REFERAT:

Tapte mot erkerivalen – kjempesmell i kampen om 4.-plassen

Uniteds kvinnelag tok søndag turen vestover på M62 og sesongens siste bortekamp mot Liverpool på Prenton Park i Birkenhead.

Med tre poeng ville United langt på vei sementere 4.-plassen i WSL, men i stedet ble alle poengene værende på Merseyside etter en knepen 1-o-seier til Liverpool.

Dermed endte også sesongens andre ligakamp mot erkerivalen med nederlag. I desember rotet Marc Skinners lag bort ledelsen og tapte 2-1 på hjemmebane. Den gang var Ella Toone målscorer for United.

Etter en førsteomgang med mange store muligheter i begge ender, var det til slutt Jenna Clark som på overtid av førsteomgang scoret kampens eneste mål på Prenton Park.

Etter sidebyttet gjorde Skinner en rekke endringer på laget, men gjestene maktet aldri å produsere de helt store sjansene før Malard fikk en stor sjanse med pannebrasken på overtid. Forsøket ble imidlertid stanset av Liverpools sisteskanse.

Nederlaget på Merseyside betyr at United er tre poeng bak Liverpool før siste serierunde. Skinners lag tar imot Chelsea på Old Trafford, mens Liverpool gjester Leicester. Forutsetningene nå er at United må vinne sin kamp, samtidig som Liverpool taper sin.

Slik var kampen:

Liverpool W 1-0 Manchester United W

Womens Super League
Prenton Park

Mål: 1-0 Jenna Clark (45+4)

Manchester United: Mary Earps - Hannah Blundell, Maya Le Tissier, Millie Turner, Gemma Evans (Jayde Riviere fra 58) - Katie Zelem, Lisa Naalsund (Hayley Ladd fra 46), Ella Toone (Melvine Malard fra 75) - Leah Galton, Lucia Garcia (Geyse fra 75), Nikita Parris (Rachel Williams fra 58)

Ubenyttede reserver: Phallon Tullis-Joyce, Aoife Mannion, Hinata Miyazawa, Irene Guerrero.

98 min. Der er det over. Liverpool vinner 1-0.

97 min. Seks overtidsminutter er spilt nå. Får United en siste mulighet? Innkast høyt i banen for United.

96 min. Vi har passerte de fem tillagte minuttene, men her skal det som nevnt spilles mer fotball. United har scoret et par sene mål denne sesongen. Kommer det et nytt et nå?

95 min. Et par bytter fra vertene her nå.

94 min. Malard får en alle tiders mulighet, men det er en fantastisk redning fra Liverpools sisteskanse! Det kunne vært målet som ga United det nødvendige poenget.

93 min. Halve tilleggstiden er passert, men vi skal trolig gjennom mer enn de fem som er lagt til.

92 min. Et lite stans i spillet etter en smell for Blundell. Ser ut til å gå bra.

92 min. Vi har gjort unna ett tilleggsminutt allerede. Nå begynner det virkelig å haste.

91 min. Vi får fem minutter. Roman Haug får en enorm sjanse til å sette spikeren i kista, men den norske spissen treffer ikke mellom stengene. Der er United og Turner heldige.

90 min. Hvor mange tilleggsminutter får vi her da, tro?

89 min. Og det er nære! Zelem med et meget godt slått hjørnespark, men Liverpool slipper med skrekken. På vei inn på overtid nå.

88 min. Williams er igjen farlig frempå med hodet. Corner for United.

87 min. Geyse med et godt innlegg, men det blir ingen stor sjanse ut av det.

85 min. Gemma Bonner får gult kort. Drøye fem minutter igjen å spille.

83 min. Liverpool vinner et frispark på egen banehalvdel. Geyse forsøker å hjelpe Hinds opp, men vertenes spiller vil få ned tempoet på kampen.

82 min. Ladd, som nettopp fikk gult kort, får en advarsel fra dommeren etter en tøff takling.

81 min. Roman Haug forsøker seg med pannebrasken, men headingen går over. Liverpool har bekymringsverdig god kontroll på dette. Et innlegg fra Geyse klareres vekk.

81 min. Der er vi inne i kampens siste ti minutter.

79 min. Ladd får navnet sitt oppført i dommerens bok i form av et gult kort. En ny merkelig dommeravgjørelse.

78 min. Liverpool vinner et innkast.

77 min. Iskaldt fra Riviere i egen sekstenmeter, og United fortsetter å forsøke å finne en vei mot utligning. Det begynner så smått å haste.

75 min. Garcia og Toone forlater matta. Førstnevnte har vært frisk i dette oppgjøret, mens Toone, som scoret Uniteds mål i 1-2-tapet i desember, ikke har hatt sin beste dag på jobben.

74 min. United forbereder nye bytter. Malard og Geyse har intensivert oppvarmingen. En meget så god angrepsduo å sette innpå det.

73 min. Tendenser til et farlig United-angrep, men Liverpool kontrollerer dette foreløpig. Et drøyt kvarter igjen.

71 min. Garcia får gult kort etter en duell med Taylor Hands. En merkelig avgjørelse, ser det ut til.

70 min. I en andreomgang som aldri helt har tatt fyr, er Garcia plutselig marginer unna å utligne for United! Det er vertene som selv holder på å ødelegge for seg selv.

68 min. United er akkurat nå en halv omgang unna å tape begge ligakampene mot Liverpool denne sesongen. Vil naturlig nok være en stor nedtur for fjorårets tabelltoer.

