– Spurs prøvde seg på Ighalo, men han ville bare til United

United.no fulgte utviklingen i deadline day direkte det meste av fredagen.

Til slutt ble Odion Ighalo bekrefta, etter en lang siste dag med åpent overgangsvindu.

BEKREFTEDE OVERGANGER:

Richairo Zivkovic, Changchun til Sheffield United, lån
Cedric Soares
, Southampton til Arsenal, lån
Nathan Bishop, Southend til United
Tariq Lamptey, Chelsea til Brighton
Luke Matheson, Rochdale til Wolves (umiddelbart lånt tilbake)
Panagiotis Retsos, Leverkusen til Sheffield United, lån
Maya Yoshida, Southampton til Sampdoria, lån (kontrakt går ut i sommer)
Ravel Morrison, Sheffield United til Middlesbrough, lån
Ryan Bennett, Wolves til Leicester, lån
Connor Wickham, Crystal Palace til Sheff. Wed., lån
Borja Bastón, Swansea til Aston Villa
Jarrod Bowen, Hull til West Ham
Panagiotis Retsos, Leverkusen til Sheffield United, lån
Angelino, Man. City yil Leipzig, lån

OBS. Kun United-overganger eller overganger som påvirker A-lagene i andre Premier League-klubber.


01.15: Til slutt kom altså bekreftelsen fra United om at Odion Ighalo blir Manchester United-spiller.

00.29: Odion Ighalo flyr til Manchester i løpet av de neste 24 timene, ifølge James Ducker. Det stemmer bra med infoen til Telegraph-kollega Mike McGrath fra tidligere på kvelden.

00.09: Overgangsvinduet stengte for noen minutter siden (i alle fall sånn omtrentlig, for det går innimellom an å få en liten utsettelse).

At vinduet stenger betyr uansett ikke at bekreftelsen trenger å være ute. Det foreløpig ingen indikasjoner på at United har problemer med å få gjennomført Ighalo-overgangen.

23.47: David McDonnell (Daily Mirror):

23.37: Luckhurst melder videre:

  • Det kan fortsatt være en stund til den offisielle annonseringen.
  • United er fornøyde med Ighalo-signeringen fordi han kommer relativt billig som en korttidsløsning, har PL-erfaring, og ønsket å dra til United.
  • Ighalo kommer til å dra til Manchester i løpet av de neste dagene.

23.28: Samuel Luckhurst fra lokalavisa og Simon Stone fra BBC:

Ingen kjøpsopsjon som en del av avtalen mener de to, altså, mens Fabrizio Romano melder at en slik kjøpsopsjon skal være inkludert:

23.19: Sky Sports melder at Inter også skal ha forespurt seg om Odion Ighalo. Det har tidligere blitt skrevet at Mourinho og Spurs skal ha prøvd seg på nigerianeren, så det er altså ikke slik at det bare er United som ser noe i 30-åringen.

23.03: Sky Sports har delvis meldt om enighet før, og nå melder de igjen:

– Det skjer. Det har blitt oppnådd enighet om en låneavtale for å hente Odion Ighalo til Manchester United i seks måneder.

22.43: Odion Ighalo skal nå være overbevist om at han har sikret seg sin drømmeovergang, ifølge James Robson fra Evening Standard.

Graeme Bailey skriver også at overgangen skal være 90% fullført.

22.23: Mike McGrath fra Daily Telegraph melder at Odion Ighalo ligger an til å fly til England i morgen. En avtale skal være på plass for at han skal kunne spille på Old Trafford frem til sesongslutt, men det skal være aspekter av avtalen som står igjen å fullføre.

21.59: Det finnes nok absolutt gode grunner til å være mildt skeptiske til en Ighalo-overgang, men nigerianeren leverer i alle fall ganske gode tall for landslaget:

21.49: Mer Odion Ighalo:

21.41: Det er enighet, og Odion Ighalo-låneavtalen kommer til å fullføres før deadline, ifølge John Cross fra Daily Mirror. Sky Sports meldte rett etterpå også om enighet.

21.30: Daily Mail skriver at United kommer til å betale en tredel av Odion Ighalos ukelønn i Kina (som er på 300 000 pund), i tillegg til at det vil koste to-fire millioner pund å få ham på lån frem til sommeren. Totalt koster altså avtalen United under fem millioner pund for å ha enda et alternativ i stallen ut sesongen.

21.30: Fabrizio Romano melder at United er enig med Odion Ighalo om hans personlige avtale.

21.21: Odion Ighalo nærmer seg, ifølge Jamie Jackson og Sam Pilger.

