DAVID ORNSTEIN: 

- United og Marseille i samtaler om Greenwood-overgang

Marseille skal være interesserte i å hente Mason Greenwood, og 22-åringen skal være svært lysten på overgangen.

Publisert Sist oppdatert

Det melder David Ornstein i The Athletic

Det er for lengst opplest og vedtatt at Mason Greenwood forlater Manchester United denne sommeren, spørsmålet er egentlig bare hvor han drar. Flere klubber fra flere ulike land skal være interessert. 

De italienske klubbene Juventus, Napoli og Lazio skal alle være interesserte, og sistnevnte har også lagt inn et bud på 22-åringen. Valencia og Getafe er blant klubbene i Spania som følger nøye med. 

Greennwood tilbragte som kjent forrige sesong i Getafe der han scoret ti mål og hadde seks målgivende pasninger på 36 kamper. 

Klubber i Tyskland og Portugal holder også et øye med situasjonen, skriver Ornstein. 

Men nå seiler Ligue 1-klubben Marseille opp som en ny kandidat. David Ornstein skriver at United og Marseille, som er i ferd med å ansette Roberto De Zerbi, er i samtaler om en mulig Greenwood-avtale. 

Ornstein skriver at samtalene er på et tidlig stadie og at det økonomiske i en eventuell avtale ikke har blitt diskutert ennå. Videre melder den treffsikre journalisten at Greenwood er lysten på overgangen og at det er hans foretrukne klubb å gå til.

Den franske journalisten Santi Aouna har også koblet seg på og skriver på X at United og Marseille har vært i kontakt i flere dager. 

Mason Greenwood, her i aksjon mot Real Madrid forrige sesong.

Den økonomiske situasjonen til Manchester United gjør at klubben trolig må selge for å kunne hente spillere, og Mason Greenwood er en av dem man håper å kunne selge for å frigjøre midler til spillerkjøp. 

Ettersom Greenwood også er et akademiprodukt vil et eventuelt salg av ham frigjøre enda flere midler enn andre overganger.  Greenwoods nåværende kontrakt med United går ut i 2025, men den inneholder en opsjon om forlengelse i ytterligere ett år.

Marseille endte på 8. plass i Ligue 1 forrige sesong og er nå i ferd med å ansette tidligere United-aktuelle Roberto De Zerbi i et forsøke på å løfte den gamle storheten. Italieneren ble avbildet i Marseille i går og det er ventet at han annonseres som ny Marseille-trener innen kort tid. 

Powered by Labrador CMS