Viktor Tsygankov med ball for Ukraina under EM.

Ryktesaker, uke 28

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 14. juli

18.50: Joshua Zirkzee ble bekreftet som ny United-spiller tidligere søndag, men Daily Telegraphs United-journalist, James Ducker, understreker at det fortsatt kan hende United går for enda et nytt spisskjøp i sommer. Brentfords Ivan Toney og Everton Dominic Calvert-Lewin er de konkrete alternativene Ducker i alle fall mener er på radaren.

14.00: Leny Yoro kobles jo jevnlig til United selv om han kanskje egentlig mest håpet på Real Madrid. Florian Plettenberg i Sky Sports Tyskland skriver at United derfor skal ha tilbudet ham en kontrakt på 5+1 år, som i så fall binder unggutten til United helt frem til 2030 - hvis han skulle velge United.

12.20: – Du finner ut av det snart, sier norske Elisabeth Terland om egen fremtid til TV 2, etter at den tidligere Brighton-spissen lenge har blitt koblet til en overgang til manager Marc Skinner og Uniteds kvinnelag.

08.20: Laurent Blanc er nå ansatt som ny trener for Al-Ittihad. Så gjenstår det å se om den tidligere United-spilleren for eksempel da går etter Casemiro, som tidligere ryktet i sommer.

08.15: Også for ordens skyld: Raphaël Varane skal nå sagt ja til å spille for Como, som rykket opp til Serie A før denne sesongen. Cesc Fabregas er i trenerteamet i den italienske klubben.

08.10: United skal visstnok ha kontaktet Girona angående kantspiller Viktor Tsygankov, hvis man skal tro spanske AS. Den ukrainske 26-åringen scoret åtte mål og hadde sju målgivende fra sin høyre kantposisjon for et godtgående Girona forrige sesong. Utkjøpsklausulen skal være på cirka 25 millioner pund, og Ten Hag skal ha fortalt agenten at han gjerne vil prate med spilleren, ifølge avisa. 

Av og til er det lett å avfeie spanske rapporter om United, men her er det tross alt snakk om en spiller i en spansk klubb. Merk også at Tsygankov har samme agentselskap som Ten Hag selv, nemlig SEG. Arsenal og Aston Villa har også vært koblet til kantspilleren i sommer.

08.05: Ikke veldig United-relatert, men vi kan ta med at Emil Højlund, broren til Rasmus, skal være på vei til tyske Schalke.

08.00: Dette er ikke spesielt overraskende, men Samuel Luckhurst i lokalavisa Manchester Evening News skriver at United forsøker hardt å selge Victor Lindelöf i sommer. Dette for å finansiere andre kjøp. I tillegg er Christian Eriksen også tilgjengelig for salg.

Lørdag 13. juli

12.55: Everton skal være i ferd med å selge midtbanespiller Amadou Onana til Aston Villa for 50 millioner pund. I den forbindelse skriver The Athletics svært troverdige journalist, David Ornstein, at det så godt som setter sluttstrek for Uniteds sjanser til å sikre seg stopper Jarrad Branthwaite. Det eneste som i så fall kan endre på det er et enormt bud som Everton rett og slett ikke kan si nei til.

09.20: Bilds sportssjef, Christian Falk, melder på X det som også andre har vært inne på - at United er interessert i Brentford-spiss Ivan Toney, at Toney selv vil til United og at spissens agent skal ha informert Brentford om dette.

09.15: United-midtstopper Willy Kambwala (19) er i ferd med å bli solgt til La Liga. Det melder Fabrizio Romano. Mer om det i egen sak her.

08.10: Fabrizio Romano skriver at United vil ta en avgjørelse om Sofyan Amrabat kommende uke, noe som gir mening all den tid ulike mesterskap da er over og United nok vet veldig mye mer om hva de kan få til i sommer eller ikke med andre spillere.

For ordens skyld kan vi også ta med at Romano signaliserer at Raphaël Varanes overgang til italienske Como nærmer seg. Varane forlot jo United etter FA-cupfinalen.

