JOURNALIST: 

Hevder United vil ta UEFA til retten etter Todibo-nekt

Manchester United vil angivelig gå rettens vei for å kunne signere Jean-Clair Todibo.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge den belgiske journalisten Sacha Tavolieri, som tidligere har blitt døpt «den belgiske Fabrizio Romano», har Manchester United engasjert den sveitsiske advokaten Gianpaolo Monteneri for å bygge en sak mot UEFA. 

Årsaken er angivelig at United ønsker å signere midtstopperen Jean-Clair Todibo fra Nice, noe UEFA har satt en stopper for. 

Tavolieri skriver at United vil ta saken til CAS, idrettens voldgiftsrett, med håp om å kunne hente Todibo. CAS er en voldgiftsrett opprettet for å avgjøre tvister innen idrett.

Advokaten United ifølge Tavolieri har engasjert, Gianpolo Monteneri, skal være en høyt ansett ekspert på jus i internasjonal idrett og fotball. Ifølge advokatfirmaet Monteri Sports Law har han representert klienter i over 100 forskjellige saker i CAS. 

Tidligere i juni ble det kjent at United får nei fra UEFA til å hente Todibo, ettersom United og Nice skal delta i samme europeiske turnering neste sesong. Regelverket sier at ingen organisasjoner eller individer kan ha «betydelig innflytelse» på mer enn én klubb i samme turnering. 

INEOS eier Nice, og har en eierandel på 27,7 prosent i United. Det er altså dette regelverket United ønsker å bestride, ifølge Tavolieri.

Sir Jim Ratcliffe har tydelig vist sin misnøye over UEFAs standpunkt i et intervju tidligere i juni. 

– De har sagt at vi kan selge ham til en annen Premier League-klubb, men ikke til Manchester United. Det er ikke rettferdig overfor spilleren, og jeg ser ikke hvilken forskjell det utgjør, har Sir Jim Ratcliffe kommentert til Bloomberg.

Todibo er en av flere midtstoppere Manchester United har blitt koblet til denne sommeren, men så ut, frem til UEFA-nekten, å være en av de mest aktuelle kandidatene. 

Det er ikke avklart om UEFA mener at INEOS har en «betydelig innflytelse» i United, men innflytelse på spilleroverganger er ett av fire punkter som tas i betraktning i vurderingene om multiklubbeierskap. Derfor virker det lite sannsynlig at UEFA ikke konkluderer med at INEOS spiller en avgjørende rolle på Old Trafford.

Dersom United signerer Todibo, eller Kephren Thuram som det også har vært rapporter om, risikerer klubben å bli flyttet ned til Europa Conference League.

City Football Group er også oppe til vurdering i UEFA da Manchester City og Girona begge er kvalifisert for Champions League. I februar fikk overgangen til Savio mye oppmerksomhet. Brasilianeren, som tilhører Troyes, var på lån i Girona forrige sesong, før han ble solgt videre til City. Alle de tre klubbene eies av City Football Group.

Powered by Labrador CMS