Chelsea jubler etter Mayra Ramírez' andre mål mot Manchester United Women, 18. mai 2024.

KAMPREFERAT:

Kunne forært City ligatittelen – men United ble smadret på Old Trafford

Manchester United-poeng hjemme mot Chelsea i sesongavslutningen ville ført til ligagull for Manchester City, siden de vant på bortebane mot Aston Villa.

Slik gikk det ikke.

United ble rett og slett rundspilt på Old Trafford, og var aldri i nærheten av poeng.

Til slutt endte det med at Chelsea vant hele 6-0, og de tok med det sin femte ligatittel på rad.

Dette var United-kvinnenes største tap siden klubben ble startet opp igjen i 2018. Den forrige rekorden var også på hjemmebane mot Chelsea, da det ble 1-6 i en av Marc Skinners første kamper som United-hovedtrener.

Sir Dave Brailsford var til stede på kampen, og det samme var Sir Alex Ferguson.

Avtroppende Chelsea Women-sjef Emma Hayes takkes av med blomster før Manchester United 0-6 Chelsea, 18. mai 2024.
Avtroppende Chelsea-sjef Emma Hayes får en blomsterbukett av Marc Skinner før kampen. Dessverre var United i det gavmilde hjørnet i selve kampen også.

Marerittstart for United

Uniteds eneste forandring fra FA-cupfinalestartelleveren var at Melvine Malard kom inn på venstrekanten for Leah Galton. Dessverre var det en del forandring både i motstand og i egne prestasjoner i denne kampen sammenlignet med cupfinalen.

Allerede etter halvannet minutt tok Chelsea ledelsen på Old Trafford, da Guro Reiten fikk altfor god tid på venstresiden til å slå et godt innlegg, og det gode innlegget ble stanget i mål av Chelsea-spiss Mayra Ramírez, som kom seg fri fra Turner.

United slet fælt med Ramírez gjennom hele omgangen, og i oppgjørets åttende minutt spilte Ramírez gjennom Johanna Rytting Kaneryd. Millie Turner og Hannah Blundell hang ikke med, og svensken satte ballen i mål.

2-0 til bortelaget i åpningsminuttene.

Lagoppstilling før United Women-Chelsea på Old Trafford, 18. mai 2024. Bak fra venstre: Lisa Fjeldstad Naalsund, Lucía García, Mary Earps, Rachel Williams, Maya Le Tissier, Melvine Malard. Foran fra venstre: Jayde Riviere, Hannah Blundell, Katie Zelem, Millie Turner, Ella Toone.
Lagoppstillingen mot Chelsea. Dessverre var det mindre å smile for noen minutter senere.

Like svak avslutning på omgangen

United kunne fort fått flere baklengsmål mot seg tidlig der også, men fikk heldigvis kampen mer under kontroll, og en kunne potensielt også redusert ved Maya Le Tissier, som hadde Uniteds eneste gode mulighet i førsteomgang da hun headet et Zelem-hjørnespark over.

Men om United så ut til å ha fått mer kontroll, så var det fortsatt ingen tvil om at Chelsea spilte best, og mot slutten av omgangen så så kampen igjen ut som i marerittstarten.

I det 44. minutt økte Sjoeke Nüsken (som kom inn noen minutter tidligere) til 3-0 etter et fantastisk forarbeid av Mayra Ramírez, som lekte seg med Millie Turner igjen, før det på overtid av omgangen ble 4-0 til Chelsea da Ramírez selv scoret etter å ha passert Naalsund og Blundell vel enkelt.

4-0 til bortelaget til pause.

En frustrert Mary Earps gir instruksjoner under 0-6-tapet mot Chelsea, 18. mai 2024.
Mary Earps ble nok lei av å plukke baller ut av nettet.

Nok en blytung start

United byttet forståelig nok ut Hannah Blundell i pausen, og satte inn Aoife Mannion, og flyttet Riviere over på venstrebacken for å hjelpe Turner.

Dessverre startet den andre omgangen akkurat som den første: med et Chelsea-mål etter halvannet minutt.