08.00: Jadon Sancho og United skal ha løst konflikten som satte ham utenfor nesten hele forrige sesong, men ifølge italienske Tuttosport endrer ikke det strategien til Juventus - som fortsatt ønsker å hente Sancho på lån. Dette er hva forsiden av Tuttsport handler om lørdag, og det hevdes at Sancho veldig gjerne vil til Juventus.  Det kan ifølge saken hende at Federico Chiesa, høyrekant for Juventus og det italienske landslaget, sendes til United som en del av avtalen, for å forenkle det hele.

The Guardians United-journalist, Jamie Jackson, skrev også fredag kveld at United fortsatt er villig til å lytte til bud på Sancho.

Fredag 12. juli

15.57: Onsdag skrev vi i en egen sak at reaksjonen i Marseille skal ha gjort Mason Greenwood usikker på om han ville gå dit. Nå melder Napoli seg på i kampen. 

Det skriver både Sport Mediaset og Gianluca Di Marzio. Marseille var egentlig enig med United om en overgang for Greenwood, som selv skulle være klar for å flytte til den franske havnebyen. Men på grunn protester fra Marseille-fansen, samt kritiske kommentarer fra byens borgermester, ble Greenwood usikker. Klubben Marseille jobber med å overbevise Greenwood, men nå har altså Napoli meldt seg på i kampen. 

Ifølge Sport Mediaset nærmer Napoli seg enighet med United for en overgang og Napoli er klare for å matche Marseilles bud. Lazio skal på sin side ikke lenger være like aktuelle. 

14.54: Portugisiske O Jogo, gjengitt av Manchester Evening News, hevder Manchester United ikke lenger jakter Benficas midtbanespiller Joao Neves. I stedet vil de røde djevlene fokuserer på å sikre seg Manuel Ugarte fra PSG. 

Ugarte spiller natt til søndag skandinavisk tid bronsefinale i Copa America med Uruguay før han reiser på ferie. Journalisten Nick Semeraro skriver på X at United har vært i kontakt med Ugartes representanter fredag. 

Semeraro skriver også at Casemiro «nærmer seg» en overgang til Saudi-Arabia. Koblingen til saudiarabisk fotball omtalte vi i ryktespalten tidligere i dag (se oppdatering kl. 08.06). 

10.08: Flere medier melder at Joshua Zirkzee er i gang med den medisinske undersøkelsen før overgangen til Manchester United, men det betyr ikke at klubben er ferdige med spissjakten. The Telegraph skriver, i en artikkel ført i pennen av James Ducker, at United holder et øye med Ivan Toney

The Athletic har også meldt om Uniteds Toney-interesse. Brentford-spissens kontrakt går ut neste sommer, og lite tyder på at han forlenger avtalen. The Telegraph skriver at United regner med at Mason Greenwood selges i sommer, og derfor utelukker klubben ikke å hente inn enda en spiss. 

08.54: Lurer du på hvorfor det er så mye aktivitet i ryktespalten, selv om det har blitt meldt at United ikke har så mye penger å handle for? I så fall anbefaler vi denne artikkelen:

 (+) DERFOR ER UNITED SÅ OFFENSIVE PÅ OVERGANGSMARKEDET

08.06: Den franske avisen L'Équipe hevder Al Ittihad forbereder seg på å gjøre et fremstøt på Casemiro. Den saudiarabiske klubben kommer ifølge avisen til å være svært aktive på overgangsmarkedet de kommende ukene. 

Årsaken er at de vil bygge et sterkt lag rundt lagets stjernespiller, Karim Benzema, Casemiros mangeårige lagkamerat fra tiden i Real Madrid. Nå er de ifølge rapportene i ferd med å ansette tidligere United-spiller Laurent Blanc og har, i tillegg til Casemiro, Aston Villas Moussa Diaby og PSG-stopper Marquinhos på blokka. 

Torsdag 11. juli

20.30: Leny Yoro har ikke bestemt seg for om han skal dra til United eller Real Madrid, men det er disse to klubbene som leder an i jakten på Lille-spilleren, skriver journalisten Florian Plettenberg.

