Ryktesaker, uke 31

Wayne Rooneyskal være klar til å levere inn sin transfer request, og United kan gå for Bastian Schweinsteiger.

United.no samler ryktene i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Forrige ukes rykter

Søndag 4. august

13.15: Ulike medier meldte sent løndag kveld at United kommer til å prøve å hente Bastian Schweinsteiger dersom de feiler i forsøket på å få tak i Cesc Fabregas. The Mirror skriver at United trolig får konkurranse av både Chelsea og Arsenal om de går for den tyske midtbanespilleren, som er verdsatt til rundt 25 millioner pund.

12.50: I følge Sunday Mirror, skal flere av Wayne Rooneys lagkamerater forvente at spissen sender inn en transfer request denne uken, for å sikre at han blir solgt før sesongstart. En kilde med tilgang til United-garderoben skal ha sagt at det nå er helt klart at tiden er inne for at spilleren og klubben skiller veier.

 

Lørdag 3. august

09.15: Daily Star skrev natt til fredag om samtaler mellom Cristiano Ronaldo og Mancehster United om en retur til Old Trafford for portugiseren. Natt til lørdag har avisen bygd ut historien ytterligere, og hevder at Ronaldos overgang vil skje etter at Real Madrid har sikret seg tjeneste til både Gareth Bale og Luis Suarez. Mens Bale kan erstatte Ronaldo, mener avisen at klubben også må ha inn Suarez for å fylle tomrommet etter at Gonzalo Higuain forsvant til Napoli. De hevder videre at Bale vil bli klar for den spanske hovedstadsklubben allerede tirsdag, mens Suarez vil følge kort tid etter. Det er altså en heftig overgangskarusell det er snakk om, men som i går ber vi våre lesere ha klar saltklypen i dette tilfellet ettersom Daily Star definitivt ikke kan regnes som en av de mest troverdige blekkene på de britiske øyer.

09.10: Wayne Rooney skal ikke være fornøyd med tingenes tilstand i Manchester United. Dette håper Chelsea-manager José Mourinho å kunne dra fordel av, og anser scouseren som sitt hovedmål denne sommeren. Chelsea har allerede fått ett bud på Rooney avslått, men ifølge Daily Mail skal den portugisiske manageren være klar til å legge inn et bud nummer to på Uniteds nummer 10.

Avisen skriver samtidig at Rooney skal spille en treningskamp bak lukkede dører på Carrington lørdag, mot spanske Real Betis. I denne kampen skal også Javier Hernandez, Nemanja Vidic, Antonio Valencia og Nani delta.

Fredag 2. august

12.30: Luka Modric er en spiller som den siste tiden har vært nevnt som en potensiell mann til å forsterke Uniteds midtbane. Det er også spekulert i om kroaten kan bli brukt som en del av Real Madrids betaling for Gareth Bale. Real Madrids nye manager, Carlo Ancelotti, avfeier imidlertid ryktene om at Modric er på vei bort fra Santiago Bernabeu.

– Det er ikke sant at Luka er på vei bort. Alle spillerne er veldig glade for å være her og jobber godt. Vi har ikke snakket om at noen skal dra. Det er ikke sant at Modric kommer til å dra, sier Ancelotti ifølge click-manchester.com.

Når det først er snakk om Real Madrid, kan det også nevnes at Daily Star natt til onsdag publierte en såkalt ‘world exclusive’ sak hvor de hevder at Manchester United de siste 12 dagene har vært i samtaler med Cristiano Ronaldo om en retur til Old Trafford for portugiseren. Samtalene skal være kommet langt, og United må ifølge avisen betale £80 millioner for 28-åringen. Med tanke på at det er megatabloide Daily Star som har sluppet saken anbefaler vi alle å ta den med en god klype salt enn så lenge.

Torsdag 1. august

16.45 Bolognas 21 år gamle midtbanespiller og «vidunderbarn» Saphir Taider, påstås av sin agent, George Atangana, å interessere United.
– Jeg har vært i kontakt med klubber, deriblant Manchester United, og fortalt dem at de må rette interessen direkte til Bologna, sier Atangana til Corriere dello Sport.
Saphir Taider ble født i Frankrike, men har både tunisisk og algirsk pass. Han spilte aldersbestemt landslagsfotball for Frankrike, men er nå landslagsspiller for Algerie.

