– Burde nok tatt den med ansiktet

Harry Maguire er skuffet over poengdeling mot West Ham, men fornøyd med tabellposisjonen. Han roser også Mason Greenwood etter 1-1 på Old Trafford, og forteller at Paul Pogba har unnskyldt seg til laget.

Det er en skuffet United-kaptein som intervjues etter onsdagens oppgjør.

Skuffet, men fornøyd med tabellposisjonen

Maguire sier at resultatet er nedslående, men at det viktigste er at United unngikk nederlag.

– Ja, vi er skuffet. Det var en viktig kamp, men også en kamp der det var viktig å ikke tape.

Midtstopperen mener at United var best i åpningen, før gjestene tok ledelsen på straffe.

– Vi startet veldig bra, vi var det førende laget, med høyt tempo og god intensitet. Vi burde ha tatt ledelsen. Sa straffet de oss før pause, som var skuffende.

STRAFFESCORING: Michail Antonio sikret West Ham ledelse til pause. Han satte ballen i mål fra elleve meter, etter at en Pogba-hands førte til straffesparket.

Etter pause utliknet Mason Greenwood til 1-1.

Maguire forteller at United-spillerne kan skylle seg selv for at laget ikke klarte å score et vinnermål.

– Etter det ville vi fortsette å presse på, og dominere kampen på deres banehalvdel, men sånn gikk det ikke. Vi mistet tempoet og intensiteten. Vi ga bort ballen altfor mye.

Likevel påpeker 27-åringen at uavgjortresultatet gjør at United er i førersetet i kampen om en Champions League-plass.

– Men vi er i en god posisjon. Vi ville tatt dette med begge hender ved juletider. Vi må ta med oss det positive, men i er definitivt skuffet over å ikke vinne kampen.

Spår stor Greenwood-fremtid

Lagkapteinen roser også nevnte Greenwood, som sikret ett poeng med en god avslutning.

– Det var et flott mål. Når han kommer inn i boksen, og kan bruke begge bein, er det et mareritt for forsvarsspillere. Det vet jeg fra trening, sier Maguire, og fortsetter:

– Han har vært fantastisk, og det er flott å se at han spiller med selvtillit, og han virker alltid å være på scoringslista, spesielt etter coronapausen.

SIKRET ETT POENG: Mason Greenwood skaffet sitt lag ett poeng med utlikningen rett etter pause.

Maguire spår at United-fansen kan få mye glede fra Greenwood i årene som kommer.

– Han har definitivt et stort talent, og han kommer til å ha en stor fremtid i denne klubben.

Maguire uttaler seg også om situasjonen som førte til straffesparket til West Ham.

VAR tok Paul Pogba for å handse, og det så ut som at franskmannen beskyttet seg med armene i stedet for å la ballen treffe ham i ansiktet.

– Det var en lettjent straffe for dem.

SKUFFET: Paul Pogba skuffet nok både seg selv og lagkameratene, da han ga West Ham et straffespark før pause.

Kapteinen mener midtbanespilleren burde handlet annerledes, men forteller at Pogba har beklaget til lagkameratene.

– Han burde nok heller tatt den med ansiktet, men han puttet hendene i været og unnskyldte seg. Han vet at han nok ikke burde ha gjort det, sier Maguire, og fortsetter:

– Men det var et lettjent mål for dem, for den ville nok ikke endt i mål, og det gir dem en god mulighet til å score.

– Kommer til å være klare på søndag

Nå gjenstår bare en kamp i ligasesongen for de røde fra Manchester.

Etter et tett kampprogram, får Maguire spørsmål om spillerne er klare til søndagens skjebnekamp.

– Jeg håper da det. Hvis du ikke er klar for kampen på søndag, holder du på med feil idrett. Det er en enorm kamp.

BLIR KLARE TIL SØNDAG: Det lover Harry Maguire.

Før den tid venter tre dager med restitusjon. Det er lenger enn normalt for Maguire og kompani.

– Nå har vi tre dager til å forberede oss. Det har vanligvis vært to dager hvile før kamp, så det er flott å ha tre dager med hvile, som er en helt vanvittig ting å si.

Kapteinen benytter anledningen til å roe ned United-supporterne som er bekymret for belastningen på spillerne.