Hele United-forsvaret hang ikke helt sammen i den situasjonen, men innbytter Mannion må i alle fall ta store deler av skylda for det femte baklengsmålet etter et svært svakt klareringsforsøk.

Lucía García i duell med Chelsea Women-spiller Nathalie Björn på Old Trafford, 18. mai 2024.
Lucía García var blant spillerne som kom minst ille fra denne kampen.

Drømmeavslutning for Kirby

Ramírez måtte etter hvert ut, noe som definitivt hjalp, mens United etter rundt halvspilt andreomgang byttet inn Geyse og Miyazawa for Malard og Naalsund, og litt senere Gemma Evans og Nikita Parris for Jayde Riviere og Rachel Williams.

United klarte å holde Chelsea unna målet sitt, stort sett, helt til Fran Kirby noen minutter før slutt satte inn 6-0 for Chelsea i nok en situasjon hvor United-forsvaret ikke hang skikkelig sammen. Kirby er en Chelsea-legende, og spilte sin siste kamp for klubben, så mange unnet henne nok den – men for United gjorde det bare en pinlig opptreden enda mer pinlig.

Det endte hele 6-0 til Chelsea, som med det tok sin femte ligatittel på rad, mens United havnet på en svært skuffende femteplass.

Fran Kirby scorer Chelsea Womens sjette mål på Old Trafford, til frustrasjon for Aoife Mannion og Mary Earps (sittende). 18. mai 2024.
Kirby har her nettopp scoret Chelseas sjette og siste mål.

Manchester United 0–6 (0-4) Chelsea

FA Women's Super League
Old Trafford

Mål: 0-1 Mayra Ramírez (2.)., 0-2 Johanna Rytting Kaneryd (8.), 0-3 Sjoeke Nüsken (44.), 0-4 Ramírez (45+2.), 0-5 Melanie Leupolz (47.), 0-6 Fran Kirby (86.).

Manchester United: Mary Earps – Jayde Riviere (Gemma Evans, 77.), Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell (Aoife Mannion, 46.) – Lisa Fjeldstad Naalsund (Hinata Miyazawa, 67.), Katie Zelem – Lucía García, Ella Toone, Melvine Malard (Geyse, 66.)– Rachel Williams (Nikita Parris, 77.).

Ubenyttede innbyttere: Phallon Tullis-Joyce,Evie Rabjohn, Irene Guerrero, Hayley Ladd.

1: Kampen er i gang! Chelsea spiller mot Stretford End i den første omgangen.

1: Chelsea rett i angrep, men ballen ender etter hvert i hendene til Mary Earps.

2: MÅL. Chelsea går i ledelsen etter halvannet minutt. Mayra Ramírez header ballen i mål etter et glimrende innlegg fra Guro Reiten. Det er verdt å nevne at United tok en enda tidligere ledelse i cupoppgjøret mellom disse lagene.

8: MÅL. Chelsea igjen. United sliter tungt mot et lag med mye mer å spille. Millie Turner og Hannah Blundell henger rett og slett ikke med der. Ender med at Johanna Rytting Kaneryd spilles gjennom, og hun triller ballen forbi Earps.

10: Kjempesjanse for Chelsea igjen etter at Blundell ikke henger med, men Jayde Riviere ordner opp med en glimrende takling på bakerste stolpe.

14: Liverpool leder allerede borte mot Leicester, sånn ang. kampen om fjerdeplassen. Vi nevner ikke den kampen igjen mer om ikke resultatet i United-kampen aktualiserer det.

19: Maya Le Tissier header like over fra et Zelem-hjørnespark! United var livsfarlige på dødball på Wembley sist helg, så det kan være det er slik United må komme tilbake i kampen her også.

21: Berømte siste ord, men United har fått kampen mer under kontroll her etter de horrible første ti minuttene.

22: Manchester City har tatt ledelsen mot Aston Villa på Villa Park. De trenger mange mål for å vinne ligaen så lenge United taper mot Chelsea, men en City-seier vil altså gi dem seriegull hvis Chelsea ikke vinner på Old Trafford.