16.30: Joshua Zirkzee kommer til å bli sommerens første United-kjøp. Nederlenderen skal gjennom den medisinske sjekken fredag før avtalen underskrives. Mer om det i en egen sak HER!

14.18: Manchester United og Matthijs de Ligt skal være enige om en langtidskontrakt. Mer i egen sak HER

14.03: Ifølge talkSPORT er det ventet at Joshua Zirkzee flyr til Manchester og gjennomfører den medisinske undersøkelsen i løpet av de neste dagene. 

Som meldt av flere medier tidligere skal alt være i orden med de personlige betingelsene, og det eneste som gjenstår for United er å avklare med Bologna hvordan de skal strukturere overgangssummen. 

10.46: Onsdag kveld ble Nederland slått ut av EM. Det betyr bevegelse i Uniteds jakt på Matthijs de Ligt. Det skriver den tyske avisen Bild

Avisen melder, ikke overraskende, at United ønsker å ferdigstille overgangen så fort Nederlands EM er over, noe det nå er. Ifølge Bild nærmer United og Bayern München seg en enighet. De Ligt sine representanter skal ha informert Bayern-ledelsen om at han ønsker å gå til United, og en avtale kan være i orden i løpet av neste uke. 

08.38: Vi har skrevet litt mer om Manuel Ugarte sin fremtid etter semifinalen mellom Uruguay og Colombia. Mer om det i en egen sak her!

08.33: Manchester United er en av flere klubber som har blitt koblet til Dani Olmo denne sommeren. Spanjolen har hatt et strålende EM med Spania og er på radaren til flere klubber. 

Og det kan bli bevegelse rundt RB Leipzig-spilleren de neste dagene. Ifølge Daily Mirror er Olmos utkjøpsklausul på 50 millioner pund gyldig frem til mandag. Ifølge avisen gjør både Premier League- og La Liga-klubber seg klare for å slå. 

Mirror nevner bare Liverpool og Chelsea som de interesserte Premier League-klubbene og det er mange andre spillere United kobles oftere til, men siden han har vært innom ryktespalten noen ganger denne sommeren tar vi det uansett med. 

Onsdag 10. juli

20.19: Mason Greenwood skal ha blitt usikker på en Marseille-overgang på grunn av reaksjonene på nyheten i Frankrike, hevdes det nå. Les mer i egen sak her.

19.22: Tyske Bild (her gjengitt av Sport Witness) skriver at Aston Villa, Chelsea, Liverpool, Brighton og Manchester United alle er interesserte i Hoffenheim-spiss Maximillian Beier – og at Aston Villa og Chelsea foreløpig leder an jakten på 21-åringen.

19.08: Manchester Evening News skriver at United fortsatt er i samtaler med Jonny Evans om å forlenge stopperveteranens opphold i Manchester United. 

Evans' kontrakt gikk ut ved månedsskiftet, og United kobles til en del nye stoppere, men Evans leverte godt nok i 2023/24-sesongen til at han kan være aktuell til å være med videre også.

15.05: Juventus har vært aktive på overgangsmarkedet denne sommeren og har allerede hentet tre spillere. Avisen Gazzetta dello Sport skriver i sin papirutgave at de planlegger å hente tre til, og at en av dem skal være Jadon Sancho. Saken er gjengitt her av Football Italia. 

Men før Juventus kan gjøre det må de selge spillere, skriver avisen. Klubben fra Torino jobber angivelig med å selge 8 spillere, inkludert Federico Chiesa, som de skal ha tilbudt United i en mulig byttehandel. United skal imidlertid være usikre på om Chiesa er en spiller de vil ha.

Thiago Motta, Juventus' nye trener, får i hvert fall mye støtte fra klubbledelsen og ønsker å hente en offensiv midtbanespiller, en midtstopper og en ving. Og det er Sancho han skal ha sett seg ut som den ideelle spilleren til sitt system. 

