Kan bli historisk

Angel Gomes blir tidenes yngste United-spiller i Premier League om han kommer innpå søndag.

– Søndag får dere se to keepere, Pereira og O´Hara. Dere får se Mitchell, McTominay, Harrop, Willock, Gomes, Zak Dearnley. Jeg tror det er dem .Pluss selvsagt Fosu-Mensah og Axel Tuanzebe. Så mange unggutter.

Det sa Jose Mourinho da han møtte pressen fredag.

Det betyr ikke at spillerne kommer utpå, men det betyr nok at mange av dem gjør det, mens resten blir sittende på benken.

Angel Gomes, som ble født 31. august 2000, er bare 16 år, åtte måneder og 21 dager gammel søndag, noe som betyr at han blir tidenes yngste United-spiller i Premier League.

HÅRFIN: Angel Gomes i aksjon på fredagens trening.

Totalt, i hele United-historien, på de offisielle listene, blir han den tredje yngste hvis det blir spilletid.

Det er bare Jeff Whitefoot (16 år og 105 dager) og Duncan Edwards (16 år og 185 dager) som debuterte tidligere for United, mens tredjemann på lista nå er Norman Whiteside, som var 16 år og 351 dager gammel da han debuterte.

Noen vil også argumentere for David Gaskell, men Charity Shield-kampen i 1956 var den gangen ikke tellende kamp, og han ble også faktisk «ropt» inn fra tribunen for å sørge for at det skulle spilles 11 mot 11. Derfor telles ikke den, i alle fall ikke på de offisielle listene. Arthur Rowley var også bare 15 år gammel da han spilte for United i «krigsligaen» under andre verdenskrig.

Så spørs det selvsagt om det blir med en plass i troppen eller om det faktisk blir spilletid, for gutten som torsdag ble kåret til sesongens beste U18-spiller.

Etter en flott start på sesongen har Gomes nemlig nå akkurat returnert fra skade. Derfor kan kanskje en Premier League-kamp, under de forutsetningene, bli for tøft for unggutten.