Puigmal-mål var ikke nok

U18-laget tapte 1-3 mot Middlesbrough.

U23-laget vant fredag mot Stoke etter et vinnermål av Angel Gomes, og lørdag ettermiddag var det U18-laget som skulle prøve å følge opp mot Middlesbrough på Rockliffe Park.

Det gikk heller dårlig.

United hadde startet sesongen med 3-3 hjemme mot Derby, en 3-1-seier borte mot Liverpool, før Stoke ble slått hele 5-1, mens Boro på to kamper stod med én seier og ett tap. United måtte finne seg i å være favoritter, men klarte denne gangen ikke å leve opp til favorittstempelet.

Boro tar ledelsen

Kampen startet nokså jevnspilt. United hadde gjort noen forandringer i forsvaret, og dyktige Ethan Laird (som tidlig var farlig frempå for United) spilte blant annet denne gangen høyreback og ikke stopper.

Forsvaret så ikke spesielt trygt ut, så kanskje var Laird savnet sentralt selv om han gjorde en respektabel figur på høyresiden (der han i fjor spilte fast) også, men baklengsmålet i det 24. minutt er det flere som må ta ansvar for.

Boro hadde frispark, og Dylan Levitt lå nede, og United-spillerne forventet da at dommeren ikke ville la Boro sette i gang. Det gjorde han, og United-forsvaret sov litt da Boro spilte igjen kantspiller Wearne, som var kald alene med en Alex Fojticek som nok ville ha kommet ut litt tidligere om han var mer våken. Forhåpentligvis lærte spillerne av dette at de må spille til dommeren blåser i fløyta!

To mål like før pause

Noen minutter før pause kom utligningen, etter at United hadde fått overtaket.

Dylan Levitt vant ballen etter en droppsituasjon, og ballen endte hos Anthony Elanga, som slo til med et vakkert gjennomspill til Arnau Puigmal (som har startet sesongen som høyreback, men som her var tilbake på midtbanen) som kaldt satte ballen i mål bak Boro-målvakten.

Det var grunn til å håpe at dette skulle sette i gang en snuoperasjon, men om en skal snu fotballkamper, så hjelper det ikke å la motstanderens toppscorer stå nesten alene fremfor mål, og Boro gikk opp i 2-1 igjen rett før pause.

MÅLGIVENDE TIL PUIGMAL: Anthony Elanga.

United sover, Boro øker

Gabriel McGill, den nevnte Boro-toppscoreren, fikk rett etter pause nok en gang ballen servert på sølvfat rett fremfor Uniteds mål, og økte med det til 3-1.

En forferdelig start på andreomgangen for United.

Bortelaget hadde mye av spillet resten av kampen, uten at det hjalp noe særlig.

Spillere som Charlie McCann og Mason Greenwood hadde sjanser for United, men klarte ikke å være kliniske nok fremfor Middlesbroughs mål.

BOMMET: Mason Greenwood.

Rødt kort og Neville-debut

Helt mot slutten av kampen ble Stephen Wearne utvist for Middlesbrough etter en stygg takling på United-målscorer Arnau Puigmal.

Puigmal måtte også av banen, på grunn av skaden han pådro seg i den situasjonen, og vi krysser fingrene for at det ikke blir langvarig.

Inn for Puigmal kom Harvey Neville – sønn av Phil – som fikk sin debut på dette nivået for United, og som rakk å ha noen brukbare involveringer på de få minuttene han spilte.

Uansett var det ingen god kamp av U18-laget, som nå har spillefri frem til lørdag 15. september – da kommer Blackburn på besøk til Carrington.

NEVILLE NEVILLE: Harvey Neville, sønn av Phil, debuterte i U18-ligaen.

Middlesbrough 3–1 Manchester United

U18 Premier League
Rockliffe Park

Mål: 1-0 Wearne (24.), 1-1 Puigmal (40.), 2-1 McGill (44.), 3-1 McGill (47.).

Manchester United: Alex Fojticek – Ethan Laird, Di’Shon Bernard, Teden Mengi, Reece Devine (Ben Hockenhull, 75.) – Arnau Puigmal (Harvey Neville, 89.), Dylan Levitt, Dion McGhee (Connor Stanley, 83.) – Anthony Elanga, Mason Greenwood, Charlie McCann.
Ubenyttede innbyttere: James Thompson, Oliver Denham.

Liveoppdatering:

1: Kampen er i gang.

24: Mål. 1-0. Middlesbrough tar ledelsen. En nydelig gjennombruddspasning, og kanskje var Fojticek litt sent ute med å rykke ut fra streken. Dylan Levitt lå nede, så passiviteten var tilsynelatende fordi United forventet at spillet ikke skulle startes så fort siden det var stopp i spillet. Spill til dommeren blåser i fløya, gutter! Når det er sagt, så burde nok dommeren også ventet.

40: MÅL! Puigmal utligner for United. United kommer best ut av en droppsituasjon, og Elanga spiller gjennom Puigmal som kaldt setter inn sitt første mål for sesongen.

44: MÅL. 2-1 til Middlesbrough etter mål av Gabriel McGill. Litt for enkelt for Boros toppscorer, som får stå alene fremfor United-målet.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang.

47: MÅL. McGill scorer sitt andre. Fryktelig start på andreomgangen. Igjen får Boro-spissen stå altfor alene fremfor mål.

88: Fortsatt 0-0, men nå ble nettopp Boro-målscorer Stephen Wearne utvist for en stygg takling på Puigmal. Litt for sent, sannsynligvis.