11.38: Ikke en spiller, men vi tar det med her likevel: Fabrizio Romano melder nå det samme som united.no meldte 4. juli: Mitchell van der Gaag er ferdig som Erik ten Hags assistent i United. Romano skriver at Van der Gaag sin kontrakt termineres. 

United har foreløpig ikke bekreftet endringene i støtteapparatet. 

Her kan du lese mer om utskiftningene i apparatet rundt Erik ten Hag:

09.19: Nå melder Fabrizio Romano at Donny van de Beek forlater Manchester United. Les mer i egen sak HER

09.10: I en oppdatering tirsdag klokken 16.34 skrev vi at Manchester United internt har diskutert muligheten for å hente Dominic Calvert-Lewin fra Everton, som har en kontrakt som utløper neste år. 

Nå melder TEAMTalk at engelskmannen har avslått det siste kontraktstilbudet fra Everton. Spissen skal ikke være interessert i å forlenge oppholdet på Goodison Park. Ifølge The Athletic tror United det er mulig å hente Everton-spissen for rundt 30 millioner pund. 

08.24: Det ser ut som det bare er et tidsspørsmål før Donny van de Beek forlater Manchester United. Journalisten Nil Solà, som jobber i radiostasjonen SER Catalunya, hevder nederlenderen har gjennomført og bestått den medisinske sjekken før en overgang til Girona. 

Dermed er det grunn til å tro at overgangen bekreftes ganske snart. 

United får ifølge rapportene en halv million euro for Van de Beek, men avtalen mellom United og Girona skal også inneholde mange prestasjonsbaserte klausuler. Dersom alle slår inn kan overgangen være verdt 15 millioner euro. 

Tirsdag 9. juli

21.45: Manchester United planlegger angivelig et tredje bud på Jarrad Branthwaite. Mer om det i egen sak HER

21.33: Det franske overgangsnettstedet Foot Mercato kommer med en oppdatering på Manuel Ugarte. Nettstedet hevder det har vært fremdrift i samtalene mellom Manchester United og Paris Saint-Germain. 

Ugarte skal ha akseptert at han ikke er en del av planene til PSG og Foot Mercato skriver at Ugarte får «mer og mer lyst» til å bli United-spiller. Ifølge nettstedet har PSG og United hatt produktive samtaler, men det er lite sannsynlig at en overgang spikres før Ugarte er ferdig med Copa America. Hans Uruguay spiller semifinale denne uken. 

19.20: Ifølge journalisten Rudy Galetti er Bruno Fernandes interessert i å utforske tilbud fra saudiarabisk fotball. Galetti skriver at United-kapteinen er ønsket av Al Nassr og Al Ittihad, og at Fernandes foretrekker en overgang til førstnevnte. 

Al Nassr er klubben Cristiano Ronaldo spiller i. Ifølge Galetti skal Fernandes holde samtaler det saudiarabiske investeringsfondet (PIF), som eier flere av toppklubbene i Saudi-Arabia, innen kort tid. 

16.34: Ifølge Laurie Whitwell i The Athletic har det vært interne diskusjoner i Manchester United om både Brentfords Ivan Toney og Everton-spiss Dominic Calvert-Lewin

De to engelske spissene har til felles at kontrakten deres utløper neste år, og ingen av dem har angivelig planer om å forlenge oppholdet i sine respektive klubber. Ifølge The Athletic kan det være mulig å hente Toney for 40 millioner pund, mens en sum på 30 millioner pund blir sett på som realistisk for Calvert-Lewin. 

16.25: Vi har forsøkt å samle alle Leny Yoro-rapportene i en egen sak. Les mer HER

14.00: Her kommer et rykte med litt motstridende informasjon ...

Manchester United skal ha levert et skriftlig bud til på 50 millioner euro pluss tilleggsklausuler for Lenny Yoro. Lille skal ha akseptert budet som er høyere enn Real Madrids bud, men Yoro selv skal foretrekke å reise til den spanske hovedstaden. United har imidlertid ikke gitt opp, melder den franske journalisten Nabil Djellit

Den spanske avisen Marca melder derimot at Yoro allerede skal ha fortalt United at han vil til Real Madrid og at henvendelsen fra United ikke er fersk. 