21.13: Oioi, James Robson fra Evening Standard melder at United nå har tro på at de har fått i boks en låneavtale. Robson nevner ikke navn på spilleren, men ut fra tidligere informasjon virker altså kanskje Odion Ighalo mest sannsynlig.

21.04: Det siste fra ESPNs Rob Dawson. Fortsatt håp om å få gjort noe, og det må ikke nødvendigvis altså være Odion Ighalo.

21.00: Det er tre timer igjen av overgangsvinduet (det stenger ved midnatt skandinavisk tid). Er det noe mer på gang? I så fall virker altså Ighalo som den mest sannsynlige.

20.35: John Cross fra Daily Mirror om Odion Ighalo:

20.33: Sky Sports-journalist Dharmesh Sheth (som vi nevnte i forrige punkt) sier nå at han har vært i kontakt med en annen kilde som har fortalt ham at Odion Ighalo er i samtaler med Manchester United, mens den første kilden sa at sjansen for en avtale er 50/50.

20.03: Ifølge flere (bl.a. Sky Sports) skal José Mourinho og Tottenham ha gjort et forsøk på å låne Odion Ighalo fra Shanghai Shenhua ut sesongen, men det skal ha blitt avslått. Hvis spissen forlater kinesisk fotball, skal ikke Spurs være aktuelle lenger.

Samtidig følger Sky Sports også opp med å melde at en Ighalo-avtale er tilbake på bordet, og at en seksmåneders låneavtale (i praksis: ut sesongen) kan være aktuell. Ikke så mye nytt i den infoen, men Skys Dharmesh Sheth (som så vidt vi vet ikke følger United spesielt tett) sier at en kilde har fortalt ham at det kan ha blitt enighet om hovedtrekkene i en slik avtale. Det skal også ha blitt poengtert igjen at det er snakk om én kilde, noe som ikke gjør troverdigheten spesielt høy før vi hører mer om akkurat den infoen.

19.51: BBCs Simon Stone har svart på spørsmå i BBCs deadline day-sak om hvem United kan få tak i nå som det ikke ser ut til å bli Joshua King, og han sier at Odion Ighalo er navnet på alles lepper nå, og vil ikke avvise at det kan skje (spesielt om spilleren nå befinner seg i Europa), men Stones konklusjon er at United sannsynligvis ikke kommer til å signere Ighalo.

19.37: James Cooper fra Sky Sports sier at spørsmål om en mulig Odion Ighalo-lånesignering ikke har blitt «skutt ned» [avvist] fra klubben på samme måter som andre potensielle avtaler, og det spekuleres derfor i at det kan være litt mer i dette.

David Ornstein fra The Athletic sa for øvrig også dette om at klubben ikke har avvist noe rundt Ighalo.

19.08: Emre Can har blitt koblet til United innimellom de siste månedene. Nå er han klar for Dortmund. Det har uansett ikke vært noe særlig som har tydet på at United har vært spesielt interesserte i å få i stand en avtale.

19.06: Som nevnt tidligere melder David Ornstein (The Athletic) at Odion Ighalo er et alternativ langt fremme i køen hvis United ender opp med å hente en angrepsspiller på lån, men Ornstein sier også i deadline day-podkasten til The Athletic at United også vil være komfortable med det om det ikke blir noen avtale. En skal altså ikke ha inn noen for enhver pris heller, selv om det fortsatt jobbes med å få inn noen.

18.52: Manchester Evening News har skrevet en sak om ståa rundt Uniteds angivelige spissjakt, men saken kan egentlig oppsummeres ved å se på det vi har videreformidlet fra ulike kilder under.

17.49: Fortsatt på jakt etter en lånespiller – men neppe Joshua King.

Jamie Jackson og Rob Dawson melder om mye av det samme:

17.47: Denne saken er noen timer gammel, men vi tar med likevel at United ifølge Daily Mail skal ha vært i kontakt med Southampton i midten av januar angående Danny Ings, men at Southampton ikke var interesserte i å la toppscoreren sin forlate klubben.

17.42: Troverdige David Ornstein skriver at United helst ønsket å låne Joshua King, og at en ikke klarte å komme til enighet med Bournemouth om noen permanent avtale. Hans kilder forteller ham at det fortsatt kan komme en spiss på lån, og at det godt kan være Odion Ighalo.

17.38: Franske Nice-Matin (her gjengitt av GFFN) melder at Islam Slimani – som har blitt koblet til United – blir i Monaco ut sesongen.

