Ryktesaker, uke 27

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 7. juli

22.52: Det er fortsatt en mulighet for at Casemiro forlater United i sommer, skriver Fabrizio Romano søndag kveld. 

Overgangsjournalisten skriver at klubber fra Saudi-Arabia fortsatt er i kontakt med Casemiros representanter og diskuterer betingelser. Manchester United skal være åpne for å la Casemiro dra i sommer, men det er fortsatt ventet at han er en av spillerne som returnerer til Carrington når sesongoppkjøringen starter mandag 8. juli. 

21.45: Manchester United kommer til å ha et rekrutteringsmøte på mandag, samme dag som spillerne returnerer til Carrington for å ta fatt på sesongoppkjøringen. Det hevder Simon Jones i Daily Mail

Agenda for møtet skal ifølge avisen være å sluttføre overgangene for Joshua Zirkzee og Matthijs De Ligt, samt bestemme seg for om de skal legge inn et nytt bud på Jarrad Branthwaite

Tema på møtet blir også spillersalg, skriver Daily Mail. Donny van de Beek og Mason Greenwood er to av spillerne jobber med å selge. 

20.59: Manchester United var lenge ute etter Michael Olise. Søndag kveld ble han offisielt klar for Bayern München. 

16.27: Det har vært stille rundt Leny Yoro en hel stund nå, men David Ornstein i The Athletic skriver at United fortsatt aktivt jakter midtstopperen. Ornstein skriver videre at Real Madrid fortsatt blir sett på som favoritter i jakten på den talentfulle Lille-spilleren. 

14.47: Ikke verdens mest troverdige kilde, men Simon Mullock i Daily Mirror skriver søndag at Uniteds nye sportsdirektør, Dan Ashworth, er klar for å selge Harry Maguire

Avisen skriver at Erik ten Hags plan er at Lisandro Martinez og Matthijs de Ligt skal danne Uniteds stopperpar i et 4-3-3-system neste sesong. Maguire har bare ett år igjen av kontrakten, og ifølge Mirror er Ashworth fast bestemt på å få noe igjen for en spiller United betalte så mye penger for.

14.07: David Ornstein melder at Joshua Zirkzee og United er enige om de personlige betingelsene! Les mer i egen sak HER.

10.27: Manchester United får stadig mer troen på å signere Matthijs de Ligt fra Bayern München. Det skriver Fabrizio Romano på X søndag formiddag. 

Ifølge overgangseksperten nærmer partene seg en enighet om de personlige betingelsene, og ifølge Romano er United og Bayern i samtaler om hvordan overgangssummen struktureres. Romano skriver at United tilbyr deler av summen i klausuler, noe som gir mening gitt den økonomiske situasjonen klubben er i. 

09.20: Lørdag fikk Joshua Zirkzee landslagsdebuten for Nederland da han kom inn fra benken i EM-kvartfinalen mot Tyrkia. Etter kampen stoppet han i pressesonen og snakket med italienske medier. Der ble han spurt om han spiller i Italia neste sesong. 

- Beklager, det vet jeg ikke, sa Zirkzee til SportItalia.

Deretter smilte han, lo og gikk. 

Det er første gang spissen har uttalt seg om de mange ryktene som kobler ham til Manchester United, men svaret kan utvilsomt tolkes som at noe er på gang. Ifølge rapportene er det mye som tyder på at han spiller i United neste sesong, men en endelig avgjørelse blir neppe tatt før EM er over. 

Lørdag 6. juli

17.24: Ifølge spanske Relevo er Girona i ferd med å signere Donny van de Beek fra United. Nettstedet skriver at La Liga-klubben gjør «et røverkjøp». Ifølge Relevo er overgangssummen på en halv million euro.  Det er imidlertid bare en enkeltsum som betales idet overgangen eventuelt går i orden. Både Fabrizio Romano og Simon Stone i BBC skriver at den endelige summen avhenger av en rekke prestasjonsbaserte klausuler. 

