Landslagssjefen tar Højlund i forsvar: - Mer lagets feil enn Rasmus sin

Rasmus Højlund har gått målløs av banen i tre av tre EM-kamper. Ikke United-spissens feil, mener danskenes landslagssjef. 

Publisert Sist oppdatert

- Vi har ikke klart å gi Rasmus bedre service. Rasmus er der han skal være. Jeg synes han virkelig har gjort det bra. 

Det sier Danmarks landslagssjef Kasper Hjulmand til Ekstra Bladet

Manchester United-spissen har startet alle tre kampene til Danmark. Men i alle kampene, mot Slovenia, England og Serbia ble han byttet ut og trasket målløs av banen. 

Danskene tok seg videre i EM som gruppetoer bak England, men imponerte ikke veldig i løpet av gruppespillet. Danskene scoret bare to mål, og det var midtbanespillere som sto bak dem begge. Det ene scoret Christian Eriksen, det andre Morten Hjulmand. 

Danmarks landslagssjef, Kasper Hjulmand, har full tillit til Rasmus Højlund.

- Har spilt bra

Højlund, som scoret 16 mål i alle turneringer i sin debutsesong for Manchester United har måttet tåle kritikk for målmangelen, men tas i forsvar av danskenes landslagssjef. Kasper Hjulmand mener nemlig det handler om at han knapt har fått sjanser å jobbe med. 

Da Højlund tidvis fikk kritikk for det samme i United var argumentet nøyaktig det samme. 

- Jeg synes han har spilt bra og gjort det godt, men han mangler det siste lille. Og det er mer lagets feil enn Rasmus sin. 

- Det eneste jeg kan komme på er at han burde ha scoret på den sjansen der vi kunne gått opp til 2-0 mot Slovenia. Da lå han akkurat der han skulle for å sette ballen i mål, sier Hjulmand. 

Dette er sjansen Kasper Hjulmand sikter til. Jan Oblak reddet forsøket fra Rasmus Højlund.

Hjulmand forteller at kampplanen deres i stor grad handler om å finne nettopp Højlund, men at de rett og slett ikke har fått det til. Han peker på fire-fem situasjoner der vingbackene, som er ganske sentrale i Danmarks offensive spill, kunne spilt ham fri, uten å gjøre det. 

Han trekker også frem at Christian Eriksen og Jonas Wind begge kunne spilt ham fri mange ganger, men at «det siste lille» har manglet. 

Bedt ham roe ned

Danskene skal kommende lørdag bryne seg på vertsnasjon Tyskland i åttedelsfinalen. Et Tyskland-lag som har scoret på bestilling og som er blant de store favorittene til å vinne turneringen. 

Men det er lite i Hjulmands uttalelser som tyder på at han har planer om å vrake Højlund til den kommende storkampen. 

- Jeg tror ikke man kan forestille hvor vanskelig han er å ha med å gjøre for forsvarsspillerne vi møter. Han gjør så mye ut av seg og er så mye å håndtere i løpet av han en kamp. Og så kriger han veldig mye, sier Hjulmand.

Av og til for mye, ifølge Hjulmand. Han forteller at han og trenerteamet har hatt samtaler med United-spissen og bedt ham holde seg litt mer i ro. 

- I noen tilfeller kunne jeg faktisk tenke meg at han holder seg litt unna og hviler litt mer, men Rasmus har så mye krefter og er en ung angriper som gjerne vil være involvert. Det er det som er så fantastisk med ham. Vi snakker mye med ham om å holde seg unna en gang iblant, være litt mer rolig og vente på det rette øyeblikket. 

Så får vi se om det rette øyeblikket dukker opp når Danmark og Tyskland møtes i Dortmund. Avspark er lørdag klokken 21.00.

Powered by Labrador CMS