12.15: Cesc Fabregas virker å være Uniteds hovedprioritet denne sommeren, men situasjonen rundt Barcelona-spilleren er foreløpig uavklart. Barcelona ønsker å beholde den spanske landslagsspilleren til tross for to bud fra Manchester United, men enkelte rapporter tyder på at Fabregas kan være interessert i en overgang til United dersom Barcelona får et bud de er fornøyde med. David de Gea er ikke i tvil om at midtbanespilleren hadde passet godt inn på Old Trafford.

– Han må ta en avgjølelse om hvorvidt han ønsker å bli i Barcelona eller komme hit. Det ville vært en veldig god signering og han ville forbedret oss kraftig, sier De Gea ifølge Marca.

De Gea forteller også at han forsøkte å friste en annen av sine landsmenn, nemlig Thiago Alcantara, til å komme til England.

– Ja, jeg førsøkte å overbevise ham, men jeg greide det ikke. Han ville vært et godt kjøp, men han valgte Bayern. De er en veldig god klubb, og jeg er sikker på at han kommer til å gjøre det godt der.

10.00: Tidligere i uken ble det meldt at United hadde lagt inn bud på Claudio Marchisio, men torsdag skriver Corriere dello Sport at United i stedet kommer til å prøve seg på den italienske midtbanespilleren dersom Cesc Fabregas ryker. Den italienske 27-åringen er angivelig tilgjengelig for £26 millioner.

Onsdag 31. juli

20:00 I følge Daily Stars kilder i Spania, skal Arsenal nå ha kastet seg inn i kampen om Luka Modric. Arsene Wenger har som David Moyes, fortsatt til gode å gjøre noen store sigeringer i sommer. Wenger jobbet lenge for å få til en overgang for Gonzalo Higuain, uten å få det til. Kroatiske Modric skal være klar for å forlate Madrid, og mange medier har koblet han til United de siste dagene, etter at det begynte å se mørkt ut for Fabregas-overgangen.

14.50 Anderson Luís de Abreu Oliveira, enda bedre kjent under navnet Anderson, er ønsket av Everton. David Moyes’ arvtaker, den tidligere Wigan-manageren Roberto Martinez, melder SportsDirectNews.com.
Dermed kan det gå mot storhandel mellom United og Everton allikevel, om enn i motsatt retning enn det de fleste hadde tenkt seg. Situasjonen for Leighton Baines og Marouane Fellaini er fortsatt uavklart, men per nå er det lite som tyder på at noen av dem er på vei til Old Trafford. Men hvem vet? Og kanskje et spillerbytte kan få fart på sakene?

14.15 Chelsea er i ferd med å forberede et bud på £40 millioner for Wayne Rooney. Det hevder i hvert fall London Evening Standard. Om vi skal tro ryktene har Chelsea tidligere fått avvist et bud på £27 millioner på United-spissen, uten at det skal ha skremt dem bort. Tvert imot er og forblir 27-åringen Jose Mourinhos store mål for sommerhandelen. Det til tross for at United kategorisk har erklært at han ikke er til salgs.

11.00 Ifølge italienske Corriere dello Sport har United lagt inn et bud på €30 millioner for Juventus’ italienske landslagsspiller Claudio Marchisio.
Kilden har ingen sitater å vise til, men påstår hardnakket at den påståtte United-interessen er reell og ikke basert på «billige rykter».
Tvert imot hevder de å ha plukket opp historien fra en anonym kilde i «kretsen rundt David Moyes».
Tidligere i sommer ble 27 år gamle Marchisio sitert på at det ville gjøre  ham veldig stolt dersom han mottok et tilbud fra Manchester United.

10.35 Sagaen rundt Cesc Fabregas har visst ikke tatt slutt allikevel. Flere medier har som kjent meldt at United nærmest har gitt opp håpet om å få hentet den tidligere Arsenal-stjernen fra Camp Nou, men saker og ting tyder på at så ikke er tilfellet.
Manchester Evening News melder nemlig nå at David Moyes & co. er i ferd med å forberede et tredje bud på 26-åringen. Etter angivelig å ha fått avslag på to tidligere fremstøt, etter rapportene verdt henholdsvis £25- og £30 millioner, håper klubben å nå frem med et ytterligere forbedret tilbud. Hvor høyt United-ledelsen har valgt å strekke seg denne gang, er derimot ikke nevnt i avisartikkelen. Helt sikkert er det imidlertid at beløpet vil knuse den nåværende klubbrekorden på £30.75 millioner for Dimitar Berbatov i 2008.