66 min. Roman Haug over ende i Uniteds sekstenmeter, men dommeren vinker spillet videre.

66 min. Vi har altså snart unnagjort halve andreomgangen, og United har fortsatt til gode å sette Liverpool ordentlig under press. Et uavgjortresultat vil bety mye for Marc Skinners lag.

63 min. Williams med et brukbart forsøk med pannebrasken på bakerste stolpe, men siktet er ikke helt stilt inn.

63 min. Garcia briljerer med noen flotte involveringer, men United blir stanset.

62 min. Liverpool kontrer, men Le Tissier får forstyrret angrepet nok til at det aldri blir helt farlig.

61 min. United forsøker seg med et innlegg fra høyre etter noen gode kombinasjoner. Innlegget klareres av Jenna Clark.

58 min. Dobbelbytte for Manchester United. Williams (lagets mest brukte innbytter i WSL denne sesongen) og Riviere skal inn for Parris og Evans.

58 min. Stans i spillet etter at Ceri Holland blir liggende med en smell i hodet.

55 min. Manchester United møter altså Chelsea på hjemmebane i siste serierunde, mens Liverpool gjester Leicester. Dersom resultatet på Prenton Park står seg, trenger Liverpool altså bare ett poeng i serieavslutningen for å ende foran United på tabellen.

53 min. En farlig Liverpool-dødball, men gjestene får ryddet unna.

53 min. En særdeles viktig omgang for Manchester United dette om de skal ende foran Liverpool på tabellen.

52 min. Liverpool forsøker seg med et innlegg fra høyre. Earps fanger ballen.

51 min. Kontrollerte første fem minutter av denne andreomgangen.

49 min. Liverpool blåses av for offside.

48 min. United vinner et innkast på Liverpools banehalvdel. Garcia forsøker å slå inn, men spanjolen finner ikke Parris. Vertene rydder unna.

46 min. Ladd er på vei inn ved sidebyttet her. Erstatter Naalsund.

Pause 1-0.

45+4 min. MÅL. Liverpool tar ledelsen. Hobinger svinger inn etter en kort corner. Ballen svinges over United-forsvaret og sklir gjennom helt til Jenna Clark som står helt fri på bakre og nikker ballen i mål fra kloss hold. Ikke den avslutningen på omgangen som United ønsket.

45 min. Det legges til seks minutter i første omgang.

45 min. Langskudd fra Liverpool. Rett i fanget på Earps.

41 min. Toone misser en kjempesjanse! United kontrer i stor fart. Lucia Garcia tar med seg ballen ute til høyre, kikker opp og ser Toone komme ute i feltet. Spiller Uniteds nummer 7 opp fint, men Toone setter avslutningen over fra 12 meter.

37 min. RØDT KORT. Liverpool-trener Matt Beard har slengt med leppa i retning dommerkvartetten etter Koivisto ble liggende. Dommer viser treneren det røde kortet.

36 min. Ny Liverpool-spiller tar telling. Emma Koivisto får en dytt av Gemma Evans og krasjer i reklameskiltene utenfor banen. Den så ikke noe god ut.

32 min. United nærmer seg noe igjen. Parris spilles opp i mellomrom før hun spiller ut til Garcia. Spanjolen går til linja og slår inn mot bakre hvor Galton kommer halsende, men innlegget går akkurat over hodet på Uniteds nummer 11.

31 min. Leah Galton kjører en tunell på en motspiller og slår inn foran mål. Parris rekker akkurat ikke frem og Liverpool får klarert.

25 min. Fisk sitter fortsatt nede, nå med bandasje på hodet, men kommer seg på beina etter noen minutters behandling.

22 min. Grace Fisk tar telling. Har fått seg en smell mot hodet.

19 min. Det er helt utrolig at ikke Liverpool tar ledelsen. Emma Koivisto kommer på et lurt løp hvor United-forsvaret ikke blir enige. Header ballen i stolpen fra fem meter og er samtidig først på returen fra 2 meter. Ballen klarer hun ikke å kontrollere og løper den utenfor.

16 min. Det svinger frem og tilbake! Ceri Holland igjen frempå. Får stå helt alene på 16 meter hvor hun klemmer til. Skuddet tar innom en United-spiller og holder på å sette Earps ut av spill, men keeperen viser klasse og kommer seg tilbake og redder mesterlig.

15 min. Stor sjanse for United. Zelem slår en corner fra høyre inn i boks. Ballen ramler ned hos Millie Turner som setter foten til fra 10 meter. Micah får skuddet rett i kroppen og legger seg over ballen. Nære igjen for United.

14 min. Liverpool har tatt over litt nå. Ceri Holland skubber enkelt bort Naalsund og går på mot mål. Skyter fra 25 meter og får et godt treff, men skuddet går like over.

12 min. Svakt utspill fra Mary Earps. Holder på å sette laget i trøbbel. Lisa Naalsund rydder opp og United overtar.

10 min. Liverpools første visitt fremover i banen. Skudd fra distanse fra Taylor Hinds. Mary Earps gir retur, men kaster seg raskt over den løse ballen.

4 min. Gigantisk sjanse for United! Leah Galton stikkes gjennom nydelig og kommer alene med Liverpools keeper Teagan Micah. Kantspilleren blir forstyrret i det hun skal avslutte og setter avslutningen rett på keeper. Der kunne og burde United tatt en tidlig ledelse!

1 min. Kampen i gang. Lisa Naalsund sparker det hele i gang.