STOR OVERSIKT:

Utenomsportslige utfordringer, mannen som spiller alt og herjing i Spania

Publisert Sist oppdatert

Det er landslagspause og betydelig mer stille rundt klubben enn det normalt sett er i en mellom to kamper. 

United.no skrev mandag om 24 spillere som potensielt kan forsvinne fra klubben i sommer, men visste du at United også har hele 17 spillere på kontrakt som er utlånt til andre klubber? 

Spillerne er lånt ut til et bredt spekter av klubber i flere ulike land og på ulike nivåer. I 16 klubber, ni ulike ligaer og i fem land har United spillere i sin portefølje.

I denne saken får du en oversikt over hvordan Uniteds leiesoldater har prestert på utlån denne sesongen.

I England:

Brandon Williams (Ipswich Town) - 15 kamper / 1 mål 

Den 23 år gamle venstrebacken ble 24. august leid ut til Ipswich Town i Championship. Under ledelse av tidligere førstelagstrener Kieran McKenna startet Williams sesongen sterkt hvor han helt i starten gjorde gode innhopp fra benk før han i oktober startet fire strake kamper for Ipswich som kjempet helt i toppen på senhøsten.

Mellom oktober og januar skjedde det noe og Williams spilte kun fem kamper, hvorav kun en av dem fra start og siden årsskiftet har ikke Williams vært i en eneste kamptropp for "Traktorene".

Backen har vært tilbake på Carrington for å trene seg opp etter en skade og McKenna uttalte at backen skulle være tilbake i starten av februar. Siden har tiden gått og Williams er fortsatt i og rundt Carrington og ikke tilbake i Ipswich.

For noen dager siden kom det i engelske medier frem at Williams har møtt i retten etter å ha inhalert lattergass før han senere satte seg bak rattet og er anklaget for farlig kjøring, noe som videre resulterte i en trafikkulykke.

    Det er dermed usikkert hva som skjer videre med Williams i Ipswich-drakta. Med eller uten Williams på laget kjemper McKennas mannskap om opprykk til Premier League og ligger i skrivende stund på 3. plass, kun ett poeng bak Leicester og Leeds som ligger på direkte opprykk.

Brandon Williams har ikke vært i aksjon siden desember.

Joe Hugill (Burton Albion) - 11 kamper / 1 mål og 2 målgivende

12. januar ble det bekreftet at Joe Hugill var blitt lånt ut til League One-klubben Burton Albion. Dette etter at han på 12 kamper hadde levert 8 mål for U21-laget til United. 

Debuten for de gulkledde kom bare tre dager senere med et innhopp mot Derby hvor Hugill presenterte seg umiddelbart og scoret etter bare tre minutter. Mot Charlton enda fem dager senere noterte 20-åringen seg for målgivende og troen på et godt utlån var på trappene.

Siden den gang har det stoppet opp. Siden slutten av januar har det blitt fem starter og fem innhopp og kun ett målpoeng, med en målgivende pasning i et 1-3-tap hjemme mot Peterborough. 

Burton har nå tapt fire av sine fem siste kamper og må kjempe for å unngå nedrykk til League Two når sesongen går inn i en avgjørende fase. Har i skrivende stund en luke på tre poeng ned til streken. Det blir en spennende innspurt for Hugill og Burton. 

Joe Hugill startet utlånet bra med scoring, men har siden slitt med å finne nettmaskene.

Dan Gore (Port Vale) - 1 kamp

Dan Gore var blant unggutta som var med førstelaget på turné sommeren 2023 og fikk også en del spilletid. Det var da flere som mente at Gore kunne være med å bidra fra benken også for førstelaget denne sesongen. Hjemme mot Aston Villa på Boxing Day kom også debuten da han kom inn på overtid i 3-2-seieren.

I slutten av januar ble det klart at et utlån ble sett på som det beste alternativet også for Gore og League One og Port Vale ble stoppested den siste halvdelen av sesongen 2023/2024. 

Debuten kom fire dager etter at låneovergangen ble bekreftet da Gore startet hjemme mot Portsmouth. Det endte med 54 minutter før han måtte gå av med skade som først ble meldt om at ville holde ham ute i rundt en måned.

Den siste tiden har Gore likevel uteblitt fra kamptropper hos Port Vale og manager Darren Moore har nå uttalt at han frykter at Gore vil være ute med skade også resten av sesongen. Det vil i så fall være synd for midtbanespilleren som for første gang skulle få smaken av seniorfotball.

