– Denne sesongen handler om å bygge fysisk og mental robusthet

På den lukkede delen av pressekonferansen forteller Ole Gunnar Solskjær hva han ser etter i en januarovergang, og hva han klubben bruker denne sesongen til.

Den andre delen av pressekonferansen Ole Gunnar Solskjær holdt i forbindelse med onsdagens kamp mot Manchester City ble holdt før rapportene om at Sporting hadde godtatt et bud på Bruno Fernandes og at spilleren kan ha medisinsk test i Manchester på torsdag.

Ikke overraskende ble manageren spurt om nettopp Bruno Fernandes var på vei.

– Vi har for få spillere grunnet skader. Vi har sett på muligheter, men vi kommer ikke til å signere spillere bare for å øke antall spillere i troppen.

– Som jeg har sagt gjentatte ganger før: Det må være den riktige spilleren. Hvis det blir et lån frem til sommeren må det fortsatt være noen som kan hjelpe spillerne som er her. Om det er en permanent signering er det viktig at det er noen som er i fremtidsplanene våre. 

Få suksesshistorier i januar

På den første delen av pressekonferansen fortalte Solskjær at det ikke er så mange suksesshistorier fra overganger i januar.

Derfor lurte en av journalistene på om United hadde «lært» av Alexis Sánchez-overgangen, men manageren tar raskt sin utlånte spiller i forsvar.

– Det vil jeg ikke si, men som jeg har nevnt er det ikke mange lag som lar sine beste spillere gå i januar. 

– Alexis var en av de aller beste spillerne i Arsenal da vi hentet ham. Han har slitt med skader og vært uheldig. Man må ha de med i ligningen også [før man kritiserer ham].

SERIE A: Chileneren er på utlån hos Inter i den italienske serien for tiden.

En som har vært en god spiller for United i det siste, er Nemanja Matic. Den rutinerte serberen er usikker til kampen mot City, men Solskjær håper at han rekker det.

31-åringen er på utgående kontrakt, men klubben har opsjon på ett år til. Solskjær ville ikke røpe om United har planer om å trigge opsjonen, men ga kanskje et lite hint?

– Han spiller for tiden sin beste fotball siden jeg kom hit, og han er veldig profesjonell. Vi holder kontakten med ham, ja. 

– Det handler om å bygge robusthet

Sesongen 2019/20 har vært preget av stor ustabilitet. Seier, tap, seier, tap. Det er ikke ofte man ser mange strake seirer, eller mange strake nederlag.

For ørtende gang denne sesongen blir Solskjær bedt om å dele sine tanker rundt problemet.

– Vi har diskutert det en del ganger i år. Det er noen steg fremover så kommer en hump. Jeg har sagt det før: Denne sesongen handler om å bygge fysisk og mental robusthet.

OVERGANGSSESONG: Manageren forteller at denne sesongen brukes til å bygge opp laget for fremtiden.

– Vi har tatt mange steg på det fysiske og kjernen i gruppa har utviklet seg. Men det å lære raskere fra tapene og unngå tap som mot Burnley blir viktig. For vi vil jo ikke ha slike tap, det er slik som skjer når man har et ungt lag og man mangler en del av de mer erfarne spillerne. 

– City kan spille deg ut

Kampen mot Manchester City fikk overraskende lite oppmerksomhet på den lukkede delen av pressekonferansen.

Men, både Solskjær og Pep Guardiola har sagt litt av hvert om kampen tidligere.

– Det er et lag som kan spille deg ut. Om man går ut for åpent mot dem kan det være at du blir utspilt, sier han og refererer til førsteomgangen på Old Trafford. 

– Vi gjorde en god andreomgang og vi må prøve. Vi kan ikke legge oss ned og bare hvile.

Les også hva Solskjær sa om Paul Pogba: – Han er desperat etter å spille