Notiser: United med Oasis-stikk til City

Her samler vi ukas småsaker.

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Én blant de 100 beste

The Guardian har denne uka kåret de 100 beste spillerne i kvinnefotballen, og 15 spillere fra den engelske ligaen kom med på lista.

Aller best i verden, ifølge kåringen? Chelseas nysignering Sam Kerr.

Av de 15 fra den engelske ligaen, så var fordelingen slik:

  • Arsenal: 4
  • Chelsea: 7 (inkl. Kerr)
  • Manchester City: 3
  • Manchester United: 1

Jackie Groenen var United-spilleren som kom med på lista. Så får vi se om vi, når vi har prestert over tid i toppdivisjonen, kanskje kan få med flere på lista. Det er nok gode sjanser for at vi kanskje har to-tre spillere med neste år.

Kåringen ble gjennomført av Rich Laverty i samarbeid med The Offside Rule-podkasten.

United med Oasis-stikk til City

Da United skulle annonsere på Twitter hvem supporterne hadde stemt frem som banens beste, så kom klubben også med et lite stikk i lyseblå retning.

Wan-Bissaka ble kåret til banens beste etter å ha spilt rollen som vegg i Uniteds juleforestilling, og United kom med en aldri så liten Oasis-referanse i Twitter-meldingen som skulle formidle dette.

«And after all, you’re my Wan-derwall…»

Gallagher-brødrene i Oasis (som for øvrig fungerer omtrent like godt sammen som City-forsvaret gjorde hver gang Marcus Rashford fikk ballen den første halvtimen) er kjente fans av Manchester City, og liker å gjøre narr av United, men Noel Gallagher så ikke akkurat fornøyd ut der han satt på tribunen på Etihad Stadium. Merkelig, det der.

Bursdag!

Scott McTominay fyller 23 år i dag. Brian McClair ble født på dagen 33 år tidligere, og fyller altså 56 år.

Vi gratulerer begge to!

Lørdagens notiser:

U18-laget gikk på smell

Smalling landslagsaktuell?

Chris Smalling ble utelatt fra Englands landslagstropp i november 2017, og har i utganspunktet ikke vært særlig aktuell for «Three Lions» siden. Men etter gode prestasjoner for Roma har den engelske landslagssjefen Gareth Southgate og hans assistent, Steven Holland, vært i Milan for å se oppgjøret mellom Inter og Roma på San Siro. Det er Daily Mail som melder om dette.

Smalling har tatt steg i Italia, så hvorfor ikke?

Fredagens notiser: 

Ny sponsoravtale

Pengemaskinen Manchester United ruller og går, og nå har klubben en ny samarbeidspartner. Torsdag kom en pressemelding fra kinesiske Alibaba Group, hvor de forteller om samarbeidsavtalen.

Så sent som i oktober skrev Bjarte Valen en kommentar hvor han forklarte hvorfor det ikke er noen krise at Chevrolet ikke ønsker å forlenge som draktsponsor. Der skriver han blant annet at Asia er det neste stedet hvor klubben ønsker å knytte til seg partnere. Spot on fra Valen, der altså.

Les kommentaren her: (+) «Asia er nå det naturlige valget, men én ting skremmer United-ledelsen»

Torsdagens notiser:

Roma og AC Milan bannlyser avis på grunn av Smalling/Lukaku-forside

Corriere dello Sport hadde en kontroversiell forside med bilde av ex-red Romelu Lukaku og utlånte Chris Smalling, med overskriften BLACK FRIDAY. Ingen av spillerne likte det, og Roma og AC Milan (ikke Inter) har kommet med en pressemelding sammen der de informerer om at de har bannlyst avisa ut året. De velger å ikke gjøre det lenger siden selve artikkelen hadde et antirasistisk budskap, så de tydeliggjør at det er forsida de er misfornøyde med.

Martial fyller år

Anthony Martial blir 24 år i dag. Vi gratulerer!

Franskmannen gikk glipp av kampen mot Tottenham med skade, og Solskjær uttalte seg om skaden både før og etter kampen.

Les mer om det her.

Amazon nektet tilgang

Som mange sikkert har fått med seg følger Amazon Prime denne sesongen Tottenham i det som skal bli en lignende dokumentarserie som «All or nothing» med Manchester City.

Serien vil imidlertid ikke inneholde klipp fra José Mourinhos retur til Old Trafford. Manchester United nektet nemlig Amazon tilgang til bortegarderoben, ifølge Daily Mail.

Mourinho skal ifølge rapportene være tilfreds med opplegget rundt serien. Etter snuoperasjonen mot Olympiakos ble portugiseren spurt hva han sa i pausen:

– Hvis du venter et par måneder og kjøper den Amazon-filmen får du vite det.

Dette er ikke første gang Manchester United setter ned foten. De ga det samme forbudet til Amazon da de fulgte Manchester City i 2017.

Notiser onsdag:

Gratis inngang på Youth Cup-kamp

United møter Lincoln City i FA Youth Cup fredag 13. desember. Kampen spilles på Leigh Sports Village klokka 20.00 (skandinavisk tid), og hvis du tilfeldigvis er i Manchester: det er gratis inngang!

Forbedret sjanse for Champions League-spill for kvinnelaget

UEFA har bekreftet endringer i kvinnenes Champions League. Det skal bli gruppespill, og de største landene vil få tre lag med i turneringen, mot dagens to.

Endringene gjelder fra og med 2021/22-sesongen, så 2020/21-sesongen er den første WSL-sesongen hvor tre av lagene kvalifiserer seg til Champions League den kommende sesongen.

Her kan en lese om det nye turneringsformatet.

Disse Spurs-spillerne reiste nordover

Mourinho og hans Tottenham-tropp ankom Manchester tirsdag kveld.

Dette er Spurs-spillerne Manchester Evening News’ fotografer så: Kane, Rose, Dier, Foyth, Gazzaniga, Eriksen, Lucas, Son, Alli, Aurier, Vertonghen, Ndombele, Alderweireld, Sissoko, Sessegnon, Winks, Lo Celso.

Vi ser ikke navnet Davinson Sánchez der, uten at det nødvendigvis betyr at han ikke er med til Manchester.

McGrath fyller 60 år

Paul McGrath fikk til sammen 199 kamper for Manchester United, og var en strålende midtstopper, selv om han slet mye med skader – i tillegg til at han slet med alkoholen.

Mange som fulgte laget på 80-tallet snakker uansett varmt om McGrath, og han fortsatte å gjøre det godt for Aston Villa etter at Alex Ferguson i 1989 bestemte seg for å selge iren.

Vi gratulerer med dagen, Paul! Les mer om hans United-karriere her. Michael Appleton (nå Lincoln City-manager) og Tahith Chong (som blir 20 år) fyller også år i dag.

Notiser tirsdag:

City vant generalprøven

Lørdag er det byderby, men før det skal United møte Tottenham onsdag kveld. City gjorde seg ferdig med sin generalprøve da de møtte Burnley på Turf Moor tirsdag.

Det endte med en svært solid 4-1-seier, etter scoringer av Gabriel Jesus (x2), Rodri og Ryiad Mahrez, før ex-red Robbie Brady reduserte for Burnley.

Jesus hadde ikke scoret på på lenge, så det var ikke all verdens god timing at han fant scoringsformen rett før United kommer på besøk til de lyseblå.

City er nå på andreplass i ligaen, åtte poeng bak Liverpool, men med én kamp mer spilt enn lagene rundt seg.