Dan Gore på trening på Carrington, 11. januar 2024.
Dan Gore pådro seg en skade i debuten for Port Vale og har siden ikke figurert for League One-klubben.

Rhys Bennett (Stockport County) - 1 kamp

Den 20 år gamle midtstopperen ble i midten av januar leid ut til League Two og Stockport for å skaffe seg førstelagserfaring. Det har endt med kun én kamp for spilleren som var i sin første kamptropp for Uniteds førstelag mot Wigan i FA-cupen.

Debuten kom borte mot Tranmere i en kamp Stockport tapte hele 4-0 og siden har ikke Bennett vært å finne i en kamptropp for laget som leder League Two. 

 Maxi Oyedele (Forrest Green) - 4 kamper

 Maxi Oyedele ble leid ut til Forrest Green og skulle spille under Troy Deeneys ledelse, men det gikk ikke mange dager før Deeney fikk sparken etter noen mindre heldige uttalelser rettet mot eget lag.

For Uniteds 19 år gamle midtbanespiller har dette bydd på utfordringer. Etter fire innhopp tidlig i utlånet og manager Steve Cotterill har uttalt at unggutten ikke har vært produktivt nok. 

Det resulterte i at MEN meldte at utlånet var avbrutt, men dette er ikke bekreftet av noen av klubbene. Senest 8. mars spilte Oyedele for Uniteds U21-lag mot Middlesbrough. Det er da mye som tyder på at det ikke vil bli flere kamper for Oyedele for Forrest Green som er på vei mot sitt andre strake nedrykk.

Maxi Oyedele på trening, 4. januar 2024.
Maxi Oyedeles lån til Forrest Green virker å være over.

Radek Vitek (Accrington Stanley) - 11 kamper

20 år gamle Radek Vitek har ved tre anledninger vært å finne på benken i United denne sesongen, mot Bayern München og Galatasaray i Champions League og mot Tottenham i Premier League. 

I slutten av januar ble det avgjort at keeperen var klar for Accrington Stanley i League Two og der har den unge tsjekkeren gjort sine saker bra. 

Keeperen har gjort keeperplassen til sin egen og har holdt nullen to ganger på til nå 11 kamper for laget som ligger på 16. plass i League Two. 

Vitek har også blitt tatt ut til Tsjekkias U21-tropp i landslagspausen i mars.

Keeperreserve Radek Vitek skal sette i gang oppvarmingen før Sheffield United-Manchester United, 21. oktober 2023.
Radek Vitek har gjort god figur på utlån til Accrington.

Sam Mather (Rochdale) - 4 kamper / 1 mål

19 år gamle Sam Mather ble på deadline day leid ut til Rochdale på nivå fem i engelsk fotball. 

I låneavtalen kan Mather spille kamper for både Uniteds akademilag samtidig som han er tilgjengelig for Rochdale i deres ligakamper.

I Rochdale-drakta har det blitt fire kamper og ett mål, hvor debuten kom i starten av mars med et innhopp mot Barnet. Helgen etter fikk kantspilleren sjansen fra start og svarte med å tegne seg på scoringslisten da Rochdale spilte 2-2 mot Oxford City.

Rochdale ligger på 10. plass i National League.

Sam Mather, førstelagstrening 5. februar 2024.
Sam Mather har spilt seg inn i varmen hos Rochdale og får mer og mer spilletid på nivå fem.

Sam Murray (Rochdale) - ikke debutert

Sam Murray ble i likhet med Sam Mather leid ut til Rochdale på deadline day, med samme avtale som for Mather, men har hittil ikke debutert.

Sonny Aljofree (Altrincham) - ikke debutert.

Sonny Aljofree venter fortsatt på sin debut for Altrincham i National League på en avtale som er lik den Murray og Mather er leid ut på.

Utenfor England:

Mason Greenwood (Getafe) - 24 kamper / 6 mål og 5 målgivende

Spania ble stoppested for den 22 år gamle angrepsspilleren etter at United avgjorde at Greenwoods fremtid burde ligge et annet sted denne sesongen etter voldsanklagene mot ham. 

I La Liga har Greenwood blitt en stor hit og har raskt blitt en publikumsfavoritt i Getafe og prestasjonene hans er blitt lagt merke til. Større klubber lusker i sivet og det rapporteres om interesse fra både Atletico Madrid og Barcelona kommende sommer.

