Rashford forsøker å kopiere Solskjær-perspektiv

Marcus Rashford mener han har den beste mentoren han kunne bedt om i Ole Gunnar Solskjær. – Gjør jeg som han sier scorer jeg én eller to ganger i hver kamp, spår 22-åringen.

Det var den populære United-spissen som sto bak startskuddet for Solskjær-prosjektet for snart ett år siden tre minutter ut i bortekampen mot Cardiff.

I forrige uke hamret Rashford inn sitt andre frispark under nordmannen med et kremmerhus på Stamford Bridge.

Til sjefens «fortvilelse».

– Jeg synes faktisk han trener for mye på frispark. Jeg har alltid forsøkt å få Marcus til å score enkle mål, men han har det i seg å score på fantastisk vis også, sa Solskjær med et smil etter 2-1-seieren mot Chelsea.

I et intervju med Sky-programmet «Soccer Saturday» forteller Rashford om veiledningen fra Solskjær.

– Du får et annet perspektiv når noen som har vært der og gjort det før deg snakker til deg. Det er enklere å ta inn budskapet han sender deg, sier 22-åringen i intervjuet hos Sky Sports.

– Som spiss er det alt jeg trenger. Oppgavene mine må være enkle og tydelige. Gjør jeg det 10-15 ganger i løpet av en kamp scorer jeg én eller to ganger.

– Det er slik Ole ser det, og jeg må se det på samme måte.

MATCHVINNER: Ingen spillere i Premier League har scoret flere vinnermål denne sesongen enn Marcus Rashford.

Tatt ansvar

Hittil denne sesongen har Rashford scoret sju mål, fem av dem i Premier League. Dermed er han allerede halvveis til sin personlige bestenotering på ti scoringer i ligaen.

Med Romelu Lukaku og Alexis Sánchez i Inter, ligger ansvaret foran mål på Rashford og Anthony Martial.

Avgjørelsen har skapt diskusjon, men faktisk har ingen spillere i Premier League blitt matchvinner flere ganger enn Rashford denne sesongen. 22-åringen scoret avgjørende mål mot Chelsea, Leicester og Norwich.

På «Formtoppen» til united.no gjør Rashford et byks opp til 2. plass denne uken.

MENTOR: Ole Gunnar Solskjær har gitt Marcus Rashford mye ansvar i Manchester United.

– Topp fire ikke umulig

Flere mål må det bli dersom Manchester United skal ha håp om en plass blant topp fire.

Etter 0-1-tapet for Bournemouth er det ti poeng fra 10. plass og opp til Chelsea på fjerde.

– Det blir tøft, men det er ikke umulig, mener Rashford.

– Vi må bare spille så godt vi kan og konsentrere oss om å forbedre oss. Vi kan ikke fokusere på de andre lagene.

– Vi må ikke gjøre det vanskeligere enn det trenger å være.

Torsdag kan United sikre avansement i Europa League med seier mot serbiske Partizan. Søndag kommer Brighton til Old Trafford i lagets siste kamp før landslagspausen.

– Det viktigste er at vi slår tilbake. I hjemmekampene pleier jeg å tenke at det viktigste er at vi har energi og er livlige. Da vinner vi som regel.

– Old Trafford er et spesielt stadion, og når vi har fansen i ryggen er det et tøft sted å komme til. Det er vanskelig å stoppe oss når vi spiller med høyt tempo.

Manchester-gutten debuterte under Louis van Gaal i 2016 og har siden scoret 52 mål for klubben – akkurat det samme som Anthony Martial. Duoen er de to nåværende United-spillerne med flest scoringer.

BLI MED NÅR VI SKAL KÅRE TIDENES UNITED-LAG I VÅR FACEBOOK-GRUPPE!