Ifølge Stone kan overgangen være verdt 20 millioner euro dersom alt klaffer. I tillegg rapporteres det at United får en betydelig vidersalgsklausul med i avtalen.  

Det er ingenting som tyder på at Van de Beek har en fremtid på Old Trafford, og han har vært på to mislykkede lån: Først i Everton, deretter i Eintracht Frankfurt. 

Ifølge Relevo er optimismen i Girona-leiren så stor at de ser på det som en done deal, men ifølge Romano må partene fortsatt bli enige om de personlige betingelsene. 

Donny van de Beek ser ut til å være ferdig i United.

15.43: Fabrizio Romano kommer med en oppdatering på Joshua Zirkzee: United har holdt nye samtaler med nederlenderens agent og diskutert betingelsene i kontrakten. Romano skriver at Zirkzee og Erik ten Hag har pratet sammen over telefon ved flere anledninger. 

United diskuterer nå internt om de vil gå videre med avtalen, ifølge Romano. Tidligere denne uken skrev vi at Zirkzee skal ha bestemt seg for at han vil gå til United etter å ha pratet med sin landsmann Ten Hag. 

11.29: Midtbanespiller Sofyan Amrabat «drømmer om å returnere» til Manchester United neste sesong. Det skriver den italienske avisen Corriere dello Sport, gjengitt av Sport Witness, lørdag. 

Marokkaneren var på lån i Manchester United forrige sesong, men United har enn så lenge ikke aktivert noen kjøpsopsjon. I mellomtiden skal flere tyrkiske klubber være interesserte i Amrabat, men selv skal han vente på å høre fra United. 

10.04: Ganske rolig på ryktefronten denne lørdagsmorgenen, så vi tar med denne: Max Kilman er en av flere midtstoppere United har blitt koblet til denne sommeren, men nå er han klar for West Ham. London-laget annonserer overgangen på sine plattformer lørdag. 

The Hammers betaler angivelig rundt 40 millioner pund for Kilman, som gjenforenes med Julen Lopetegui i den engelske hovedstaden. 

Fredag 5. juli

20.22: La Provence i Frankrike skriver at Mason Greenwood er Marseille sin førsteprioritet på overgangsmarkedet i sommer. 

Avisen skriver at Marseille ønsker å få inn en venstrebeint angriper som kan bekle begge kantposisjonene, og at de har identifisert Greenwood som den ideelle spilleren til å gjøre nettopp det. Vi har tidligere i ryktespalten skrevet at Marseille har lagt inn et bud på Greenwood, og ifølge rapportene er det Marseille og Lazio som kjemper om 22-åringens signatur. 

17.30: Den tyske avisen Bild skriver at Borussia Dortmund er i ferd med å gi opp håpet om å bringe Jadon Sancho tilbake til klubben. 

Sancho skal selv ha vært klar på at han ønsker å returnere til Bundesliga-klubben, men ifølge Bild vil selv en ny låneavtale bli for vanskelig økonomisk for Borussia Dortmund. De har derfor begynt å se etter andre spillere. 

14.41: Ikke noe her som antyder noe videreutvikling, men portugisiske Correio da Manhã (her gjengitt av Sport Witness) skriver om budet United skal ha lagt inn på João Neves, som ble rapportert om for litt over en måned siden. Den gang skrev Record at budet fra United skal ha vært på 60 millioner euro, mens Correio da Manhã nå skriver at budet var på 70 millioner euro (59,3 millioner pund i nåværende kurs).

Både United og PSG skal ha lagt inn et bud på den størrelsen, og som ventet avslo Benfica begge bud. Benfica-president Rui Costa ønsker ikke å la midtbanespilleren dra, selv om han ikke skal ha lukket døren helt. 

Ellers skal Chelsea og Arsenal også være interesserte, men United skal ha vært det eneste Premier League-laget som har lagt inn et bud foreløpig.

