– Gjorde alt for å komme hit

BILLEDSERIE: Se de første bildene av Fellaini i United-drakt og les hva han sier om overgangen her.

Se nederst for billedserie.

Natt til tirsdag ble det omsider bekreftet at Manchester United hadde kjøpt en spiller, da Everton offentliggjorde at de hadde solgt Marouane Fellaini til United for 27,5 millioner pund. Fellaini har skrevet under på en femårskontrakt, og får ifølge mediene om lag 90.000 pund i ukelønn.

I løpet av natta fulgte så United også opp med en bekreftelse på sine nettsider.

fellaini2Der snakket også Fellaini selv.

– Jeg er veldig, veldig glad. Dette er et stort øyeblikk for meg. Jeg har ventet lenge og jeg har jobbet hardt for dette. Jeg er veldig glad for å slutte meg til denne store og fantastiske klubben. Jeg håper å få oppleve alt her, begynte han.

– Jeg ville hit så fort jeg hørte om interessen. Det er verdens største klubb så selvsagt ønsket jeg å komme. Derfor gjorde jeg også alt for å komme hit. Mandagen ble riktignok veldig vanskelig og veldig lang. Jeg måtte vente helt til slutten, men jeg var klar over situasjonen. Nå håper jeg å score en masse mål for Manchester United. Da jeg var liten var drømmen å spille for United. Nå er jeg her, og da handler det om å vinne trofeer. Det er det viktigste.

David Moyes var naturligvis  også fornøyd.

– Jeg har jobbet med ham i fem år, og er overlykkelig over at han bestemte seg for å komme hit. Han er en spiller med store kvaliteter og styrker, og jeg tror han kan utgjøre en stor forskjell i laget vårt, sier United-manageren.

Fellaini fulgte opp.

– Jeg har kjent manageren i fem år nå, og har stor respekt for hans måte å jobbe på. Da jeg fikk sjansen til å jobbe med ham igjen, så var det en jeg bare måtte benytte meg av, sier han.

Moyes har selvsagt stor tro på at Fellaini blir en suksess.

– Han har flere kvaliteter. Han er god teknisk. Han har kvalitetene som må til for å score mål, og han kan spille i flere ulike roller på midtbanen, og det er et område hvor alle følte at vi hadde behov for forsterkninger. Han vil gi oss noe annerledes, og han er fortsatt ung. Jeg vurderer ham som en av Premier Leagues aller beste midtbanespillere de siste årene, og forhåpentligvis kan han fortsette utviklingen her også.

– Hva er hans beste posisjon?

– Han har hjulpet meg på mange måter gjennom årene. Han kan spille høyere opp i banen hvis det trengs, bak spissen, eller også som en defensiv midtbanespiller. Han er komfortabel med alle roller sentralt på midtbanen, sier David Moyes.

Se billedserie her.