- Ønsker fortsatt kontroll over spillerkjøp

Publisert Sist oppdatert

Skadesituasjonen og mer spesifikt skadesituasjonen på spissplass og hvorfor United ikke garderte seg med å hente inn en spiss i januar var hovedtema på del to av Erik ten Hags pressekonferanse i forkant av kampen mot Fulham.

Tema ble også Ten Hags tanker om klubbstruktur og hvordan han ser for seg å jobbe i den nye retningen til INEOS, som nederlenderen også pratet kort om på pressekonferansens første del.

Det har vært mye snakk og skriverier rundt Dan Ashworth, som gjennom sitt arbeid som sportsdirektør i Brighton og Newcastle ønskes til United av INEOS. 52-åringen er blitt plassert i en karantene av Newcastle før han kan starte på et eventuelt arbeid for United etter at han selv har ytret at han kunne tenke seg å jobbe for United.

Skulle Ashworth komme inn dørene er det ventet at han sammen med INEOS vil ta større kontroll over det som skjer rundt spillerlogistikken i United og at Ten Hag da kan miste noe av sin innflytelse.

Dette var noe Ten Hag ble spurt om, da han til nå virker å ha hatt stor grad av kontroll når det gjelder rekruttering av spillere under sin tid i United, noe han også hadde i Ajax.

- Jeg er sikker på det er under kontroll, jeg har hatt samtaler med dem om akkurat dette og de kommer ikke til å hente inn spillere som manageren ikke ønsker fordi det ikke vil fungere. 

- Vi kommer til å jobbe sammen med ulike forslag i diskusjoner og når vi henter spillere. Det handler om å finne de rette spillerne og da må vi ha et godt samarbeid og stå sammen om avgjørelsene. Det er slik vi ønsker å jobbe.

Sir Jim Ratcliffe sa til oss (media) her om dagen at han, Dave Brailsford og de som skal ta avgjørelsene i klubben ønsker å stake ut en retning for hvordan de ønsker laget skal spille og at treneren må følge den planen. Er det noe du er komfortabel med, gitt at du har en egen stil?

- Jeg fikk også en retning da jeg kom inn. Det er helt normalt at klubben dikterer hvordan de ønsker å spille, så er det noe man må vøre enige om. Det vi jobber mot nå og slik vi ønsker å spille er noe som har vært ønsket av lederne i klubben. De ønsker at vi skal spille proaktiv og dynamisk angrepsrettet fotball, og det mener jeg at vi i min tid her alltid har forsøkt å få til.

Powered by Labrador CMS