Per nå er det vel ikke så veldig mye som tyder på at en overgang til United er spesielt sannsynlig for 19-åringen.

09.26: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at United forventer at Jadon Sancho melder seg til starten av Uniteds sesongoppkjøring på mandag. 

Det er uklart om han vil delta i seniorlagets treningsøkter neste uke, og ifølge United-kilder er Sancho til salgs, og tilgjengelig for 40 millioner pund.

08.28: Mer om Uniteds forsøk på å selge Mason Greenwood: Vi har allerede videreformidlet rapportene om bud fra Marseille og Lazio, og Gianluca Di Marzio skriver at Marseille skal lagt inn et høyere bud enn Lazios bud (som Di Marzio skriver at var på rundt 20 millioner euro), og at de nå har stor tro på å få på plass en avtale.

Størrelsen på Lazios bud omtalt av Di Marzio er altså en del lavere enn det som ble omtalt fredag – og i alle fall ikke i nærheten av det United egentlig ønsker seg.

Torsdag 4. juli

16.46: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at Manchester United har mottatt to bud på Mason Greenwood. Ett fra Lazio og ett fra Marseille. 

Luckhurst skriver ikke noe om hvor mye disse budene er på, men i rykteoppdateringen klokken 14.15 tidligere torsdag omtalte vi rapportene om at Lazio kom til å legge inn et bud på 25 millioner euro pluss en videresalgsklausul. 

15.15: Express skriver at United angivelig er enige om til å signere forsvarsspilleren Miguel Gutierrez fra Real Madrid. Gutierrez forlot Real Madrid i 2022 for Girona, men den spanske storklubben la inn en tilbakekjøpsklausul. I følge rapporter har klubben gått med på å betale 34 millioner pund for venstrebacken. 6,7 millioner pund skal angivelig gå til Real Madrid. 

14.15: Football Italia melder at Lazio er forberedt på å øke sitt bud på Mason Greenwood til 25 millioner euro pluss en stor prosentandel av et eventuelt videresalg. United sies å være ute etter 30 millioner pund for spissen. Marseille er også interessert, men har ikke sendt noe bud.

Avisen melder også at United-tilknyttede Victor Osimhen forventes å slutte seg til Napoli for deres pre-season neste uke. Planen hans er fortsatt å forlate klubben på grunn av interesse fra Chelsea, United og Arsenal. Napoli har ennå ikke mottatt et bud på spissen som har en utkjøpsklausul på 110 millioner pund.

12.20: Manchester Evening News melder i sin ryktespalte at klubben jobber med en permanent avtale for Donny van de Beek. Midtbanespilleren har nå returnert til United etter å ha tilbrakt andre halvdel av forrige sesong på lån hos Eintracht Frankfurt. En permanent avgang er målet for begge parter under sommerens overgangsvindu. 

10.00: United har angivelig gitt et bud på 59 millioner pund for Joao Neves, men Benfica skal ha avvist det. Det meldes av portugisiske Correio da Manha. Benfica ønsker 101,5 millioner pund for spilleren. PSG skal også ha levert et bud på samme sum som United. Det meldes også at Arsenal og Chelsea er interessert i tenåringen, men United sies å være den eneste Premier League-klubben som har formalisert interessen med et bud.

08.15: Igjen blir det nevnt at United skal være åpne for å selge Harry Maguire. Det meldes av Mirror. Avisen skriver at United forventes å bli en stor aktør under sommerens overgangsvindu etter at den etterlengtede sportsdirektør Dan Ashworth endelig meldte sin ankomst. Den nye sjefen forventes å ta grep rundt Uniteds underpresterende stjerner og Harry Maguire skal være en av dem. United er klare til å selge engelskmannen, som nå går inn i det siste året av kontrakten sin. 

