United slo erkerival Liverpool

Fire mål, tre poeng og to utvisninger.

Det var ventet mange mål da Uniteds U18-lag gjestet Liverpool lørdag.

Begge lagene startet nemlig sesongen med en målfest: Liverpool smadret Sunderland 6-1 på bortebane, mens United spilte 3-3 hjemme mot Derby Countys unggutter.

Kombinasjonen av serieåpningen og hjemmefordelen gjorde at Liverpool kanskje måtte sies å være favoritter mot Neil Ryans mannskap, men selv om Chong og Gomes er flyttet opp på U23-laget, så kunne United fortsatt stille et sterkt lag med spillerne som er igjen der nede.

Det viste seg også i kampen, siden det endte 3-1 til bortelaget United, som dermed står med fire poeng etter to kamper i årets U18-liga.

En omgang i to halvdeler

Liverpool startet kampen desidert best, og det var lett å tenke at dette ville bli en lang kamp. De hadde ballen mest, skapte mest og så i det hele tatt ut som et mye bedre lag enn United – noe som selvsagt alltid er frustrerende å se.

Men så tok United gradvis over, og etter hvert var United såpass mye bedre at en nesten glemte at det var to banehalvdeler.

Mål ble det ikke i den første omgangen, men det var likevel oppløftende å se.

U18-SJEF: Neil Ryan.

Så kom målene

I andreomgang kom målene, og det startet med at Liverpool var noe trege ut fra startblokkene. United skaffet seg en corner, og den slo Arnau Puigmal (som klarte seg bra på høyrebacken) presist til Di’Shon Bernard, som med en nydelig heading sendte United i ledelsen i Liverpool.

Det var også hans første mål for U18-laget.

Det var helt fortjent, og det var ikke mindre fortjent da Mason Greenwood (bildet øverst i saken) satte inn 2-0 etter flott forarbeid av kaptein Brandon Williams og Aliou Traoré.

Liverpool ga seg ikke, og skapte spenning igjen da Paul Glatzel reduserte – men noen minutter før slutt ble det en ny redusering, denne gangen i antall Liverpool-spillere. Midtbanespilleren Sharif fikk sitt andre gule, og ble sendt av banen. Dette er tredje kamp mellom disse lagene på rad at Liverpool har fått en utvisning.

GODE: Ethan Laird og Di’Shon Bernard, her fotografert for noen dager siden på U23-trening, dannet stopperduoen i denne kampen. Begge var gode, og sistnevnte scoret også et mål.

Straffespark og nytt rødt kort

Innbytter Charlie McCann kunne punktert rett før slutt i ordinær tid, men det endte heller med at Liverpool fikk tak i ballen, og at Brandon Williams ble utvist for United etter en noe vill takling.

Selv uten kapteinen klarte United seg likevel fint i sluttminuttene, og James Garner skaffet et straffespark som han enkelt scoret på selv.

En helt fortjent seier, noe vi ikke hadde trodd etter kampens svake start.

PUNKTERTE KAMPEN: James Garner, som nok vil spille mer på U23-nivå denne sesongen.

Liverpool 1-3 (0-0) Manchester United

Liverpool Academy, U18 Premier League

Mål: 0-1 Di’Shon Bernard (47.), 0-2 Mason Greenwood (59.), 1-2 Paul Glatzel (70.), 1-3 Jimmy Garner (90+6., straffespark).

Manchester United: Alex Fojticek – Arnau Puigmal, Ethan Laird, Di’Shon Bernard, Brandon Williams (C) 90 – Jimmy Garner, Aliou Traoré – Anthony Elanga (Charlie McCann, 85.), Dylan Levitt, Largie Ramazani (Dion McGhee, 65.) – Mason Greenwood.
Ubenyttede innbyttere: Jacob Carney, Ben Hockenhull, Oliver Denham.