Ryktesaker, uke 20

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 19. mai

10.00:  Everton håper at det skal bli et skikkelig rotterace om å få signert Jarrad Branthwaite. Daily Mail skriver søndag at interessentene begynner å hope seg opp rundt den 21 år gamle stopperen.

Manchester City og Tottenham skal ha meldt seg på i kampen med United om å hente forsvarsspilleren i sommer og Everton håper nå at prisen kan presses opp godt over £50 millioner.

09.15: Tosin Adarabioyo har vært et navn som har gått igjen litt i denne spalten den siste tiden. United er på jakt etter en ny midtstopper og med Adarabioyos link til Jason Wilcox har mediene skrevet om United-interesse. 

Nå ser det ut til at midtstopperen langt på vei har bestemt seg for sin neste destinasjon når han forlater Fulham når kontrakten går ut. Newcastle har ifølge den nord-øst-baserte avisen Shields Gazette vunnet kampen om 26-åringens signatur

08.40: Sofyan Amrabat har vist seg fra en mye bedre side de siste to kampene enn han omtrent har hele sesongen. Lånesoldatens fremtid ser likevel ut til å være et annet sted enn på Old Trafford, men han kan nå få en ny sjanse i Premier League.

The Sun skriver nemlig at både Crystal Palace og Fulham har blitt imponert over det de har sett og kan finne på å legge inn et bud på marokkaneren i sommer.

Lørdag 18. mai

12.49: The Athletic skriver (i en sak ført i pennen av Guillermo Rai og Dan Sheldon) at Napoli har tatt kontakt med Manchester United om en mulig Mason Greenwood-avtale. 

United foretrekker å selge ham permanent i sommer, men vil også vurdere å låne ham ut igjen om en ikke får en akseptabel overgangssum.

12.44: Ifølge danske Bold.dk skal representanter for Manchester United, Manchester City, Milan, Ajax, Espanyol, Tottenham og Stuttgart onsdag ha sett Brøndby vinne 1-0 mot Nordsjælland, og det skal ha vært den 22 år gamle japaneren Yuito Suzuki som var grunnen til speideroppmøtet. Ajax, Tottenham og Stuttgart skal ha sett ham regelmessig.

Suzuki ble matchvinner i oppgjøret. 

Han kan spille både som spiss og i en offensiv midtbanerolle, skriver nettstedet – og ifølge Wikipedia kan han også spille som ving.

09.48: Christian Falk fra Bild sier at det er mye interesse for RB Leipzig-spiss Benjamin Sesko, og at Arsenal og Manchester United er ekstra interesserte. 

20-åringen hadde en utkjøpsklausul på 50 millioner euro, men på grunn av slovenerens gode prestasjoner har denne nå blitt hevet til 75 millioner euro (64,2 millioner pund i nåværende kurs) for denne sommeren.

Fredag 17. mai

Hipp hurra, Norge!

13.00: Angående Thomas Tuchel og Bayern, som er blitt koblet til Bayern-krav for å fortsette der og også Bruno Fernandes den siste uka. Han bekreftet fredag at han forlater Bayern München i sommer. Tuchel har også vært koblet til den mulige ledige managerjobben i United.

07.45: United nevnes ikke her, men vi tar også med at ifølge spanske COPE så har Real Madrids interesse for Bayern München-venstreback Alphonse Davies kjølnet. Vi tar det med fordi vi jo vet at United av og til kobles til en ny venstreback, på grunn av alle skadeproblemene med Luke Shaw og Tyrell Malacia denne sesongen.

07.30: The Independents Miguel Delaney gir seg ikke med skriveriene rundt Bayern München og Bruno Fernandes. Onsdag handlet det om at en United-exit visstnok nærmer seg, mens det fredag handler om at Thomas Tuchel visstnok ønsker forsikringer om at han får inn en defensiv midtbanespiller og en playmaker (Fernandes?) for eventuelt å bli værende i klubben. Fernandes selv sa altså etter 3-2-seieren mot Newcastle at han blir hvis United ønsker at han blir. United har også kontroll på Fernandes frem til 2027, siden kontrakten går til 2026 pluss én, som det heter.

