PETTER VELAND I «UNO»:

– Han er på et helt annet nivå enn alle andre

Publisert Sist oppdatert

Det renner inn med Mason Greenwood-spørsmål til Uno-podkasten ukentlig. 

Kan United hente ham tilbake i januar? Hva med i sommer? Hvordan har han gjort det? Er det fortsatt støy - eller har det stilnet? Og er det fortsatt mulig for ham å spille i England og Manchester United igjen?

Vi spurte Petter Veland, ekspertkommentatoren som har full oversikt over det som skjer både i Spania og i England.

Veland legger ikke skjul på at Greenwood har imponert voldsomt siden den kontroversielle overgangen i sommer.

– Han har vært veldig god. Han har snart vært så god over så lang tid at selv de som av prinsipielle grunner ikke anerkjenner at han er en god fotballspiller, nå sliter med å fortsette å være så prinsippfast uten å ta noe som helst parti rundt elefanten i rommet. 

– Med de beskyldningene og den saken som alle er opptatt av, så viser han i nesten hver eneste kamp han spiller at han har et helt annet nivå enn alle andre lagkamerater når han spiller for Getafe, sier Veland i Uno.

– Og mange, meg selv inkludert, trodde at Mason Greenwood og Getafe kom til å være en mismatch, men det har vært helt feil.

– Greenwood spiller fotball og Getafe sparker fotball, men så har de på et eller annet vis klart å finne av hverandre, for det har fungert veldig bra, utdyper han.

 Hør alt Veland sier (fra minutt 51):

.

Det ble naturligvis støy da Getafe hentet Greenwood på tampen av sommervinduet.

– Men i likhet med alt annet så har det dabbet av. Det har det. Du vil alltid finne kommentarer på bilder og tweets som blir lagt ut på Getafe sine sosiale medier-kontoer som framhever Mason Greenwood. 

– Også får han jo naturligvis tyn når han spiller bortekamper, men ikke på et sånt nivå at det er snakk om å avbryte kamper eller at det virker som det påvirker Mason Greenwood, sier Veland videre.

EKSPERT: Petter Veland om Mason Greenwood. Foto: Øystein Klock / MTG

Så hva tenker eksperten om en eventuell fremtidig retur til England?

– Det er nok litt lettere for Mason Greenwood å prestere borte fra England. Og så er det litt sånn at du kan ikke si A uten B i dette tilfellet her, spesielt i England.

HAR IMPONERT: Mason Greenwood.

– Skal han returnere til Manchester United så skal han også returnere til England, der retorikken er hard. Der ligger fortiden og dens mørke side og problemer for Mason Greenwood. Ikke at han er et offer på noe som helst vis, men han har jo sine grunner til ikke å returnere, spesielt når han ser at ting faktisk fungerer på et vis når han har reist derifra, sier han.

– Hvis spørsmålet og premisset er om Mason Greenwood noen gang kan bli god nok til å igjen spille for Manchester United, basert på sin første halve sesong i Getafe,  så er svaret klinkende klart ja. Men så enkelt er det jo ikke ...

Powered by Labrador CMS