Derfor vil de fleste spille ferdig før 16. juli

Coronaviruset herjer fortsatt i Europa, folk dør, folk mister jobbene sine, men samtidig legges det planer for å få fullført inneværende fotballsesong.

Ønsker ikke giganttap

For Premier League skal det være avgjørende at de uansett får spilt ferdig sesongen før 16. juli.

Den datoen skal, ifølge The Times, være helt avgjørende siden det er da den nåværende avtalen med TV-rettighetshaverne går ut – og det skal være snakk om tap på 750-800  millioner pund totalt hvis de ikke blir ferdige til da.

Hver klubb, avhengig av TV-pengene som er utbetalt allerede, vil i så fall tape 20-60 millioner pund på grunn av dette.

Tanken er derfor fortsatt å starte i juni og så i løpet av maksimalt seks uker ha ferdigspilt de resterende ni (eller ti for et par lag) ligakampene før den datoen.

Premier League forstår imidlertid at dette vil skape trøbbel for spillerne, øke sjansen for skader og en løsning på det er at kvoten om maksimalt 25 spillere løses opp. Det betyr at klubber kan hente inn spillere på fri overgang eller andre tilgjengelige spillere fritt for å ha nok spillere til å klare seg gjennom denne perioden.

Det har også vært snakk om å åpne sommeren overgangsvindu tidligere, slik at klubber kan fylle på stallene sine raskere enn før.

Noen klubber mener nå at man også bør annullere sesongen, men flertallet skal fortsatt være imot det. United sa i en pressemelding fredag at de fortsatt ønsker at sesongen ferdigspilles når det er mulig.

LES OGSÅ: Dette sa United fredag om situasjonen

Spiller bare hengekampene?

Et annet alternativ, ifølge The Times, er å fullføre sesongen kun ved å spille de to hengekampene, Aston Villa – Sheffield United og Manchester City – Arsenal, noe som i så fall betyr at alle lag vil ha spilt like mange kamper. Da kunne man, ved å fryse sesongen, si at tabellen etter 29 kamper er den som gjelder.

Ved en slik løsning vil Sheffield United kunne passere United på tabellen og ta 5. plassen som muligens kan gi Champions League-plass.

LES OGSÅ: Kommentar fra Dag Langerød om de ulike alternativene

The Times-saken er skrevet av Jonathan Northcroft, en person man skal kunne stole på.

London-baserte Football.london skrev imidlertid også lørdag om en liknende plan.

Det skal ha vært et møte mellom den britiske regjeringen og de ulike ligaene lørdag, hvor man ble enige om at det å få ferdigspilt alt senest i juli er den foreløpig planen.

Ifølge Football.london er det soleklart viktigste å få på plass en plan som sikrer at man får ferdigspilt sesongen. Alt med kontrakter etc som følger må uansett også avklares sammen med blant annet FIFA, men alle disse problemstillingene er noe man ser på som sekundært.

Uansett, hvis man lykkes med disse planene, så vil det bli en veldig liten pause mellom denne og neste sesong, og derfor er det også diskutert å kutte ut ligacupen og EFL Trophy-cupen neste sesong.

Det er ventet videre møter denne uka før klubbene igjen møtes til et mer offisielt møte fredag 3. april. Kanskje blir det neste gang vi får noe mer offisielt om veien videre.

Tre alternativer eller ingenting

Samtidig sier UEFA-sjef Alexander Ceferin at det er tre alternativer som peker seg ut som mulige løsninger.

– Vi har en plan A, B og C. De innebærer enten en restart midt i mai, i juni eller i slutten av juni. Hvis ikke vi får til det så er denne sesongen sannsynligvis «tapt, sier han til italienske La Repubblica.

– Det er imidlertid også en mulighet for å avslutte denne sesongen når den neste skulle starte, så får vi heller utsette den litt. Vi er nå i kontakt med både ligaene og klubbene for å se hva som er den beste løsningen for alle.

Ceferin er også klar på at selv om det ikke er ønskelig å spille for tomme tribuner så vil det være bedre å spille ferdig sesongen for tomme tribuner enn ikke å spille i det hele tatt.