Fred-ryktene

Fred har signert for United, skal vi tro rapporter fra brasilianske medier.

Etter en innholdsrik mandag er det bare et tidsspørsmål før den brasilianske 25-åringen er bekreftet som sommerens første United-kjøp.

Fred gjennomførte den medisinske sjekken på Carrington mandag og skal signere en fire- eller femårskontrakt i London i løpet av dagen.

Nå skriver BBC det samme som brasilianske Globo Esporte meldte tidligere. Ifølge den britiske statskanalen har klubben kommet til enighet med Fred for å signere den brasilianske landslagsspilleren fra Shakhtar Donetsk.

Da skal det altså bare være en annonsering fra klubben som gjenstår.

Ifølge brasilianske Globo Esporte, som tidligere har kommet med flere detaljer rundt overgangen, har Fred returnert til den brasilianske landslagstroppen. Kontrakten skal være signert, og Uniteds nye spiller skal allerede være fotografert for sin presentasjon.

– Glad for at Fred er klar for United

På en pressekonferanse mandag kveld gratulerte treneren som hentet Fred til Shakhtar fra Internacional i 2013 sin tidligere elev med overgangen.

– Jeg er veldig glad for at Fred er klar for Manchester United. Jeg er stolt av ham, sa Mircea Lucescu på en pressekonferanse mandag kveld.

I dag er Lucescu landslagssjef for Tyrkia og møtte i den anledning pressen før lagets landskamp mot Russland. Uttalelsene er sitert i flere medier.

– Da jeg signerte ham, spilte Taison og Bernard i hans posisjon. Jeg omskolerte ham og ga ham en en mer defensiv rolle, fortalte Lucescu.

Mandag formiddag skrev flere av de største engelske mediene at Fred var på Carrington der for å gjennomføre legesjekken før overgangen til United, etter at han hadde fått lov til å forlate Brasils samling for å fullføre overgangen.

Det dukket også opp bilder som skal ha vært av Fred som ble kjørt inn på Carrington.

Craig Norwood, en frilansfotograf i Manchester som ofte har vært tidlig ute med info i forkant av store overganger, skriver på Twitter at Fred har gjennomført den medisinske testen, og at det er litt papirarbeid som må underskrives før den offisielle annonseringen kommer i løpet av det neste døgnet.

Samuel Luckhurst skriver sent mandag kveld at det hele fullføres i morgen, og at det hele sannsynligvis fullføres på Uniteds Mayfair-kontor av praktiske grunner.

Fotografert på vei inn på Carrington?

Daily Mirror skrev at Fred var på Carrington, selv om det skal sies at bildet i avisas sak er en av en bil på vei inn på Uniteds treningsfelt hvor man overhodet ikke kan se den brasilianske spilleren. Brasilianske Globoesporte meldte at Fred vil fullføre overgangen mandag, for så å slutte seg til den brasilianske VM-troppen igjen i London tirsdag.

Overgangsguruen Gianluca di Marzio skriver at Fred er i boks, og at United betaler 60 millioner euro for spilleren. Etter mandagens pundkurs blir det 52,5 millioner pund.

Bekreftet det søndag

Brasilianske TV Globo, som sendte Brasils treningskamp mot Kroatia i hjemlandet Brasil, sa underveis i kampen at overgangen er i boks.

Det er nevnt en fireårskontrakt med opsjon på ytterligere ett år.

Det var vanskelig å bli veldig mye klokere på spilleren Fred i løpet av de 12 minuttene han fikk mot Kroatia, men den lille toveis midtbanespilleren var kvikk, god i presset og uten ball var han svært lysten på å fylle opp inne i 16-meteren da brassene angrep.

De gjorde også 2-0 med Fred på banen.

Det viktigste å ta med seg er kanskje at Fred er med i den brasilianske VM-troppen, mens veldig mange andre gode spillere, som Liverpools nye midtbanespiller Fabinho og United-aktuelle Alex Sandro, ikke er det.

Det vitner om stor kvalitet.

Her kan du lese hva Manuel Veth, en ekspert på ukrainsk fotball, sier om Freds mulige overgang.

Her kan du lese  historien om karrieren hans.

– Når dette skjer, og det er uunngåelig at det skjer, så er vårt råd at de får fikset alt så raskt så mulig slik at de kan returnere til oss med fullt fokus på Brasil og VM, sa Brasils trener etter søndagens kamp.

– Men hvis jeg var en klubbmanager så ville jeg også signert ham, la han til.

Manchester City-spiss Gabriel Jesus sa det følgende:

– Vi trodde at han kom til å komme til Manchester City, men nå kan jeg ikke si noe. Det er opp til ham. Hvis han skriver under for United så kan jeg ikke heie på laget hans, men jeg kan heie på ham som enkeltspiller.

– Jeg vet ikke hva som skjer…

Selv hevdet 25-åringen rett etter kamp at han ikke visste noe, selv om reporterne  presset på for et svar.

– Mitt fokus er kun laget, men jeg snakker fortsatt med agentene for å finne ut hva realitetene nå er. Nå skal jeg snakke med folkene mine, møte vennene min, men jeg vet fortsatt ikke hva som skjer, sa han da.

Men det som altså ser ut til å skje – er at han fort blir Uniteds første sommerkjøp.

Kanskje mandag, kanskje tirsdag eller senest denne uka – hvis ikke noe veldig snodig skjer.

Så får vi se hva som skjer med Portos Diogo Dalot, Tottenhams Toby Alderweireld og et par andre navn etter det.

PS. Fred og Brasil møter Østerrike i Wien neste søndag i det som blir lagets siste treningskamp før fotball-VM. Der møter de Sveits, Costa Rica og Nemanja Matic’ Serbia.