For å kaste inn en tredje ingrediens i gryta kan vi ta med at Chris Wheeler i Daily Mail sier at United ikke vil kommentere et eventuelt bud på Yoro, men at det er en bred oppfatning av at spilleren vil til Spania. 

11.55:  Feyenoords David Hancko skal ha vært på Uniteds radar, melder The Athletic. Hancko kan spille både midtstopper og back, men vil trolig bli for dyr for United om han ikke blir et førstevalg på laget. 

10.20: Manchester United jobber fremdeles hardt for å sikre seg Manuel Ugarte i sommer og har lagt et betydelig press på både PSG og spilleren selv for å få til en overgang. Det skriver Le10sport.com. 

Nettstedet skriver at det er tre klubber som ønsker seg Ugarte og i tillegg til United er det Barcelona og Manchester City. Manchester United skal imidlertid være i førersetet, melder nettstedet.

09.10: Ikke direkte relatert til Manchester United, men Jean-Clair Todibo skal nå ønske en overgang til Juventus ettersom det ikke er mulig for ham som Nice-spiller å dra til Manchester United. Den muligheten er stengt på grunn at Sir Jim Ratcliff/INEOS sine eierinteresser og innflytelse i begge klubber.

09.05: Manchester United skal være blant klubbene som er interessert i England-stopperen Marc Guehi som har imponert i EM. Det er for så vidt ikke noe nytt at United, og flere andre klubber for den slags skyld, linkes til Guehi, men nå skal midtstopperen ha avvist tilbudet fra London-klubben om en ny og forbedret kontrakt og det har fått både United og Arsenal til å reagere, melder The Sun.  

08.15: Manchester United skal være interessert i den tyrkiske landslagsspilleren Ferdi Kadıoğlu. Det melder den tyrkiske journalisten Yağız Sabuncuoğlu.

Kadıoğlu regnes som en svært anvendelig og fleksibel spiller som kan spille både venstreback, midtbane og ving

Den 24 år gamle Fenerbahce-spilleren var med å ta Tyrkia til kvartfinalen mot Nederland der det ble et knepent 1-2-tap. Pussig nok kunne Kadıoğlu spilt for Nederland ettersom han er født i Arnhem, men selv om han spilte for aldersbestemte landslag, valgte han farens hjemland på seniornivå.  

Mandag 8. juli

22.40: Manchester United har ikke fortsatt bestemt seg for om de skal hente Sofyan Amrabat. Det skriver Fabrizio Romano på X mandag kveld. 

Marokkaneren var på lån i United forrige sesong og etter mange måneder med begrenset spilletid, imponerte han på tampen av låneoppholdet. I mellomtiden har tyrkiske klubber meldt sin interesse for Amrabat, som selv håper å fortsette karrieren på Old Trafford. 

Fiorentina, klubben som eier Amrabat, venter fortsatt på Manchester Uniteds beslutning, skriver Romano. 

17.34: Den italienske journalisten Alfredo Pedulla hevder at Jadon Sancho avslo et «viktig tilbud» fra en ikke navngitt klubb tidligere i dag. Årsaken skal være at han venter på Juventus. 

Den italienske storklubben skal være svært interessert i Jadon Sancho. Juventus og kantspilleren skal ha vært i kontakt og Sancho skal være svært lysten på å gå til Torino-klubben. 

15.34: Real Valladolid-hovedtrener Paulo Pezzolano har i et intervju med radiokanalen Carve Deportiva (her gjengitt av Manchester Evening News) bekreftet interesse for landsmannen Facundo Pellistri.

– Han ville vært en veldig viktig spiller. Vi har snakket om mange navn [med den sportslige ledelsen], og han er utvilsomt en av dem vi har snakket om. Jeg tror det kunne gagnet ham veldig å være med oss, sa Pezzolano – før han la til at det økonomiske kan bli et problem.

