Dette sa Cleverley

Her kan du lese hva Tom Cleverley sa i sitt første intervju etter at utlånet til Aston Villa ble bekreftet.

Tirsdag ettermiddag ble det klart at Tom Cleverley skal spille for Aston Villa den kommende sesongen. I første omgang er det snakk om et lån, men Villa kan gjøre overgangen permanent for 7,5 millioner pund allerede i januar, dersom de er fornøyde med prestasjonene hans.

Et par timer etter bekreftelsen, kom det første intervjuet med Cleverley ut på Aston Villas hjemmesider, og under kan du lese hva midtbanespilleren tenker om overgangen.

Om trenerne

Aston Villa ledes av Paul Lambert, og skotten har Roy Keane som sin assistent. Keane trenger ingen presentasjon her, men også Paul Lambert var en solid midtbanespiller i sin tid, noe Cleverley vet godt. Lambert var med å vinne Champions League med Borussia Dortmund i 1996-97-sesongen (slo ut United i semifinalen).

– Muligheten til å få jobbe under denne manageren og Roy (Keane), som begge var fantastiske midtbanespillere i sine karrieren, gjorde beslutningen om å komme til Villa enkel, sa Cleverley.

– Jeg ser frem til å jobbe med dem, men det er også andre gode midtbanespillere her i denne klubben, som Fabian Delph, Ashley Westwood, og andre nye folk som Kieran Richardson, Joe Cole og Carlos Sanchez.

Om situasjonen i klubben

Aston Villa har startet sesongen veldig sterkt, og står med syv poeng etter de tre første seriekampene. Cleverley sier han har fulgt laget godt siden sesongstarten.

– Jeg har sett Villa-kampene denne sesongen, og de har fått en veldig god start. Nå fremover venter det mange storkamper, og forhåpentligvis kan jeg komme inn med erfaring fra slike kamper, og hjelpe laget til å vinne flere kamper.

– Dette er et lag som spiller fotball slik jeg liker det. De spiller med mye energi, «pass and move», og de har mange gode og unge spillere. Manageren fortalte meg om hvordan han ser for seg at jeg skal spille her, og det passer meg perfekt. Jeg er glad for å komme ned hit og spille for Villa.

Om landslaget

Tom Cleverley har falt ganske så langt vekk fra diskusjonen om en plass på det engelske landslaget, men nå som både Frank Lampard og Steven Gerrard er ferdige der, kan døren åpnes igjen. Selv håper han at spill for Villa vil føre han tilbake i varmen igjen.

– Det å få spille fotball er det som betyr mest for meg, og jeg ser frem til å få vise det jeg vet jeg kan. Dette er en type klubb som lar meg få gjøre akkurat det.

– Villa Park er en av de banene jeg alltid har gledet meg til å spille på. Banedekket er alltid fantastisk, og atmosfæren er alltid god. Det er en av de historiske stedene som man alltid husker. Det har vært spilt semifinaler i FA-cupen her, og landslaget spilte her da Wembley ble renovert. Det er mye historie her, og jeg ser virkelig frem til å få spille klubbfotball her.