08.00: Mirror melder at klubben vil vurdere salg av kaptein Bruno Fernandes dersom det kommer et betydelig bud, men heldigvis for United-fansen forventes det at portugiseren blir værende på Old Trafford og at han signerer en ny kontrakt. Han har fortsatt to år igjen med sin nåværende kontrakt, i tillegg til ett års opsjon. 

Onsdag 3. juli

20.30: Ifølge nettstedet Manchester World er fire Premier League-klubber interesserte i Scott McTominay. De fire skal være Fulham, Newcastle, West Ham og Southampton. 

Nettstedet hevder Fulham er i førersetet i jakten på skotten og skriver at London-klubben planlegger å legge inn et bud på McTominay. 

18.12: Den italienske avisen Gazzetta dello Sport hevder at Lazio kommer til å gi Manchester United et ultimatum: Aksepter budet vårt på Mason Greenwood, eller så forlater vi forhandlingsbordet.

Vi har tidligere omtalt at Lazio har lagt inn et bud på 20 millioner euro med en videresalgsklausul, et bud United skal ha avslått. United ønsker seg angivelig rundt 35 millioner euro for Greenwood, en sum Lazio ikke er villige til å betale. 

Gazzetta skriver nå at Lazio kommer til å by det samme en gang til og gi beskjed om at United har til 10. juli med å bestemme seg. Fra før skal også Marseille være interesserte i 22 år gamle Greenwood. 

15.38: Kan Sergio Reguilon gjøre comeback i United? Muligens, ifølge den spanske avisen AS. Avisen skriver at Reguilon har fått flere beundrere etter at han tilbrakte siste halvdel av 2023/24-sesongen på lån i Brentford. 

Tottenham skal være klare for å selge Reguilon, som selv tilbrakte seks måneder på lån i United. Han fikk 12 kamper i United før låneavtalen ble terminert. Nå skal Manchester United, Juventus og West Ham være interessert i den spanske venstrebacken. 

15.03: Manchester United kan signere to midtstoppere i sommer. Det melder Dharmesh Sheth, overgangsjournalist i Sky Sports. 

Sheth skriver at den ene stoppersigneringen vil være en erstatter for Raphaël Varane som forlot United da kontrakten gikk ut i juni, og at den andre, potensielle stoppersigneringen, avhenger av fremtidige spillersalg. 

Sheth skriver videre at Victor Lindelöf fortsatt er ønsket av Fenerbahce, som nå ledes av José Mourinho. Det var Mourinho som i sin tid hentet Lindelöf til United. Sheth påpeker også at United er fortsatt interesserte i Jarrad Branthwaite, og at United er i samtaler med Bayern München angående Matthijs De Ligt

08.15: Manchester United har angivelig gått med på å signere venstreback Miguel Gutierrez. Det melder rapporter fra Spania (her gjengitt av MEN). De hevder at klubben har gått med på å betale 34 millioner pund for forsvarsspilleren. Real Madrid, som beholdt 50 % av rettighetene og en videresalgsklausul da de solgte ham, skal ha godkjent Uniteds bud. Dortmund, Chelsea, Liverpool og Arsenal er klubber som også er interessert. 

Miguel Gutierrez.

Tirsdag 2. juli

17.03: Flere nye oppdateringer om Matthijs de Ligt finner dere her!

16.18: Tom Heaton har signert ny ettårskontrakt. Les mer i denne saken.

14.02: Nå kan det se ut som det skjer ting! Joshua Zirkzee har ifølge lokalavisen i Bologna bestemt seg for å gå til Manchester United. Mer om det i egen sak her

12.09: Manchester United har ikke utelukket et salg av Marcus Rashford i sommer. Det skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News

Lokalavisen henviser til kilder som insisterer på at de foretrekker å beholde Rashford og at han finner tilbake til formen han hadde da han banket inn 30 mål i 2022/23-sesongen, men samtidig utelukker de ikke et salg ettersom forholdet mellom Rashford og Erik ten Hag visnet forrige sesong. PSG skal være beundrere av Rashford, som selv skal ønske å bli værende på Old Trafford. 

