Bekrefter nytt Rooney-nei

United sa nei også til Chelseas andre bud på Wayne Rooney.

Det var The Sun som først meldte det mandag morgen – at Chelsea hadde budt 30 millioner pund for Wayne Rooney, men at United hadde avslått budet.

Så fulgte Sky Sports opp litt senere mandag morgen med det samme.

Nå har United selv også bekreftet at de har avslått et nytt Rooney-bud. Dette gjorde de overfor radiostasjonen TalkSPORT. Ifølge Manchester Evening News ble budet avslått så fort det kom inn. Ifølge BBC var budet på 25 millioner pund pluss klausuler som ville gitt United enda mer avhengig av at de slo til.

– Et bud ble mottatt søndag, men umiddelbart avslått. Vi fastholder at han (Rooney) ikke er til salgs, var United-uttalelsen til TalkSPORT.

Spørsmålet er hva som nå skjer. United vurderer selv et tredje bud på Cesc Fabregas, men hva gjør Chelsea med Rooney etter to nei? Tidligere har engelske aviser spekulert i at Chelsea skal være villig til å by 40 millioner for spilleren, mens United står fast på at spilleren ikke er til salgs. Chelsea håper United-fansen vil bue på Rooney under fredagens hjemmekamp mot Sevilla på Old Trafford, og kan komme med et nytt bud etter det. Samtidig spekuleres det i at Rooney selv vil be om overgang vekk fra United – for å presse gjennom et salg – og dette er kanskje det mest sannsynlige hvis han virkelig vil vekk. Det skal imidlertid sies at Uniteds utgangspunkt hele tiden har vært at selv ikke det vil endre deres posisjon. De vil rett og slett ikke selge.

 

 

Rooney selv har vært på Carrington i juli, etter at han fikk føling med en skade under første dag av Asia-turneen. Han skal ha trent bra, men rapporter sier også at han skal ha vært i dårlig humør, og at han også skal ha gjort det klart overfor andre at han ikke trives særlig.

Så kan bare tiden vise hva som skjer i saken – om Rooney spiller for United eller andre – når overgangsvinduet stenger om cirka fire uker.

Rooneys kontrakt med United går for øvrig ut sommeren 2015.