– Jeg skulle jo bli verdens første dame til å spille på Uniteds herrelag!

Vålerenga-spillerne Maren Hauge og Guro Pettersen har begge drømt om å spille for Manchester United. Onsdag spiller de mot favorittklubben.

Onsdag kveld spiller Manchester Uniteds kvinnelag borte mot Vålerenga på Intility Arena – en spennende mulighet for mange av oss til å se kvinnelaget på nært hold.

Det er heller ikke tvil om at enkelte av Vålerenga-spillerne synes det er skikkelig stas også.

– Vi er ikke så mange United-supportere i garderoben, men jeg er nok en av dem som er mest fornøyd med at det er akkurat Manchester United vi skal spille mot, sier Vålerenga-keeper Guro Pettersen til united.no.

– Jeg har jo ventet i flere år på at Manchester United skulle få et kvinnelag, for jeg følte at det har vært på tide. Det begynte faktisk å bli litt pinlig, men det virker som om de har gått «all-in». De har hentet gode spillere, og de rykket jo opp på første forsøk – de har gjort mye riktig. Det er gøy, og det blir spennende å spille mot dem. Jeg gleder meg kjempemye!

ANNONSE: Det er solgt over 7.000 billetter til kampen, men du kan fortsatt skaffe deg billett til det som blir en helt spesiell opplevelse for kvinnefotballen i Norge. Kjøp billettene her.

VÅLERENGA-KEEPER OG UNITED-FAN: Guro Pettersen.

Gleder seg gjør også definitivt lagvenninne Maren Hauge.

– Jeg gleder meg veldig. Det er stort. 

Hauge er nemlig også ihuga United-supporter.

– Jeg har vært medlem hos dere lenge – helt siden jeg var liten, og får fortsatt bladet i posten.

Powerpointpresentasjoner og veggaviser

Guro Pettersen tipset oss om at Hauge hadde skrevet Cristiano Ronaldo-oppgave på skolen, noe Hauge bekrefter – men det var mer enn bare det.

– Ikke bare én, det har vært mange opp gjennom! Det er jo powerpointpresentasjoner, veggaviser… alt mulig. Jeg skrev «Ronaldo» på skoene mine.

Så hver gang du fikk en skoleoppgave, så omtolket du den til å handle om Cristiano Ronaldo? 

– Ja! Det skulle ofte være om noe eller noen, så da kunne man jo alltid ta Ronaldo, sier 25-åringen – som ikke bare ble United-supporter på grunn av portugiseren, men også fordi hennes far alltid har vært United-supporter.

HAUGES FAVORITT: Cristiano Ronaldo.

Guro Pettersen på sin side har vært Manchester United-supporter siden hun var fem år, og trekker frem David Beckham som sin favorittspiller – mens det på dagens lag er Pogba og De Gea som er favorittene. United-kvinnene har Vålerenga-keeperen foreløpig hovedsaklig fulgt gjennom å se høydepunkter/mål på Instagram og Twitter, hvor hun har fulgt dem siden oppstarten.

– Så får vi se om jeg kanskje får noen favoritter på kvinnelaget også etter at vi har spilt mot dem!

Solskjær skaffet billett til 4-3-kampen

Pettersen har vært på én Manchester United-kamp på Old Trafford – og det var ikke hvilken som helst slags kamp.

– Jeg var på den sjukeste kampen i historien! Manchester United 4-3 Manchester City. U19-landslaget var i Manchester for å spille EM-kvalifiseringskamp, og så ordna Ole Gunnar Solskjær billetter til kampen. Han kom også for å hilse på oss før vi skulle spille kamp, forteller Pettersen.

JUBEL: Michael Owen jubler fremfor Guro Pettersen og tusenvis av andre United-supportere.

Også Maren Hauge (som også har vært på Old Trafford ved noen anledninger) har vært til stede på Manchester-derbyet – men hun var på det i feil ende av byen.

Hauge var nemlig på 1-0-seieren borte mot City i 2007, kampen som nærmest sikret seriegullet (det ble sikret 100% dagen etterpå), da favoritten Ronaldo scoret seiersmålet på straffespark.

– Vi hadde fått billetter på VIP-tribunen til City, og vi var utstyrt i fullt United-tøy, og fikk beskjed om å lukke jakka. Da vi holdt på å juble, så ble vi bare dratt ned igjen – for det var jo ikke greit.

– United vant 1-0 etter straffe, og etter det var det en stund jeg bare skøyt i det hjørnet Ronaldo skøyt i på den straffa. Det har vært mye rart jeg har drevet med, faktisk!

SENKET CITY: Cristiano Ronaldo.

Under oppvarmingen til den kampen endte Hauge på et tidspunkt opp med ballen som Ronaldo og Wayne Rooney varmet opp med, slik at hun kunne gi den tilbake til Rooney.

Da 25-åringen var yngre så hun også for seg å samarbeide med United-stjernene mer regelmessig.

– Jeg skulle jo bli verdens første dame til å spille på Uniteds herrelag, ler Hauge.

Sjansen til å spille for United har forbedret seg en hel del etter at United startet opp igjen med kvinnelag, uten at Hauge har særlig tro på at det vil bli særlig aktuelt.

– Det toget har nok gått for lenge siden!

Som de fleste andre United-supportere som har vokst opp med United-plakater på rommet, så har også Guro Pettersen drømt om å spille for Manchester United – den drømmen har ikke gått i oppfyllelse, men nå får hun i det minste spilt mot dem. Men har hun også egentlig gitt helt opp å spille for klubben…?

– Ingen kommentar! Hahaha.