11.05: Mer Joshua Zirkzee etter oppdateringen klokken 08.36: Florian Plettenberg i Sky Sports skriver at Erik ten Hag har møtt Zirkzee og pratet om en eventuell Manchester United-overgang. 

Plettenberg skriver at AC Milan fortsatt er med i kampen om nederlenderens signatur, og at det nå er opp til Zirkzee, som akkurat nå fokuserer på EM. 

10.03: Den italienske avisen Gazzetta dello Sport skriver at Juventus har vært i kontakt med Jadon Sancho og hans representanter, og at kantspilleren har gitt dem sitt ja - hvis klubbene klarer å bli enige. 

Og det er den store utfordringen, for ifølge Gazzetta har Juventus ingen planer om å betale det United ønsker for Sancho. Avisen skriver at håpet til Juventus er at United sliter med å selge Sancho slik at klubben etter hvert senker kravene og til slutt går med på  å sende Sancho til Torino på lån. 

Avisen skriver videre at en eventuell byttehandel som involverer Federico Chiesa fortsatt er et alternativ Juventus vurderer. 

Jadon Sancho forlater trolig Manchester United i sommer.

08.36: Mye har blitt skrevet om Joshua Zirkzee denne sommeren. AC Milan og Manchester United skal være de to klubbene som kjemper om nederlenderens signatur. Hva som skjer og hvor han går er fortsatt uvisst, men en ting er bortimot sikkert: Han kommer nok til å flytte på seg. 

Det går Bolognas klubbdirektør Giovanni Sartori langt i å bekrefte. 

- Han har en klausul, så det er 99 prosent sikkert at han kommer til å dra, sier Sartori til italienske Sky Sports, og sikter til Zirkzees utkjøpsklausul på 34 millioner pund.

Mandag 1. juli

20.34: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at det foreløpig ikke er tatt en avgjørelse om Sofyan Amrabat, som fortsatt kan ende opp med å spille videre for Manchester United. 

Ifølge Luckhurst skal Erik ten Hag diskutere muligheten for å kjøpe Amrabat med Dan Ashworth, Jason Wilcox og Omar Berrada.

United har en kjøpsopsjon på 20 millioner euro + 5 millioner euro i mulige tilleggsutbetalinger (17+4,2 millioner pund i nåværende kurs).

Amrabat fikk lenge ikke all verden med spilletid, men imponerte på slutten av sesongen, og da spesielt i FA-cupfinalen mot City på Wembley.

13.40: Manchester United skal være en av flere klubber som skal ha forsøkt å kuppe en overgang for Michael Olise. Både Bayern og Olise skal imidlertid være interessert i å få gjennomført en overgang så snart som mulig, melder Florian Plettenberg. 

13.20: Manchester United og Lazio skal fortsette samtalene om en overgang for Mason Greenwood denne uken, melder italienske Corriere dello Sport. Flere klubber skal ha signalisert sin interesse for United-angriperen som trolig forlater United denne sommeren. Lazio skal allerede ha gitt United et bud på 20 millioner euro samt 50 prosent av et eventuelt videresalg, men budet skal ha blitt avslått av United, melder Manchester Evenings News

08.45: Manchester United skal ikke lenger være interessert i Ronald Araujo. Barcelona-forsvareren som er travelt opptatt med Copa America-spill for Uruguay, skal lenge ha vært ønsket av United, men klubben vurderer nå andre løsninger, skriver footballtransfers.com.

08.30: Velkommen til en ny måned og et helt nytt regnskapsår for flertallet av fotballklubbene i England. Fristen for å registrere spillere i det gamle året gikk ut søndag kveld, og alle spillerkjøp som gjøres fra nå av i dette vinduet, blir registrert i 2024/25-sesongen. 

Derfor er dette en dato av stor betydning hva overganger gjelder, og den markerer som regel starten på en økt aktivitet på overgangsmarkedet. 

Powered by Labrador CMS