17.36: Troverdige James Ducker virker ikke avvisende til at noe kan skje rundt Joshua King, selv om han tror det nok avhenger av om Bournemouth får inn en erstatter. Ducker virker for øvrig noe kritisk til en slik overgang:

Opta melder dette om King:

17.31: Akkurat nå er det stille rundt United, etter nyheten om at interessen for King har kjølnet, men det betyr jo ikke automatisk at det ikke foregår noe. Bournemouth Echo-journalist Tom Crocker hevdet jo at United nå ser på andre alternativer. Kanskje kommer det en overraskelse…?

16.39: Edinson Cavani blir ikke solgt i dag, sier PSG-manager Thomas Tuchel. Det var vel uansett lite som tydet på at uruguayaneren skulle være på vei til United, men vi nevner det likevel.

16.32: Jakten på Joshua King skal være over, melder også Kris Temple fra BBC. Det skal United ha informert Bournemouth om.

16.19: Sky Sports melder også i sitt overgangssenter om at Uniteds Joshua King-interesse skal ha kjølnet.

Samtidig melder også deres reporter James Cooper at det er en mulighet, og at kommunikasjonslinjene er åpne, og at United vet hva som skal til for å få Bournemouth til å endre mening. Samtidig er problemet at Bournemouth trenger å få tak i en spiller for å la King gå.

Tidligere Sky Sports-journalist Graeme Bailey har hevdet at en avtale virker usannsynlig fordi Bournemouth skal ha krevd 50 millioner pund – og en kan vel trygt si at en avtale ikke vil finne sted om det er det Bournemouth ønsker.

16.16: Fra lokalavisa i Bournemouth hevdes det at United nå har beveget seg videre fra Joshua King-interessen, og at de nå heller ser på andre muligheter.

15.55: ESPNS Rob Dawson skriver at United fortsatt jobber for å få kloa i Joshua King.

15.40: James Robson i Evening Standard og tidligere Manchester Evening News skriver at det virker som om Joshua King-dealen avhenger av at Bournemouth får tak i en erstatter.

15.30: Joshua King oppdatert: Spilleren vil til United. United vil ha ham. Spilleren skal ha gjort det tydelig overfor klubben sin at han vil til United. Bournemouth-manageren har ingenting å si, men eierne tar avgjørelsen. Bournemouth leter fortsatt etter erstatter, og de leter bredt.

Så vet man aldri hvordan dette ender, men det er all grunn til å tro at dette faktisk kan skje – at Bournemouth til slutt finner en ny spiller og da vil det gå veldig raskt å få spilleren klar til United, da partene ikke skal være lengre fra hverandre enn at dette skal kunne gå greit.

Spørsmålet virker mest å være hva Bournemouth gjør hvis de ikke finner en erstatter.

15.25: Bruno Fernandes gjennomførte fredag sin første United-trening. Her har vi samlet en rekke bilder fra økta.

15.10: BBCs Kris Temple melder at det foreløpig ikke er enighet om Joshua King, og at det heller ikke skal ha kommet et nytt bud (det første skal ha vært på cirka 27 millioner pund).

15.00: Sky Sports meldte akkurat at en kilde hadde fortalt dem at det er enighet mellom United og Bournemouth om en overgang for Joshua King, men at avtalen avhenger av at Bournemouth finner den mye nevnte erstatteren. Offisielt svarte Bournemouth på det med at ingenting er på plass.

14.50: Spent på hva andre toppklubber gjør? I Liverpool skjer det ingenting i dag (bekreftet av Klopp) og i Chelsea skjer det heller ingenting. Det betyr at Oliver Giroud blir og at Frank Lampard og Chelsea ikke maktet å få tak i noen nye spillere i januar-vinduet.

14.35: United har bekreftet kjøpet av keeper Nathan Bishop, den engelske U20-landslagskeeperen fra Southend. Han slutter seg til U23-troppen. 

Les saken om det her.

14.30: Bournemouth jobber nå mot utlandet for å sikre seg en erstatter for Joshua King. Det melder The Athletics David Ornstein.

Dette skjer selvsagt fordi King selv har gjort det veldig klart overfor Bournemouth at han vil til United, samtidig som partene (Bournemouth og United) skal være nære hverandre i verdivurderingen. Så gjenstår det å se hva som skjer hvis Bournemouth ikke får tak i en erstatter.

14.05: ESPNs United-journalist Rob Dawson melder at United har budt 20 millioner pund for Birminghams vidunderbarn Jude Bellingham, 16-åringen som har imponert stort i Championship denne sesongen. Budet ble avslått. United ville betale 8,5 millioner pund nå og mer i klausuler, men Birmingham ønsker å være sikret en større utbetaling.

13.55: West Ham skal ifølge Evening Standard ha blitt enig med Hull om et kjøp av Jarrod Bowen (for 22 millioner pund) – som Bournemouth altså også så på som et mulig alternativ for Joshua King.