Torsdag 16. mai

20.00:  The Athletics David Ornstein hadde torsdag en såkalt Q&A hvor folk kunne sende inn spørsmål. Der kom det frem hvilket nettverk av informasjonskilder den britiske journalisten har opparbeidet seg og han kom med noen oppdateringer rundt hva som kan skje i United de neste månedene.

  • Kieran McKenna er et av mange navn United ser på dersom de ender på å bytte manager. McKennas alder er noe som poengteres skal være av Ratcliffes interesse, som skal være interessert i en ung hovedtrener. Det skal ikke være noe utvikling den siste tiden i Uniteds interesse rundt sin tidligere førstelagstrener og assistentmanager.
  • Det er stor interesse for Michael Olise denne sommeren og United er blant de som ønsker seg Palace-spilleren. 22-åringen vil ha en utkjøpsklausul på £60 millioner denne sommeren, men inntil videre er det ingen klubber som har gjort noe konkret fremstøt.

16.25:  Ella Toone er gjenstand for interesse fra Barcelona, det skriver troverdige Kathryn Batte for Daily Mail. Den nå 24 år gamle midtbanespilleren er spilleren med både flest kamper og flest mål for Uniteds kvinnelag etter oppstarten i 2018 og er kontraktsbundet ut 2025/2026-sesongen. Det vil med andre ord kreve en betydelig sum for å løse Uniteds nummer 7 fra kontrakten. Det foreligger heller ikke noe formelt bud på nåværende tidspunkt. 

10.25: Ifølge den italienske avisen Corriere dello Sport, her gjengitt av Tutto Mercato, har Napoli kastet seg inn i kampen om Mason Greenwoods signatur. En rekke klubber fra flere land rundt om i Europa skal være interessert i å hente 22-åringen. For bare noen dager siden ble det meldt om interesse fra Napolis Serie A-rival Juventus. 

09.40: Ikke et rykte, men definitivt overgangsrelatert: Premier League har bekreftet datoene for overgangsvinduene den kommende 2024/25-sesongen. Sommervinduet åpner 14. juni og stenger midnatt 30. august. Januarvinduet åpner som normalt på det nye årets første dag og stenger 3. februar. 

09.20: Manchester United blir jevnt og trutt koblet til Everton-forsvarer Jarrad Branthwaite, men Manchester Evening News trekker frem en annen Everton-spiller United har på radaren: Amadou Onana

Manchester Evening News beskriver det imidlertid som at Onana er «oppe til vurdering» hos United-ledelsen. Den høyreiste belgieren har blitt koblet til United tidligere også. Onana har spilt for Everton siden han kom fra Lille i 2022 og spiller også for det belgiske landslaget. 

Onsdag 15. mai

18.02: Hvis United ender opp med å skifte manager denne sommeren, så har i utgangspunktet Thomas Tuchel vært favoritten til å ta over, men nå rapporteres det fra Martin Hardy i The Times at Tuchel er i samtaler med Bayern om å bli værende i jobben.

15.30: Jeremie Frimpong skal være åpen for å forlate Bayer Leverkusen i sommer, skriver Bild (gjengitt av Sport Witness). Da nevnes Manchester United ikke så overraskende som en mulig destinasjon for vingbacken, selv om flere klubber skal være interessert. Frimpong skal også ha en utkjøpsklausul på 40 millioner euro i sommer som må utløses før EM, noe som nok ikke gjør ham mindre attraktiv på markedet.

Jeremie Frimpong har hatt en strålende sesong i Bayer Leverkusen og står med 14 mål og 12 assists på 44 kamper.

12.15: Newcastle er fortsatt i førersetet i kampen om Tosin Adarabioyo, sier Fabrizio Romano. Manchester United, sammen med Chelsea, er imidlertid også informert rundt situasjonen til Fulham-stopperen.

12.10: Ifølge Talksport vurderer United å gjøre et framstøt på Ollie Watkins, selv om det påpekes at en overgang trolig blir vanskelig å la seg gjennomføre med tanke på at Aston Villa skal spille Champions League-fotball neste sesong og Watkins i fjor signerte en ny femårskontrakt.

I samme sak skrives det at Antony er blant dem som er tilgjengelig for en overgang bort fra United i sommer, sammen med blant andre Casemiro og Christian Eriksen.

09.30: Det har vært en del skriverier rundt Bruno Fernandes' United-fremtid det siste døgnet. Ifølge Independent ser Bayern München på mulighetene for en mulig overgang i sommer, og tror angivelig at de kan klare å hente portugiseren.

