– Dommeren forandret kampen

Louis van Gaal var veldig glad for å være i finalen, men mente dommeren holdt på å ødelegge for United.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United trakk det lengste strået i semifinalen mot Everton, etter at Anthony Martial hadde avgjort kampen to minutter på overtid.

Likevel var ikke Louis van Gaal helt fornøyd med alt som skjedde på Wembley. Nederlenderen var ikke nådig med dagens kampleder.

Først fikk Everton et noe tvilsomt straffespark, før United ble snytt for en soleklar straffe da ballen traff armen til Phil Jagielka.

– Jeg synes vi fortjente å gå til finalen. Vi fikk ingenting gratis av dommeren, ingenting gikk vår vei. Han forandret kampen, synes jeg, sa Van Gaal til BBC.

– Dommeren bestemte kampbildet

United-manageren var imidlertid veldig glad for å være i FA-cupfinalen, noe som gjør at United fortsatt har muligheten til å vinne et trofé denne sesongen.

– Det er fantastisk. Når man ser gleden i øynene til spillerne er det fantastisk for dem, men også for fansen.

Etter at United var klart best i den førsteomgangen, tok Everton over i den andre. Det var dommerens fortjeneste, ifølge Van Gaal.

– Everton kom tilbake i kampen fordi de fikk alle dommeravgjørelsene i sin favør. Dommerne bestemmer kampen og ikke spillerne.

Martial og Van Gaal
REDDENDE ENGEL: Anthony Martial ble matchvinner for United.

– Alt kunne skje

Michael Carrick var solid på Uniteds midtbane, og kunne juble ellevilt etter at Martial avgjorde på overtid.

– Kan ikke huske sist jeg hadde en følelse som dette. Det var en crazy kamp med sjanser begge veier. Vi var nok et mål eller to bedre enn dem, men de presset oss hardt i andre omgang, sa Carrick til MUTV.

Everton hevet seg i andreomgang og presset på for et utligningsmål, men United trakk det lengste strået.

– Vi dominerte så mye i førsteomgang. Vi forventet at de skulle heve seg i andre omgang. Alt kunne skje, men å få scoring i siste minutt var det beste som kunne skje.

Nå skal United spille en ny kamp på Wembley.

– Vi blir ikke revet med. Vi må holde hodet kaldt og fokusere på finalen som kommer.

Powered by Labrador CMS