U18-LAGET VANT IGJEN:

Herjet med Leeds – lekte seg til ligaseier nummer 13 av 13 mulige denne sesongen

13 kamper. 13 trepoengere. Soleklar tabelltopp med vanvittige 15 poeng ned til Liverpool på 2.-plass.

U18-laget gjorde stort sett akkurat som de ville i «War of the Roses»-derbyet mot Leeds hjemme på Manchester Uniteds treningskompleks Carrington lørdag.

Etter et blytungt nederlag i 4. runde i FA Youth Cup mot Swindon, slo Adam Lawrences gutter tilbake med seier i byderbyet mot City sist helg. Da ble Louis Jackson matchvinner for de rødkledde.

Lørdag var kvalitetsforskjellen stor mellom Manchester United og Leeds.

Etter en jevnspilt åpning på kampen, handlet det stort sett kun om Manchester United gjennom hele oppgjøret.

Mesterkontring

Allerede etter 13 minutter lå Uniteds første ball i mål. Gabriele Biancheri utnyttet en feil i Leeds-forsvaret, skrudde på turboen og ekspederte ballen iskaldt i nettet.

Kun minutter senere fanget United-keeper Tom Myles ballen etter et Leeds-frispark. Med en glimrende og rask igangsetting fant han Harry Amass ute på kanten. Venstrebacken vandret med kula ned langs siden, før han på bakre stolpe fant Bendito Mantato, som med en sikker avslutning la på til 2-0.

Mantatos scoring var U18-lagets 50. nettkjenning i alle turneringer denne sesongen.

Se den vakre kontringen her:

Dominansen vedvarte

Like etter at halvtimen var passert vant Jayce Fitzgerald ballen høyt i banen. Til slutt kombinert Zachary Baumann og Mantato ute til høyre, før førstnevnte scoret Uniteds tredje.

Rødtrøyene holdt trykket oppe i minuttene før hvilen, og på overtid i førsteomgang fikk Ethan Williams æren av å sette Uniteds fjerde og krone 45 mesterlige minutter.

Også etter sidebyttet handlet det meste om vertene, men det ble med de fire målene fra første omgang. Dermed kunne United innkassere ligaseier nummer 13 av 13 mulige denne sesongen med 4-0 mot Leeds.

U18-laget har nå scoret 42 mål og kun sluppet inn sju mål på de 13 første ligakampene.

Uniteds U21-lag tar imot Norwich på Old Trafford i Premier League 2 senere lørdag. Der er flere av de vante U18-spillerne ventet å være en del av troppen ettersom et par U21-profiler muligens blir å se i A-lagstroppen mot Newport søndag.

U18-trener Lawrence gjorde hele ni endringer på laget fra seieren mot City sist helg. Bare Jack Kingdon og Harry Amass ble værende på laget.

U18: United 4–0 (4-0) Leeds

U18 Premier League
Carrington, Manchester

MÅL: 1-0 Biancheri (13), 2-0 Mantato (Amass, 16), 3-0 Baumann (Mantao, 31), 4-0 Williams (Mantato, 45 +2)

Gult kort: Kamason (15), Baumann (55), Fitzgerald (62), Munro (80)

Manchester United: Tom Myles - Jaydan Kamason, Jack Kingdon (K), Reece Munro, Harry Amass - Jacob Devaney (Finley McAllister 62), Jayce Fitzgerald (Mason Cotcher 62) –Bendito Mantato (Amir Ibragimov 62), Zachary Baumann, Ethan Williams – Gabriele Biancheri.

Ubenyttede reserver: Cameron Byrne-Hughes, Albert Mills.

SLUTT 4-0.

90+1´: Der er vi inne i overtiden.

86´: Fem minutter igjen av ordinær tid. Leeds kommer til avslutning, men Myles redder enkelt.

80´: Munro får gult kort for å fjerne samtlige av de tre ballene som lå langs sidelinjen da Leeds fikk innkast. Snodig.

79´: United er farlig frempå igjen, og Leeds gir til hjørnespark.

71´: Kamason fortsetter å registrere skritt nede langs høyresiden. En imponerende motor på Uniteds back.

70´: Nære på for United! Baumann skyter, og keeper må gi retur. Det holder på å ende i en ny stor sjanse, men Leeds får avverget. Det ser nesten ut som United er både én og to spillere mer enn Leeds på banen.

68´: En halv omgang igjen. Fortsatt dreier det aller meste seg om vertene. Utrolig hvor dominerende United har vært gjennom hele kampen så langt. En bortkastet sjanse alene med keeper og et halvfarlig frispark er det eneste Leeds har skapt på snart 70 minutter.

