Omari Forson og Erik ten Hag etter at Forson ble byttet ut mot Fulham, 24. februar 2024.

FORSON KLAR FOR NY KLUBB:

– Jeg skal vise verden det du så i meg for lenge siden

Omari Forson er klar for Serie A-klubben Monza. 

Publisert Sist oppdatert

Det bekrefter Monza på sine plattformer. United har i skrivende stund ikke bekreftet overgangen.

Det kommer neppe som noen stor overraskelse, for det har blitt rapportert en stund at Forson trolig kom til å forlate United i slutten av juni når kontrakten hans går ut. 

Forson forlater dermed United uten at det blir betalt noen overgangssum, men United får en kompensasjonssum for 19-åringen, som har skrevet under på en fireårskontrakt med Monza. 

Nå bytter han ut Nordvest-England og Premier League med Nord-Italia og Serie A. 

Forson har på Instagram-storyen sin både repostet det Monza har lagt ut, men også lagt ut et bilde av seg selv sammen med Erik ten Hag, med teksten: 

– Jeg setter pris på alle mulighetene du ga meg ❤️ Jeg skal vise verden det du så i meg for lenge siden. 

Får trolig legende som trener

Monza, bedre kjent for sine Formel 1-løp enn fotball, er en by knappe 15 kilometer nordøst for Milano, som nå er i ferd med å etablere seg i Italias toppdivisjon. 

2022/23-sesongen var Monzas aller første i Serie A, og de forbereder seg nå på sin tredje strake sesong på øverste nivå i Italia. Den første sesongen endte de på 11. plass, mens de i sesong nummer to ble nummer tolv. 

Mye tyder på at Forson får den tidligere italienske forsvarskjempen Alessandro Nesta som trener. Ifølge Fabrizio Romano ligger alt til rette for at den tidligere AC Milan-spilleren tar over sjefsstolen, og flere andre journalister har også meldt om dette tidligere.

Forson er Monzas første signering denne sommeren. 

Stopperlegenden Alessandro Nesta ser ut til å bli Omari Forsons trener i AC Monza.

FA Youth Cup-vinner

Det var optimisme på Old Trafford tidligere denne sesongen da mange trodde Forson kom til å skrive under på en ny avtale med United, men partene klarte aldri å bli enige. 

Forson fikk United-debuten i januar da han kom inn fra benken i FA-cupkampen mot Wigan. Måneden etter fikk han sin første (og eneste) kamp fra start, i et 1-2-tap for Fulham, og Forson fikk totalt syv United-kamper.

Han noterte seg for én målgivende, for det var han som var nest sist på ballen da Kobbie Mainoo på overtid avgjorde thrilleren mot Wolves, et mål som på ingen måte kan beskrives som «ferdigscoret». 

Forson har vært i United-systemet siden 2019 da han ble hentet fra ungdomslaget til Tottenham, og var, sammen med Kobbie Mainoo og Alejandro Garnacho, en del av akademilaget som vant FA Youth Cup i 2022 (Forson var ubenyttet reserve i finalen).

Nå prøver han lykken i Italia, og vi ønsker Forson lykke til. 

Powered by Labrador CMS