U21: Tap for nykronede ligamestre

United tapte 2-1, men McNair fortsatte å imponere på midtbanen.

Manchester United ble kronet U21-ligamestere forrige uke, og dermed poengmessig ingenting å spille for under kveldens kamp mot Southampton.

United stilte med Phil Jones fra start, og jaktet sin åttende seier på rad i kveldens kamp, men seiersrekka ble brutt etter to enkle Southampton-scoringer.

En tannløs førsteomgang ble etterfulgt av et heltent Southampton som gikk ut i hundre etter pausen og gikk opp til 1-0 ved Sam Gallagher.

Midtveis i omgangen klønet Paddy McNair og Sam Johnstone det til, og sistnevnte bokset ballen i bakhodet på McNair som økte til 2-0 for Southampton med bakhodet.

Uniteds redusering kom ved Henry Willock etter at Southamptons ellers glitrende keeper Paulo Gazzaniga gjorde en brøler og glapp et inlegg fra McNair som Willock kunne prikke i mål fra kort hold.

Phil Jones fikk 76 minutter, og leverte en god førsteomgang. Førstelagsstopperen må imidlertid påta seg en stor del av skylden for at Gallagher kom enkelt igjennom og kunne sette inn 1-0.

Paddy McNair var Uniteds beste spiller, og nord-iren slo innlegget som førte til 2-1 i tillegg til at han selv kunne utlignet like før slutt med en god heading fra 16 meters hold. Selvmålet må nok Johnstone ta mesteparten av skylden for.

Southampton 2-1 (0-0) United

U21 Premier League
St. Mary’s Stadium, 25. april 2016 kl. 20.00

46. min.: 1-0 Gallagher
69. min.: 2-0 McNair (selvmål)
79. min.: 2-1 Willock

United (4-2-3-1): Sam Johnstone – Axel Tuanzebe, Ro-Shaun Williams, Phil Jones (Demetri Mitchell, 76.), Cameron Borthwick-Jackson – Paddy McNair, Regan Poole (Matt Willock, 62.) – Guillermo Varela (Harrop, 62.), Devonte Redmond, Joe Riley – Scott McTominay.
Uben.innb.: Dean Henderson, Tosin Kehinde

Southampton (4-2-3-1): Gazzaniga – Gape, Gardos, Jones, Targett, Reed, Little, Gallagher, Olomola, Hesketh, Sims. Benken: Cook, Lewis, Johnson, N’Lunduli, Vokins.

LIVE: Viktigste hendelser

90+4: Kamp slutt. Southampton stikker av med seieren, i en kamp der Uniteds U21-mannskap slet med å komme til de virkelig store mulighetene. En for anledningen god Paulo Gazzaniga viste hvorfor han har flere førstelagskamper for Southampton.

90+2: Nok en kjemperedning av Gazzaniga! Josh Harrop treffer klokkerent på volley fra kanten av 5-meteren, men den Argentinske målvakten har ingen planer om å gi vekk poeng i kveld.

88: Kjemperedning av Gazzaniga! Paddy McNair får heade fritt fra 11 meter og presser headingen ned mot venstre hjørne. Southamptons keeper varter opp med en glitrende enhåndsredning og sørger for at Southampton fortsatt leder.

76: Demetri Mitchell byttes inn. Kommer inn for Phil Jones som fikk noen hektiske minutter i starten av andreomgang i en ellers brukbar kamp av stopperen.

75: United reduserer! Innlegg fra McNair som treffer Gazzaniga. Argentineren gjør en kjempetabbe når han mister ballen til Willock som får tuppet ballen enkelt i mål fra drøye fem meter.

74: Brukbart forsøk fra Harrop. Dribler seg frem til Southamptons 16-meter og avslutter like utenfor lengste stolpe.

69: Southampton scorer sitt 15. mål på 5 kamper! Johnstone bokser et Southampton-frispark rett i hodet på McNair, og ballen daler ned i nærmeste hjørne. Uheldig for Nord-Iren, og 2-0 til Southampton.

62: Dobbeltbytte – Regan Poole og Guillermo Varela byttes ut med henholdsvis Josh Harrop og Matty Willock.

51: Stor mulighet for Riley. Mottar ballen på kanten av 16-meteren, og legger an til skudd med venstre. Ballen går et par meter over nærmeste kryss. Mer action her nå!

47: MÅL Southampton. Enorme rom mellom Jones og Williams. Southamptons Gallagher mottar en bakromspasning og triller ballen enkelt forbi Sam Johnstone.

46: Start andreomgang – Lagene går ut i samme oppstilling som før pause.

45: Pause. Stillingskrig på midtbanen i en kamp der ingen av lagene har utmerket seg spesielt. Phil Jones virker pigg, og en retur til førstelagstroppen er nok nært forestående for stopperen.

42: Paddy McNair feller en Southampton-spiller like utenfor 16. Frispark for Southampton fra rundt 21 meter. Frisparket dundres i muren fra Matt Targett.

17: Stolpeskudd! Devonte Redmond får avsluttet på volley fra 11 meter, skuddet er knallhardt, men Gazzaniga får såvidt fistet ballen ut til corner via stolpen.

10: Frispark til United fra omtrent 20 meter. McNair og Riley stiller opp. Riley med en kanon via muren som treffer Gazzaniga i Southampton-buret.

4: Interessant nok har United hele fem midtstoppere i dagens startoppstilling. Tuanzebe, Williams, Jones, McNair og Poole er alle mest komfortable i denne posisjonen. McNair og Poole spiller imidlertid på midten, mens Tuanzebe er flyttet ut på høyrebacken.