08.10The Suns United-journalist Neil Custis skriver at kveldens kamp på Old Trafford ikke bare blir Raphaël Varane og Anthony Martials (ikke bekreftet) siste på Old Trafford. Han hevder nemlig at det også blir Aaron Wan-Bissakas siste hjemmekamp i United-trøya, og at United trolig vil ønske rundt 20 millioner pund for høyrebacken i sommer.

08.00: Tosin Adarabioyo forlater Fulham når kontrakten går ut etter sesongen, og har blitt sterkt koblet til Newcastle de siste dagene. Talksport hevder imidlertid at United prøver å kapre overgangen, med Jason Wilcox i spissen. Vår nye tekniske direktør skal ha gode kjennskaper til midtstopperen, som gikk gradene i Manchester Citys akademi.

United skal være interessert i å hente denne midtstopperen som «free agent».

07.55: Daily Mail skriver at United er forberedt på å tilby 55 millioner pund for Jarrad Branthwaite. Midtstopperen skal imidlertid være verdsatt til nærmere 80 millioner pund av Everton.

Tirsdag 14. mai

22.27: Santi Aouna i franske Foot Mercato skriver at Kieran McKenna seriøst vurderes som en mann som potensielt kan erstatte Erik ten Hag hvis nederlenderen får sparken i United. 

Ifølge nettstedets kilder skal den første kontakten mellom United og McKennas representanter ha funnet sted.

Kieran McKenna har i sin første hovedtrenerjobb ledet Ipswich Town til to strake opprykk, på svært imponerende vis. Nordiren har som kjent også jobbet for United, både som U18-trener og som førstelagstrener under både José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær.

Ed Aarons fra The Guardian henger seg på Aounas informasjon om at McKenna er en kandidat til United-jobben. Det skal også være interesse fra andre Premier League-klubber. 

McKenna fyller for øvrig 38 år i dag – gratulerer med dagen!

15.40: Thomas Frank  blir sett på som en sterk kandidat til managerjobben i United dersom Erik ten Hag skulle fått sparken, det skriver The Telegraph. Avisen skriver at dansken skal ha flere «beundrere» på Old Trafford og at han allerede har et forhold til Ineos skal tale hans sak.

Frank signerte ny kontrakt med Brentford i fjor som binder han til klubben til 2027. 

Thomas Frank kobles til Manchester United av Daily Telegraph.

15.30: Bruno Fernandes skal være åpen for å forlate Manchester United. Bayern München og Inter skal være interesserte. Les mer om det i egen sak her.

08.30: Saudi Pro League-klubber er interessert i å hente både Casemiro og Bruno Fernandes når overgangsvinduet åpner neste måned, det skriver The Telegraph. Samme avis skriver at det er førstnevnte som er mest aktuell til å forlate United, men muligheten for å hente Uniteds kaptein diskuteres også.

Det er Al-Nassr, som allerede huser spillere som Cristiano Ronado, Aymeric Laporte og Sadio Mané som er tyngst linket til Casemiro. Det er foreløpig usikkert hvor mye United kommer til å kreve for brasilianeren. 

ØNSKET: Bruno Fernandes skal være ønsket i Saudi-Arabia.

Mandag 13. mai

14.20: Denzel Dumfries påstås å være på Uniteds radar foran sommerens overgangsvindu. Nå skriver Gazzetta dello Sport (gjengitt av Football Italia) at også Aston Villa er interessert i Inter-backen, som skal være verdsatt til 30 millioner euro.

08.15: Nå betyr ikke dette at det handler om Manchester United, men når overgangsguru Fabrizio Romano deler et bilde av Benjamin Seskos agent på Old Trafford i går, tar vi det i det minste med her. 

Sesko har storspilt for RB Leipzig de siste månedene, og kan fort finne på å melde overgang til en større klubb i sommer. Vi vet alle at United er ute etter en ny spiss, men det samme skal også Arsenal være.

08.05: Manchester United har blitt koblet til Tosin Adarabioyo, som er på utgående kontrakt i Fulham i sommer. Ting tyder imidlertid på at midtstopperen er på vei et annet sted, for Daily Mail skriver at Newcastle er klare favoritter til å lande en avtale med 26-åringen.

Powered by Labrador CMS