Brukte bare tre minutter på å score sitt første seniormål

I denne saken fulgte vi Uniteds utlånte denne helga (+ mandag).

Derby County 3-2 Burton Albion

Mandag kveld fikk Joe Hugill sin aller første tellende seniorkamp da han fikk rundt en halvtime for Burton Albion mot Derby på Pride Park, og 20-åringen endte opp med å score sitt første seniormål.

I det 62. minutt kom Hugill inn – han ble byttet inn samtidig med tidligere United-junior Mark Helm – og allerede i det 65. minutt kom målet.

Hugill var plutselig alene med keeper etter å ha tatt med seg ballen forbi en Derby-spiller i ubalanse, og alene med keeper var Hugill iskald, og han utlignet med det til 2-2 etter at Burton hadde vært under med to mål.

Det som ødela drømmedebuten: at Conor Hourihane avgjorde på overtid med en volley.

Burton ligger på 19. plass (21.-24. plass rykker ned), og er på ingen måte trygge, så de håper nok at Hugill skal være med på å skyte «Brewers » til fornyet kontrakt i League One.

Burton ansatte for noen dager siden Martin Paterson som ny manager.

Joe Hugill hopper av glede etter å ha scoret for U21-laget mot Newcastle, 16. desember 2023.
I KJENT STIL: Her etter å ha scoret mot U21-laget til Newcastle.

RB Leipzig 0-1 Eintracht Frankfurt

Donny van de Beek hadde allerede prøvd seg i en treningskamp, men lørdag ettermiddag fikk 24-åringen sin første tellende kamp for Eintracht Frankfurt i det som ble en sterk borteseier mot RB Leipzig.

Van de Beek startet kampen i tierrollen, og klarte seg respektabelt ut fra det united.no kunne se. Han tok flere hjørnespark for Frankfurt i løpet av kampen, så han fikk litt ansvar allerede fra starten av.

Nederlenderen kom seg til en skuddmulighet etter 55 minutter, da han fant rom bak Leipzig-forsvaret, men han klarte ikke å overliste keeperen – og han ble avvinket for en marginal offside også. I det 63. minutt ble han byttet ut.

Van de Beek & co ligger på en sjetteplass i Bundesliga, seks poeng bak nettopp RB Leipzig på fjerdeplassen.

Benjamin Sesko (RB Leipzig) og Donny van de Beek (i debuten for Eintracht Frankfurt), 13. januar 2024.
FIKK EN GOD START: Donny van der Beek, her sammen med Benjamin Sesko.

Darmstadt 0-3 Borussia Dortmund

Borussia Dortmund vant 3-0 borte mot tabelljumbo Darmstadt lørdag kveld.

Jadon Sancho startet på benken, men kom inn på høyresiden i det 55. minutt, og han er nok fornøyd med sin andre Dortmund-debut. Sancho hadde nemlig den målgivende pasningen til bortelagets 2-0-mål.

Sancho var plutselig var helt alene gjennom litt ute mot høyre i Darmstadt-boksen, før han slo ballen presist inn foran mål, hvor Reus enkelt kunne sette ballen i mål.

Så skal det sies at Darmstadt-forsvaret ga Sancho ekstremt mye rom i den situasjonen, og generelt forsvarte seg svakt i den perioden av kampen, men Sancho er nok uansett fornøyd med å ha fått seg en målgivende pasning allerede.

Sancho virket generelt ivrig etter å få vise seg frem, og var involvert i en del – men det skal sies at det ble en del slurvete involveringer som førte til at Dortmund mistet ballen. Så har han jo heller ikke spilt siden august.

Ex-red Marcel Sabitzer hadde for øvrig den målgivende pasningen til det tredje målet, som kom på overtid.

– Jeg har følt meg som hjemme helt siden jeg kom hit, og jeg er bare glad for å være tilbake på banen, sa Sancho etter kampen.

Jadon Sancho under oppvarmingen før sin andre debut for Dortmund, 13. januar 2024.
FIKK EN GOD START: Jadon Sancho.

Andre:

• Ipswich vant 2-1 mot Sunderland, men det skjedde uten Brandon Williams i kamptroppen, siden backen er tilbake i Manchester for å undersøkes av Uniteds medisinske apparat. Williams har slitt med både skader og sykdom i det siste.
  • Lørdag kveld tapte Granada borte mot Real Betis, uten Álvaro Fernández i kamptroppen. Spanjolen skal være på vei til Benfica.