– Prøvde Ings, sjekket Mertens, vurderte Pukki, fikk Ighalo

Odion Ighalo kommer inn på lån fra Shanghai Shenhua ut sesongen.

Det bekreftet Manchester United natt til lørdag.

– Odion er en erfaren spiller. Han vil komme inn og gi oss alternativet til å ha en annen type spiss i løpet av den korte tiden han er med oss, sier Solskjær om signeringen.

– En fin gutt, og veldig profesjonell, han kommer til å gjøre det beste ut av tiden han har her.

Klubben har ikke noe eksklusivt intervju med spilleren ennå, av naturlige grunner, men de har hentet frem en uttalelse fra Ighalo i 2016.

– De var mitt lag da jeg vokste opp. Jeg elsket å se Andy Cole og Dwight Yorke på TV-en. De var idolene mine, og å spille på Old Trafford har alltid vært en drøm, sa han den gang.

Ighalo var selv i Kina fredag, men skal etter planen ankomme England og Manchester lørdag. Deretter får han en del treningsøkter med laget før neste kamp, som først spilles 17. februar. United-spillerne skal imidlertid også ha noen fridager, så nøyaktig hvor mange økter er usikkert.

Flere alternativer

Det ser likevel ikke ut til å være noen hemmelighet at Ighalo ikke toppet Uniteds ønskelister.

The Telegraph meldte fredag at United hadde kontaktet Southampton med tanke på en avtale for Danny Ings tidligere i januar, men at de fikk nei.

Tidligere WBA-spiller Salomon Rondon, nå også i Kina som Ighalo var det, ble også sjekket ut.

Fredag fikk united.no selv en telefon fra England hvor vi ble fortalt at det var Joshua King som var den store planen på deadline day – og at det var klare forventninger om at en avtale kunne gjennomføres. United ville ha King og King ville til United. Til slutt ble det imidlertid umulig å gjennomføre avtalen. Bournemouth slet med å finne erstatter og underveis, ifølge rapportene, skulle de visstnok også ha nærmere 50 millioner pund for den norske 28-åringen – ikke «bare» 30 som først signalisert.

Independent meldte at United også sjekket ut Napolis Dries Mertens, som står uten kontrakt til sommeren, samt Norwich-spiller Teemu Pukku, men fra sistnevnte klubb fikk de klar beskjed om å holde seg unna.

King ville også vært en investering på lang sikt, men til slutt ble det altså Ighalo, som vel kan kalles noe så enkelt som en hjelp på kort sikt grunnet skaden på Marcus Rashford.

Via Norge til United

Her kan dere lese ansvarlig redaktør Dag Langerøds kommentar om Ighalo, etter at han har fulgt den nigerianske spissen litt tettere enn en del andre gjennom karrieren.

LES SAKEN: – Drømmen? Det er Manchester United

NYSIGNERING: Odion Ighalo.