– Jeg kunne ikke stoppe henne

Casey Stoney om salget av kaptein og landslagsspiller Alex Greenwood.

Det kom som et sjokk, kvinnelagets salg av Alex Greenwood.

Hun ble kåret til Uniteds beste spiller av Supporterklubben etter opprykket, var kaptein og engelsk landslagsspiller. Hun var frontfiguren, den største stjernen, den de aller fleste United-supporterne ønsket navnet på ryggen med.

Så, litt ut av det blå, da United var i Norge, meldte United at klubben var enig med Lyon om salget av Greenwood. Noen dager etter ble overgangen bekreftet.

KOMMENTAR: – Vil bli savnet som spiller, men mest som kaptein

LES OGSÅ: Tror Greenwood kan returnere neste sommer

– Selvsagt så var dette vanskelig, sier trener Casey Stoney til BBC.

– Vi tilbød Alex en ny kontrakt, men det var interesse fra Lyon og så fort jeg skjønte at hun var interessert i den overgangen så følte jeg at det eneste rette var å la henne dra. Hvis en spiller ikke er helt klar på at hun vil være hos oss så er det bedre at de drar for å følge sine drømmer. Hvem er jeg til å stoppe dem?

SUKSESSTRENER: Men det blir tøffere for Casey Stoney og United i Superligaen denne sesongen.

Greenwood ble solgt for 40.000 euro nå i en avtale som til slutt kan gi United 60.000 euro.

Det er småpenger sammenliknet med det som skjer på herresiden, men så er det også et spørsmål om lønn. Der kunne ikke United konkurrere med de regjerende Champions League-mesterne.

– De summene jeg hørte Lyon ville gi henne, det kunne ikke vi konkurrere med. Vi er nemlig bare i vår andre sesong, og vi skal gjøre dette rolig og korrekt. Vi skal også forsikre oss om at alle som er her er her av de rette grunnene, fortsetter Stoney.

Mens Greenwood har dratt, så har United forsterket med fem spillere i sommer. VM-finalist Jackie Groenen fra Nederland er klar, de engelske landslagsspillerne Mary Earps og Abbie McManus er også på plass, og det samme gjelder Jane Ross fra Skottland og Hayley Ladd, walisisk landslagsspiller.

United ligaåpner borte mot Manchester City 7. september.