64´: Kamason vinner et hjørnespark.

62´: Mantato, Devaney og Fitzgerald vandrer samtlige av banen. Inn kommer McAllister, Cotcher og Ibragimov.

60´: United gjør klart et trippebytte når halvtimen gjenstår.

58´: Uniteds to sidebacker Harry Amass og Jaydan Kamason stuper begge i angrep hver gang de har anledning. Et svært spennende backpar som er utpå her nå.

55´: Baumann får gult kort for å hindre en Leeds-overgang. Nå skjedde det litt her etter en tam start på andreomgangen.

54´: Williams forsøker seg. Rett på keeper.

54´: Kamason pisker inn et innlegg, men ingen United-spiller kommer til avslutning.

53´: Mantato løper i offside ute til høyre.

50´: Baumann får plutselig mye rom like foran Leeds-målet, men skuddet går i blokka.

46´: Biancheri sparker i gang andre omgang! Det skal et lite under til for at United ikke ender opp med ligaseier nummer 13 av 13 mulige her.

PAUSE 4-0. Og dett var dett fra første akt. United har herjet, spilt rundt med Leeds og leder fullt fortjent med fire mål i protokollen. Her er det bare å glede seg til de siste 45 minuttene.

45+2´: 4-0! Williams får ballen fra Mantato og ekspederer ballen i mål. United har levert en mektig forestilling de første 45 minuttene her.

45+1´: Amass skyter like utenfor.

45´: Klokken tikker mot pause. Her er det svært mye positivt å ta med seg for Adam Lawrences gutter.

44´: Baumann felles, og det deles ut et gult kort til gjestenes Marley Wilson. Den ser i likhet med Kamasons gule helt riktig ut.

43´: Leeds kommer til sin første store sjanse, men Myles holder en svak avslutning ganske greit.

41´: Så er det Mantato som kun er en god redning unna å score Uniteds fjerde.

39´: Biancheri er svært nære 4-0. Keeperen blir nærmest skutt god der.

37´: Verdt å merke seg er det at Leeds er laget som har scoret nest flest mål i U18 Premier League denne sesongen. Med unntak av et halvfarlig frispark like før Uniteds 2-0-scoring har vertene ikke sluppet til noen verdens ting.

34´: Mantato med både mål og målgivende i løpet av den første drøye halvtimen. Har sammen med særlig Biancheri sett fryktelig skarp ut.

31´: 3-0! Baumann er iskald når han får muligheten fra kloss hold. Det starter med at Fitzgerald vinner ballen høyt i banen. Deretter får Baumann ballen, og ute til høyre har Mantato funnet plass. Baumann fortsetter løpet inn i boksen, mottar ballen og setter den sikkert inn bak Leeds-keeperen. Det ser veldig enkelt ut.

28´: Baumann vinner et hjørnespark fra venstre.

23´: United har sett ordentlig gode ut i første halvdel av førsteomgang. Leeds får lite tid med ballen i laget, og United ser farlige ut hver gang de bryter høyt.

20´: Fitzgerald forsøker seg fra distanse. Utenfor.

18´: Uniteds 50. mål i alle turneringer på U18-nivå denne sesongen. Mektig.

16´: Så går United rett i angrep og dobler ledelsen. Kontringsspill i verdensklasse! Myles finner Amass som på bakerste stolpe har stilt inn siktet på Mantato. Han setter den sikkert i mål. 2-0!

16´: Ender i klypene hos Myles.

15´: Frispark til Leeds i nokså god posisjon. Denne gangen er Kamason på etterskudd. Blir belønnet med et kort type gult fra kampleder. Ser ok ut det.

14´: Så forsøker Biancheri seg igjen, men denne gangen stanses han.

13´: 1-0 til United, og det er Biancheri som gjør det! Vertenes nummer ni utnytter en feil fra en Leeds-forsvarer, setter fart og ekspederer ballen elegant i nettet. Vakkert!

9´: Gjestene forsøker seg ute til venstre, men Kamason rydder opp. United-backen får frispark sekunder senere.

8´: Leeds-keeperen slår en pasning upresset ut langs sidelinjen.

6´: Kamason snurrer rundt med noen Leeds-forsvare ute til høyre. Foran mål finner han Biancheri, men avslutningen går utenfor.

5´: Vertene dominerer banespillet i innledningen, men ingen store målsjanser de første fem minuttene.

3´: United får to tidlige hjørnespark, men ingen av de setter Leeds-forsvaret på de største prøvene.

1´: Der er oppgjøret i gang!