Bob Beasley – mannen som følger Chelsea på USA-turneen.

08.20: Rapporter i Spania sier at Cristiano Ronaldo er enig med Real Madrid om en ny femårskontrakt, men dette avvises foreløpig av spilleren selv. Fremtiden til den tidligere United-spilleren, som er blitt litt koblet til en retur til United i sommer, er altså ikke helt avklart. (Les saken i Sky Sports)

07.25:  The Times’ kjente fotballjournalist skriver mandag det mange andre allerede har nevnt: Wayne Rooney er misfornøyd i United, og Rooney og hans representanter vurderer nå å levere inn en såkalt transfer-request – for å tvinge frem en overgang bort fra United. Rooney håper ifølge The Times at han har forlatt United innen seriestart, men avisa utelukker ikke at sagaen fortsetter frem mot 1. september. United ønsker fortsatt å selge ut av landet, heller enn til Chelsea, hvis de ikke klarer å overbevise Rooney om å bli.

Daily Express skriver for øvrig mye av det samme som The Times, men de fastslår også at Rooney er uinteressert i en overgang ut av England. (Les saken her)

07.20: Arsene Wenger har fortalt engelsk presse at den informasjonen han sitter på er at Cesc Fabregas kommer til å bli i Barcelona i minst ett år til. – Det er det jeg er blitt fortalt, sier han ifølge Daily Mail.