13.50: Hvis dere ikke har fått med dere dette i andre saker: United-aktuelle Joshua King pådro seg en hamstringskade i romjula, og har altså ikke spilt kamper i januar. Han var ventet tilbake i spill etter at vinterpausen er over. Han ville altså vært uaktuell for lørdagens Wolves-kamp selv om overgangen hadde gått gjennom før fristen 13.00 norsk tid fredag.

13.45: Og også for ordens skyld: Vår Europa League-motstander Club Brugge har forsterket meg tsjekkiske Michael Krmencik. Spissen hadde scoret 15 mål for Viktoria Plzen denne sesongen.

13.40: For ordens skyld: Dere husker kanskje United-spiss James Wilson? Nå skal han hjelpe Gary Nevilles Salford i League Two, i det som er en bekreftet overgang.

13.15: Daily Mails nettjournalist Rob Draper skrev fredag at United har vært i kontakt med representantene til den belgiske landslagsspilleren og offensive Yannick Carrasco, men like etter bekreftet Atletico Madrid at de har hentet ham tilbake til seg.

12.55: Og da vi snakker om: Akkurat da United.no skrev om at Joshua King virkelig ønsker seg til United så meldte også The Athletics David Ornstein det samme – at King er klar for å dra til United hvis klubbene er enige.

12.50: United.nos informasjon er at Joshua King har gjort det veldig klart overfor Bournemouth at han vil til United. Det betyr ikke at overgangen er nødt til å skje, men det har lagt et klart press på klubben – som nå jager en erstatter.

Det store spørsmålet er om Bournemouth får tak i erstatteren, og hva gjør de hvis de ikke gjør det? Klubben kjemper jo for å unngå nedrykk fra Premier League, og da blir det en vekting av Kings mulige misnøye, sportslig betydning og helt konkret hva de faktisk får for ham. Foreløpige rapporter kan tyde på at Kings overgangssum kan ende på rundt 30 millioner pund.

12.35: Seriøse David Ornstein i The Athletic melder at Bournemouth nå aktivt ser etter erstattere for Joshua King – noe som igjen antyder det united.no skrev fredag formiddag – Joshua King kan absolutt ende som United-spiller fredag.

12.15: Ole Gunnar Solskjær antydet at United neppe kom til å foreta seg noe mer på overgangsmarkedet i dag, men som vi har nevnt tidligere har united.no grun til å tro at linken mellom United og Bournemouth på ingen måte er død.

Daily Mail-journalist Chris Wheeler skriver at Uniteds første bud ble avvist, men at klubben er forberedt på at det kommer et nytt og forbedret bud.

BBC-journalist Simon Stone sier at Kings mulige overgang til United kan være avhengig av at Bournemouth får hentet en erstatter og da er det Jarrod Bowen fra Hull som nevnes som den aktuelle erstatteren. Bowen skal også være ønsket av Newcastle og West Ham. 

11.50: Plutselig var det veldig mye som skjedde på en gang, med Bruno Fernandes sitt første intervju som United-spiller og Ole Gunnar Solskjær sin pressekonferanse.

På sin faste pressekonferanse før Premier League-runden fikk Solskjær spørsmål om Joshua King, men svarte at han trodde United var ferdighandlet i vinduet.

Det er imidlertid verdt å merke seg Bournemouth-manager Eddie Howe sine uttalelser på sin pressekonferanse. 

Etter det united.no erfarer er ikke linken til King død. Les mer om det her.

09.50: The Telegraphs Mike McGrath skrev torsdag kveld at United skal ha sjekket muligheten for å hente Joshua King, men at de fikk nei fra Bournemouth. En United-kilde skal ha fortalt avisen at «King var en avtale man trodde kunne gjennomføres, men at den ble møtt med motstand fra Bournemouth». De samme opplysningene bekreftes av flere, blant annet Sky Sports, fredag morgen. 

GJENFORENING?: Joshua King var en del av United-akademiet og en spiller Ole Gunnar Solskjær kjenner godt. Bournemouth-manager Eddie Howe skal imidlertid ikke være særlig lysten på å miste nordmannen, men kan klubben stå i mot om United virkelig vil gå for King?

09.30: Manchester United har allerede hentet Bruno Fernandes fra Sporting Lisboa, men BBC-journalisten Simon Stone som følger United tett sier til BBC Radio 5 at United jakter videre på ytterligere forsterkninger.

– Chelsea jakter Napolis Dries Mertens og og det kan bli nøkkelen til flere overganger. Edinson Cavani er en annen spiss som Chelsea kan gå etter, og Manchester United er også på jakt etter en spiss, sier Stone.