Først felt, så nesten helt

DJ Buffonge scoret, men United klarte bare 1-1 mot Southampton. Samtidig sørget U18 for storseier over Stoke.

Manchester United gjestet Southampton fredag kveld på hjemmelagets treningsfelt, Staplewood Training Ground.

Samtidig spilte Uniteds U18-mannskap hjemme mot Stoke.

Vi fulgte U23-kampen live og oppdaterte med de viktigste hendelsene:

Southampton 1-1 (0-0) Manchester United

U23 Premier League 2, Division 2. Staplewood Training Ground.

0-1: DJ Buffonge (str. 56), 1-1: Marcus Barnes (66)
Gult kort: Regan Poole (United), Jake Hesketh og Callum Slattery (Southampton)
Rødt kort: Callum Slattery, Southampton

United: Matej Kovar; George Tanner, Regan Poole, Ro-Shaun Williams, Lee O’Connor; James Garner, Ethan Hamilton, DJ Buffonge; Angel Gomes, Josh Bohui, Tahith Chong.
Uben.innb.: Jacob Carney, Tyrrel Warren, Tom Sang, Callum Whelan, Aidan Barlow

Manchester United var serieleder i ti minutter, men trøblet skikkelig mot et tent hjemmelag. Først da vertene ble redusert til ti mann, klarte United å etablere et visst trykk, men Ricky Sbragias gutter kan takke keeper Matej Kovar for at de fikk med seg poeng i det hele tatt.

Den tsjekkiske sisteskansen vartet opp med flere solide redninger i begge omganger og uten Kovars storspill kunne det fort endt med tap for United.

Sikker på straffe

Etter en heller kjedelig og sjansefattig 1. omgang, der Kovar hadde en mesterlig redning, stod det 0-0. Men bare ti minutter ut i 2. omgang fikk United straffe da DJ Buffonge ble lagt i bakken.

Straffesparket tok han selv og satt ballen sikkert i mål.

Ti minutter etter utlignet hjemmelaget etter en corner da Marcus Barnes fikk heade inn 1-1.

Hjemmelaget ble redusert til ti mann da Callum Slattery fikk sitt andre gule kort for en stygg takling av Tahith Chong.

Ti tross for et visst press mot slutten, klarte ikke United å skape all verden og det var lite å si på poengdelingen.

United klatrer opp til 2. plass på tabellen, mens Southampton forblir i tet. De to lagene har imidlertid spilt en kamp mer enn sine konkurrenter.

Uniteds neste oppgave: Hjemme mot Stoke kommende fredag, 31. august.

Vi fulgte U23-kampen live:

1 min: Kampen er i gang.

15 min: Sjansefattig i sør. Verken United eller hjemmelaget har maktet å skape noe særlig. United triller mye ball i de bakre rekker og på midten, men så langt uten å finne rom i hjemmelagets forsvar.

20 min: Første avslutning på mål og den går til hjemmelaget i det regnet øser ned på sørkysten. Skuddet fra knappe 20 meter går rett på United-keeper Kovar som har full kontroll.

25 min: Hjemmelaget med et spillemessig overtak nå, men uten å trøble United.

37 min: Veldig hendelsesfattig kamp på sørkysten.

Men gledelig nytt hva U18-lagets kamp på The Cliff angår. Der leder United 2-0 til pause.

42 min: Kjempesjanse for hjemmelaget. Hurtig spill på høyrekanten og Johnson får stå alene på fem meter og skal bare bredside ballen i mål, men Matej Kovar er i full strekk og redder mesterlig. Fabelaktig keeperspill av sisteskansen fra Tsjekkia.

Pause

46 min: 2. omgang er i gang. Ingen av lagene har gjort noen bytter.

49 min: Buffonge med en svak avslutning. Vi tar det likevel med ettersom det er Uniteds første skudd på mål.

53 min: Men i alle dager! Hjemmelagets Michael Obafemi får står helt umarkert på femmeteren etter et innlegg og kan bare styre ballen i mål, men ballen treffer ham midt på hodet og headingen går himmelhøyt over.

55 min: Straffe til United! Buffonge blir lagt i bakken.

56 min: 0-1: DJ Buffonge sender keeperen feil vei og United i føringen. Stikk i strid med spillets gang, men vi takker og bukker.

66 min: 1-1: Hjemmelagets Marcus Barnes header inn en corner etter svake markeringer i United-forsvaret. Dermed et vi like langt.

70 min: Southampton er farligst og produserer flere brukbare muligheter.

71 min: Oi oi! Hjemmelagets Callum Slattery meier ned Chong og får sitt andre gule kort på ti minutter. Det blir rødt og Southampton er redusert til ti mann. Kanskje kan det bli redningen for United?

75 min: U18-laget leder nå 3-1. Charlie McCann har scoret to mål for United.

80 min: Obafemi får en ny stor sjanse fra skrått hold. Skuddet reddes av Kovar som har vært Uniteds beste i dag. Corneren blir resultatløs.

83 min: Virker som United er tilfredse med ett poeng mot ti mann. Merkelig.

88 min: Tanner får en halvsjanse etter innlegg, men avslutningen blir for svak.

90 min: United med brukbart trykk i sluttminuttene. Et par brukbare forsøk for Chongs skudd ender i corner. Den blir resultatløs.

90+2 min: Chong setter kampens siste sjanse i nettveggen og det ender med poengdeling.