Til nå har Greenwood levert seks mål og fem målgivende pasninger for Getafe som ligger på 10. plass i den spanske toppdivisjonen.

Mason Greenwood har markert seg positivt i sin retur til toppfotballen.

Hannibal Mejbri (Sevilla) - 4 kamper

Etter ti kamper for Uniteds førstelag denne sesongen ble Hannibal sendt på utlån til den spanske storklubben Sevilla med håp om fast spilletid på et høyt nivå.

Til nå har det blitt med en kamp fra start og tre innhopp for den hårfagre tunisieren som kort tid etter overgangen virket å ha irritert på seg manager Quique Flores. 

Facundo Pellistri (Granada) - 6 kamper / 1 mål og 2 målgivende

Uruguayaneren ble leid ut helt på tampen av overgangsvinduet og har siden den gang tidvis imponert for Granada i La Liga.

I bare sin andre kamp for klubben vartet 22-åringen opp med mål og målgivende da lille Granada spilte 3-3 borte mot selveste Barcelona. 

Han ble da den yngste spilleren som både scoret og hadde målgivende mot Barcelona siden Samuel Eto'o gjorde det samme i april 2000.

Kantspilleren har startet samtlige seks kamper for 19. plasserte Granada siden han ankom klubben. 

Facundo Pellistri jubler sammen med sine nye lagkamerater i Granada, 3. februar 2024.
Facundo Pellistri markerte seg tidlig i Granada-trøya med mål og målgivende mot Barcelona.

 Jadon Sancho (Borussia Dortmund) 10 kamper / 2 mål og 2 målgivende

Etter å ha havnet i Erik ten Hags fryseboks ble det et utlån til klubben United hentet ham fra, Borussia Dortmund.

Der har kantspilleren tidvis vist glimt av sitt gamle jeg. Det tok likevel litt tid før hans første scoring i periode nummer to i den tyske klubben kom. Engelskmannen la på til 2-0 da Dortmund vant 2-1 mot Werder Bremen i Bundesliga 9. mars. 

Fire dager senere scoret Sancho igjen, denne gangen mot PSV da Dortmund vant 2-0 og gikk videre til kvartfinale i Champions League.

Donny van de Beek (Eintracht Frankfurt) - 6 kamper

Donny van de Beek fikk det aldri til å stemme i United og fikk det heller ikke til på utlån hos Everton.

Tyskland ble i januar stoppested for nederlenderen og hittil har det blitt seks kamper for Eintracht Frankfurt som har opsjon på kjøp av Uniteds midtbanespiller.

Det har ikke blitt noen målpoeng for 26-åringen i Frankfurt-drakten enda og de siste ukene kan det også virke som om han har mistet plassen på laget da han de siste tre kampene kun har spilt 14 minutter.

Frankfurt ligger for øyeblikket på 6. plass i Bundesliga.

Donny van de Beek har ikke fått det helt til i Eintracht Frankfurt.

Alvaro Fernández Carreras (Benfica)

Den spanske venstrebacken ble i sommer leid ut til spanske Granada hvor han var en fast brikke på laget. 

United bestemte likevel i januar å avbryte lånet og sende ham til Portugal og Benfica hvor det har blitt atskillig mindre spilletid.

Etter 13 kamper i La Liga har det blitt benketilværelse i den portugisiske hovedstaden. Til nå har Carreras ti kamper i Benfica-drakten hvorav kun to av disse har vært fra start og det ser ut som om manager Roger Schmidt ser på spanjolen som et klart andrevalg på venstrebackplassen.

Will Fish (Hibernian)

Midtstopperen er tilbake på sitt andre utlån i skotske Hibernian hvor han som forrige sesong er fast på laget i den skotske toppdivisjonen.

Totalt har 21-åringen spilt 41 kamper denne sesongen, og 40 av disse har vært fra start. Stopperen er kun fire minutter unna å ha spilt hvert eneste minutt mulig i den skotske toppserien.

På de 41 kampene har stopperen notert seg for ett mål og to målgivende.

Will Fish har spilt nærmest samtlige minutter for Hibernian denne sesongen.

Merk: Tom Wooster er også lånt ut fra United til Macclesfield Town på nivå syv, men det har ikke vært mulig å innhente statistikk og informasjon om utlånet til den unge keeperen. 

Alle tall er hentet fra Transfermarkt.

Powered by Labrador CMS