Svenske erstatter Alex Greenwood

Lotta Ökvist er klar for United.

(Headerbilde: hammarbyfotboll.se)

Kaptein Alex Greenwood forsvant nylig, men nå har Uniteds kvinnelag gjort sommerens sjette forsterkning.

Les også: – Jeg kunne ikke stoppe henne

Lotta Ökvist kommer fra Hammarby, er venstreback, har vært innom det svenske U23-landslaget og er trolig tiltenkt rollen som Alex Greenwoods direkte erstatter.

DRO: Alex Greenwood dro til Lyon. Nå erstattes hun av svenske Lotta Öqvist.

Hun har ifølge Hammarbys nettside skrevet under på en toårskontakt, hvor det også ligger opsjon på et tredje år.

– Lotta er en talentfull, svensk U23-landslagsspiller med mye potensial og en fantastisk personlighet. Hun vil gi oss både bredde og balanse, og som venstreback har hun fantastiske offensive kvaliteter som passer med vår spillestil. Vi er veldig glad for å ha henne, sier Casey Stoney.

22-åringen gleder seg selvsagt også.

– Dette er spennende. United er en spesiell klubb, og jeg kan nesten ikke vente med å fortsette utviklingen min som spiller her. Jeg har tro på egne kvaliteter, og håper å kunne bidra i det som er en veldig sterk liga.

– En av hovedårsakene til at jeg kom til United var Casey Stoney. Hun er en fantastisk trener, og også en som bryr seg om spillerne sine. Nå gleder jeg meg til å komme i gang, sier hun til manutd.com.

Til hammarbyfotboll.se legger hun til følgende.

– Jeg har i sommer vurdert utenlandske klubber også i Spania og Tyskland, men akkurat nå føles det som om United er det rette steget i min karriere. Klubben viste størst interesse, og det virker som om deres speiding har vært ekstremt nøye.

Ökvist kommer fra Piteå, ganske langt nord i Sverige, ved Luleå, men har vært innom blant andre amerikanske Orlando før hun forrige sesong spilte for Hammarby. Hun har aldersbestemte landskamper for Sverige siden U17-nivå.

View this post on Instagram

Kul att vara tillbaka 👏🏼 📸: @mbollden

A post shared by Lotta Ökvist (@lottaokvist) on