LOKALAVISEN I BOLOGNA: 

- Zirkzee har bestemt seg for å gå til United

Lokalavisen Corriere di Bologna hevder Joshua Zirkzee har bestemt seg for å spille for Manchester United neste sesong.

Publisert Sist oppdatert

En av sommerens store overgangssagaer kan være ved veis ende. 

Tirsdag hevder lokalavisen i Bologna, Corriere di Bologna, at Joshua Zirkzee har bestemt seg for at han ønsker å spille for Manchester United neste sesong. Samme avis hevder United har blitt enig om med Zirkzees representanter om de personlige betingelsene. 

Tidligere tirsdag rapporterte den tyske journalisten Florian Plettenberg at United-manager Erik ten Hag nylig møtte Zirkzee personlig for å diskutere en eventuell overgang, noe også Corriere di Bologna skriver. 

Avisen hevder det møtet hadde en positiv innvirkning på Zirkzees beslutning, og nederlenderen føler seg angivelig overbevist om rollen han vil få i United. 

MER OM ZIRKZEE: Et høyreist pressmonster - sammenlignes med Ronaldinho (+)

23-åringen har vært et av navnene United har blitt koblet aller mest til denne sommeren, og det ble tidlig klart at det var et kappløp mellom to klubber; United og AC Milan.

Sistnevnte skal lenge ha vært i førersetet i jakten på Zirkzee, men de angivelig høye kravene til Zirkzees agent skal ha stukket kjepper i hjulene for Milano-klubben. For Manchester Uniteds del skal dette ikke ha vært et problem. 

Joshua Zirkzee, her i aksjon fra en kamp mot Fiorentina.

Bolognas klubbdirektør Giovanni Sartori gikk selv langt i å bekrefte at Zirkzee kom til å skifte klubb i sommer. Han beskrev det som «99 prosent sikkert». 

Den høyreiste spissen, som rager 193 centimeter over bakken, hadde en meget god 2023/24-sesong for et Bologna som imponerte voldsomt og sikret Champions League-spill for første gang i klubbens historie. Zirkzee bidro med 11 scoringer og 5 målgivende pasninger på 34 seriekamper. 

Zirkzee skal ha en utkjøpsklausul på rundt 34 millioner pund, en klausul United er klare for å utløse. Akkurat nå fokuserer han på EM med Nederland, som tirsdag kveld møter Romania i åttedelsfinalen. 

Likevel ser det ut til at forhandlingene mellom United og Zirkzee har kommet et godt stykke, og ettersom United - ifølge rapportene - planlegger å aktivere spissens utkjøpsklausul, er det mye som tyder på at Zirkzee blir et av, om ikke det første, kjøpet i sommer. 

Saken oppdateres.

Powered by Labrador CMS