THE ATHLETIC:

- Ten Hag beholder jobben - fortsetter som United-manager!

Etter flere uker med venting, spekulasjoner og usikkerhet er det endelig klart: Erik Ten Hag leder United også neste sesong. 

Publisert Sist oppdatert

United-ledelsen og Ten Hag skal også ha samtaler om en forlengelse av nederlenderens kontrakt. 

Den treffsikre journalisten David Ornstein i The Athletic meldte det først. Like etter melder flere andre journalister, som Simon Stone i BBC og Rob Dawson i ESPN, det samme. Det betyr som regel betyr at journalistene som følger United tettest har blitt informert om dette fra troverdig hold fra kilder i klubben. 

Det er godt over tre uker siden nederlenderen ledet United til FA-cupseier på Wembley, hans andre trofé på like mange sesonger som Manchester United-manager. Men selv om Ten Hags mannskap vant den prestisjetunge kampen mot byrivalen og ligamester City, har det vært stor usikkerhet knyttet til fremtiden hans. 

Ten Hag har selv, som varslet, vært på ferie, mens INEOS og United-ledelsen har vært i diskusjoner om veien videre. Eksperter, supportere og alle andre som har et snev av fotballinteresse har ventet utålmodig på en oppdatering vedrørende trenerjobben i United. 

Nå er det omsider avklart. 

- Skal forhandle om ny kontrakt

The Athletic skriver at United-ledelsen og Ten Hag var i samtaler tirsdag, og at begge parter var enige om å fortsette samarbeidet. 

Ten Hag har i utgangspunktet kontrakt til juni neste år, og nå kommer partene til å gå inn i forhandlinger om å forlenge kontrakten. 

- Manchester United-ledelsen ønsker å se hvordan Ten Hag opererer i det de mener er en ny struktur med mål om at han skal få de beste forutsetninger for å lykkes, skriver Mike Keegan i Daily Mail. 

Flere av United-spillerne gjorde et poeng ut av at Erik Ten Hag skulle løfte trofeet da United slo Manchester City i FA-cupfinalen i mai.

Dette gir nok ro i sjela for mange United-supportere, og denne nyheten kommer nok i grevens tid for mange. Fredag 14. juni er ikke bare startskuddet for fotball-EM i Tyskland, det er også dagen overgangsvinduet åpner, og flere har nok vært bekymret for at dette skulle påvirke det kommende vinduet, som mange anser som svært viktig for et United-lag som trenger forsterkninger. 

Dagen etter EM-finalen, om bare litt over en måned, spiller United sin første treningskamp når de røde djevlene tar turen til Trondheim og Lerkendal for å møte Rosenborg. 

Sesongens første offisielle kamp spilles allerede 10. august, når Manchester City er motstander i Community Shield på Wembley. Før den tid skal United-spillerne også til USA på treningsleir. 

Møtte med flere kandidater

Allerede dagen før FA-cupfinalen i mai startet spekulasjonene for alvor rundt Ten Hags fremtid. Dagen før dagen meldte The Guardian at Ten Hag kom til å få sparken uavhengig av cupfinalens utfall.

54-åringen ledet United til klubbens første FA-cuptittel siden 2016, og siden skal Manchester United-ledelsen ha gjennomført en evaluering for å stake ut kursen videre. På veien mot avgjørelsen som omsider er tatt, har en rekke managere blitt koblet til jobben: 

United skal ha møtt med Thomas Tuchel, Kieran McKenna var aktuell, men ble værende i Ipswich. Så sent som tirsdag ble det kjent at Gareth Southgate ikke lenger var et alternativ

Roberto De Zerbi, Thomas Frank og Mauricio Pochettino var andre kandidater. 

Men nå ser det altså ut til at Erik Ten Hag får lede United i det som blir hans tredje sesong som United-sjef. 

Som nevnt i supporterklubbens podcast «Uno», har united.no blitt fortalt fra flere uavhengige kilder at planen - før finalen og til og med det første døgnet etterpå - var å kvitte seg med nederlenderen. 

I kjølvannet av det kom de imidlertid inn på tanken om å gjøre en helomvendig og beholde Ten Hag - noe de nå har bestemt seg for. 

Saken fortsetter under artikkelpluggen.

Usikre uker

Fremtiden til Ten Hag har lenge vært uviss etter den svakeste sesongen i ligaen for United siden 1989/90. Men det var også sesongen Sir Alex Ferguson sikret seg sitt første trofé som United-manager ved å vinne FA-cupfinalen mot Crystal Palace.

Etter at Ten Hags mannskap slo byrivalen City i FA-cupfinalen i mai, har det blitt spekulert på om seieren på Wembley kan ha reddet nederlenderen. En leserundersøkelse gjennomført av The Athletic etter FA-cupfinalen viste at flertallet ønsket å beholde Ten Hag.

Sir Jim Ratcliffe har vært vag med å gi støtteerklæringer i intervjuer etter at han ble deleier av Manchester United, men Ten Hag selv har fortalt om lange og gode samtaler med den nye sportslige ledelsen i United og har flere ganger sagt at han har blitt fortalt at ledelsen vil jobbe med ham.

Etter en imponerende debutsesong, som endte med ligacupseier og 3. plass i Premier League, ble Ten Hags andre sesong av det krevende slaget. 

Voldsomme skadeproblemer bidro til at United ble slått ut av en overkommelig Champions League-gruppe og endte på 8. plass i Premier League, men sesongen fikk en god slutt med FA-cupseier over byrival Manchester City 25. mai. 

Og nå kan vi alle - endelig - begynne å se fremover!

Powered by Labrador CMS