BEKREFTET:

McKenna forlenget med Ipswich Town

Suksessmanageren blir med opp til Premier League

Publisert Sist oppdatert

Ipswich bekrefter torsdag at Kieran McKenna har skrevet under på en ny langtidskontrakt med klubben og har bundet seg ut 2027/2028-sesongen. 

Mandag ble det meldt at McKenna ikke kom til å forlate Ipswich selv med interesse fra blant andre United, av svært treffsikre David Ornstein i The Athletic og torsdag kommer altså bekreftelsen. 

- McKenna ser ut til å avslutte spekulasjonene rundt fremtiden hans og skrive under på en ny langtidskontrakt med Ipswich, skrev Ornstein mandag. 

Den tidligere kontrakten til McKenna strakk seg til 2025, men kommer alt fokus til å ligge på sin første sesong som Premier League-trener. Dette er også Ipswich sin første sesong i Premier League siden 2002. 

McKenna er en av flere trenere som Manchester United skal ha sansen for, og United skal også ha vært i kontakt med McKennas representanter mens de forsøke å stake ut klubbens kurs. 

Hvorvidt Erik Ten Hag beholder jobben er høyst usikkert, og McKenna, som selv har en fortid i United, skal ha vært en av de potensielle erstatterne. 

Saken fortsetter under artikkelpluggen.

Tidligere i mai ble 38-åringen spurt om de mange ryktene. 

– Vi har oppnådd så mye. Det har vært to fantastiske år. Når man har presterer på denne måten vil det alltid komme spekulasjoner. Det ser vi hver sommer, sier suksesstreneren før han legger til:

– Jeg vet at det vi har oppnådd ikke er normalt og derfor kommer det mange spekulasjoner og rykter, men det er ikke der fokuset ligger nå.

McKenna jobbet først i Manchester Uniteds U18-lag, før han senere ble en del av trenerteamet til både José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær. Han forlot United til fordel for Ipswich i 2021 og har siden gjort en så god jobb at han nå har vært koblet til flere trenerjobber, ikke bare United-jobben. 

Michael Carrick, Ole Gunnar Solskjær og Kieran McKenna på trenerbenken for United i 2020.

Også Chelsea og Brighton skal ha vært interesserte. 

Ipswich returnerer neste sesong til Premier League etter over 20 år utenfor Englands toppdivisjon og McKenna er mannen som ledet dem dit. 

Det er altså mye som tyder på at vi får se Kieran McKenna på Old Trafford, men da på motstanderbenken - som Ipswich-sjef. 

Powered by Labrador CMS