Han la også til at han ikke var i kontakt med Pellistri siden han ikke ville forstyrre ham under Copa América.

14.51: Sami Mokbel og Simon Jones i Daily Mail skriver at Chelsea-venstreback Ben Chilwell er blant alternativene United vurderer å hente inn for å gi Luke Shaw konkurranse.

27-åringen har 21 landskamper for England (senest i mars), og har vært med på å vinne Champions League i løpet av sin tid på Stamford Bridge.

Mokbel og Jones har også kommet med en Joshua Zirkzee-oppdatering i samme sak, så vi har oppdatert denne artikkelen.

14.26: Også David Ornstein skriver nå om Mason Greenwood-utviklingen, og vi har mer om det i egen sak her.

12.42: Mer Mason Greenwood: Fabrizio Romano skrev først at Marseille skal ha kommet med et muntlig tilbud til United om 22-åringen, og samtaler pågår mellom de to klubbene, før han senere endret tweeten og skrev at det skal være snakk om et formelt bud.

Greenwood skal være Marseilles hovedovergangsmål, og en enighet kommer nærmere, ifølge Romano.

United skal være åpne for en avtale hvor Marseille låner Greenwood, med tvunget kjøp (inkludert en videresalgsklausul).

09.34: Italienske Calciomercato.com skriver at Jadon Sancho til Juventus kun vil være mulig om Juventus klarer å selge Federico Chiesa. Ifølge nettstedet diskuteres det nå internt i den italienske storklubben hva slags bud de eventuelt kan komme med til United, og en idé vil være et lån som kan bli et kjøp om visse betingelser oppfylles i løpet av sesongen.

09.28: Det har vært fint lite med rykter om spillere basert i Nederland de siste månedene, som vi nevnte i denne ryktegjennomgangen, men The Sun skriver nå at United og Arsenal begge er interesserte i Ajax-angrepsspiller Brian Brobbey.

Saken er, som Mirror-saken under, ikke ført i pennen av avisas United-journalist, og vi ville tatt det hele med en stor klype salt – spesielt i lys av Joshua Zirkzee-utviklingen.

09.24: Ifølge Daily Mirror – og her er det verdt å nevne at saken ikke er skrevet av en av en United-journalist – så ønsker Mason Greenwood å få klarhet i fremtiden sin denne uka. Han skal ha begynt å bli utålmodig med usikkerheten over hvor han skal spille den kommende sesongen. 22-åringen skal være noe kjølig til tanken om spill for Marseille, og skal være mest lysten på en permanent overgang til La Liga. Valencia skal ha budt 25 millioner pund, mens Barcelona, Atlético Madrid, Juventus og Lazio også nevnes som interesserte klubber.

08.27: Fabrizio Romano skriver at Girona i dag kommer til å gjennomføre de siste stegene av samtalene med Donny van de Beek om kontrakten, og at det så vil gjennomføres en medisinsk test.

08.16: United har blitt koblet til Benfica-midtbanespilleren João Neves noen ganger i løpet av sommeren, uten at en overgang har sett spesielt realistisk ut. Nå skriver portugisiske O Jogo (her gjengitt av Sport Witness) at sannsynligheten øker for en overgang til City siden de lyseblå potensielt kan ende opp med å miste Kevin De Bruyne denne sommeren. 

Avisa skriver videre at United har tatt konkrete steg på veien mot å signere 19-åringen, mens City foreløpig ikke har gjort det, og sikter vel der til de tidligere rapportene i portugisisk presse om at United skal ha lagt inn et bud.

08.12: Vi har oppdatert gårsdagens Joshua Zirkzee-sak etter at Fabrizio Romano sent søndag kveld skrev at United og Zirkzee er «almost there», og at United har informert Bologna om at det er enighet om de personlige betingelsene med nederlenderen. 

United snakker nå ifølge italieneren med Bologna om en ny struktur i avtalen mellom klubbene, men har også muligheten til å utløse utkjøpsklausulen om en ikke kommer noen vei.

 

Powered by Labrador CMS