07.35 Daily Mail skriver i dag at David Moyes igjen er klar for å sette seg ned med Wayne Rooney i håp om å finne en måte å løse den fastlåste situasjonen rundt den misfornøyde spissen.
De to  har ikke pratet sammen siden avreisen til Bangkok for tre uker siden, en tur som endte med at Rooney dro hjem igjen dagen etter ankomst, grunnet en påstått strekkskade.
Siden da har han gjennomgått behandlinger på Carrington og innimellom trent under oppsyn av klubbens medisinske støtteapparat. Det er antatt at han vil være med når Moyes tar troppen sin med til neste ukes treningskamp mot AIK i Stockholm (tirsdag 6. august), men mye avhenger trolig av hvordan samtalene med manageren utvikler seg.

Tirsdag 30. juli

08.25: Manchester United landet tirsdag morgen på Manchester Airport. Spillerne som har vært på reisefot får nå to dager treningsfri etter en tøff turné, men for David Moyes venter viktige oppgaver også de kommende dagene. The Guardian, The Telegraph og The Mirror melder alle at Moyes i løpet av det neste døgnet skal i møte med Uniteds administrerende direktør, Ed Woodward for å diskutere situasjonen rundt Cesc Fabregas. United har fått avslått bud på £26 og £30 millioner, og ifølge avisen skal de to United-toppene nå diskutere om klubben skal legge inn et tredje bud på spanjolen, som mandag møtte opp til Barcelona-trening etter å ha hatt sommerferie.

I tillegg til å avklare klubbens videre strategi når det gjelder Fabregas, må Moyes også få klarhet rundt Wayne Rooney og hans fotballfremtid. Manageren har tidligere ved flere anledninger uttalt at Rooney ikke er til salgs, og har de siste dagene virket lite lysten på å uttale seg ytterligere om saken. Moyes’ ambisjon virker å være å få den misfornøyde angriperen til å finne tilbake lysten til å spille fotball på Old Trafford også den kommende sesongen, men med Chelsea luskende i kulissene er det ingen garanti for at United-manageren vil få til dette. Sesongstarten nærmer seg, og de neste dagene vil forhåpentligvis kunne gi noen svar – både når det gjelder Fabregas og Rooney.

Mandag 29. juli

17.25: Nani har ett år igjen av kontrakten sin med Manchester United, og vingens fotballfremtid er usikker. Den portugisiske vingen, som kun startet seks ligakamper forrige sesong, har blant annet blitt koblet til Monaco.

Ligue 1-klubbens manager, Claudio Ranieri, uttalte lørdag at Nani-linken kun var rykter, men Monacos sportsdirektør Vadim Vasilyev hevder at de har blitt tilbudt United-spilleren.

– Han har blitt foreslått for oss. Han er en god spiller, men det har foreløpig ikke vært noen samtaler, sier Vasilyev til L’Equipe.

– Vi har allerede endret litt på spillergruppen, og vi ønsker også å gi spilletid til våre unge spillere, men vi har fortsatt tid til å gjøre flere endringer før transfervinduet stenger.

08.15 Daily Star hevder på morgenkvisten at David Moyes nå konsentrerer oppmerksomheten om Real Madrids Luka Modric. United-manageren skal  ha akseptert nederlag i kampen om Barcelonas Cesc Fabregas, og håper nå at Real-ledelsen vil være mer medgjørlige.
Det er bare ett år siden Modric ankom Santiago Bernabeu for £33 millioner fra Tottenham,  men den lille kroaten klarte aldri å kjempe seg til en fast plass i  startelleveren under Jose Mourinho. Nå er sistnevnte uansett historie hos madrilenerne, og dermed blir det i stor grad opp til klubbens nyutnevnte manager, Carlo Ancelotti, å bestemme Modrics videre skjebne.