24: Farlig Chelsea-frisparkinnlegg som ser potensielt farlig ut på bakerste stolpe, men Lucía García stiger til værs og får headet ballen ut til et hjørnespark. Hjørnesparket går først gjennom hele feltet, før United klarer å forsvare seg mot det påfølgende innlegget.

26: Godt Zelem-innlegg stusses videre av Williams mot Malard, men en Chelsea-spiller kommer seg mellom, og får fanget opp den.

36: Veldig lite som skjer her nå.

41: Chelsea tvinges til å gjøre et bytte på grunn av en skade. Sjoeke Nüsken kommer inn for Catarina Macario.

44: MÅL. Chelsea øker til 3-0. Fantastisk forarbeid av Mayra Ramírez som er altfor sterk og rask for Millie Turner, og innbytter Sjoeke Nüsken kan sette ballen i det tomme målet.

45+1: Det legges til seks minutter.

45+2: MÅL. Mayra Ramírez leker seg med United. 4-0 til Chelsea. Får gå altfor lett midt mellom Naalsund og Blundell, og er plutseleg helt gjennom, og avslutningen er god.

PAUSE. Direkte svak omgang av United mot et Chelsea som vet at ligatittelen trolig blir avgjort på målforskjell.

46: BYTTE: Aoife Mannion inn for Hannah Blundell, som hadde en forferdelig førsteomgang mot gamleklubben. Mannion tar høyrebacken, mens Riviere går over til venstrebacken.

46: Andre omgang er i gang.

47: MÅL. Chelsea med enda et mål. Fullstendig kaos i United-forsvaret. Maya Le Tissier er vel den eneste i United-forsvaret som kom OK fra den situasjonen, men spesielt Turner og Mannion (som begge hadde mislykkede forsøk på klareringer) kommer dårlig ut av den, og Leupolz får en kjempesjanse som hun scorer på. Etter halvannet minutt igjen.

50: Turner igjen i trøbbel mot Ramírez, men Riviere hjelper til, og får hindret henne nok.

56: Plutselig ser det ut til at United kan skape noe, men så vinkes det korrekt for offside mot Melvine Malard.

57: Mayra Ramírez er ferdig for dagen – heldigvis. Erstattes av Aggie Beever-Jones, og vi får bare krysse fingrene for at United-forsvaret får bedre kontroll på dette uten Ramírez der. Sophie Ingle også inn for Melanie Leupolz.

65: Aston Villa har utlignet mot Manchester City. Hvis den kampen forblir uavgjort, så må United score seks mål på slutten her for å hindre Chelsea i å vinne ligatittelen. Det virker ikke så veldig realistisk.

66: BYTTE: Geyse kommer inn for Melvine Malard.

67: BYTTE: Hinata Miyazawa inn for Lisa Fjeldstad Naalsund.

67: Gult kort for Lucía García, og frispark til Chelsea like utenfor sekstenmeteren.

68: Reitens frispark går i muren, og ballen havner etter hvert hos Earps.

74: Innbytterne er i angrep. Geyse prøver å spille gjennom Miyazawa, men keeper er raskt ute, og da blir pasningen fra brasilianeren litt for hard.

74: City er tilbake i ledelsen mot Villa. Det får ingenting å si om ikke det skjer veldig mye rart.

77: Williams spiller fri García, som har muligheten til å legge inn – men så sklir hun.

77: BYTTER: Jayde Riviere erstattes av Gemma Evans. Ser ut til å ha litt vondt. Ellers erstattes Rachel Williams av Nikita Parris.

78: «We want six!» roper Chelsea-fansen.

81: United mest i angrep nå. Jakter et reduseringsmål, men uten å skape store sjanser.

86: MÅL. Fran Kirby øker til 6-0 for Chelsea i sin siste kamp som Chelsea-spiller.

88: Lucía García får sjansen, men skyter over! Kanskje Uniteds største sjanse.

88: 28 737 tilskuere på Old Trafford denne solskinnsdagen. Det var solgt over 30 000 billetter, i alle fall.

90+1: Det er lagt til fem minutter. Det begynner å haste, for å si det mildt .

90+5: Earps stopper Beever-Jones.

SLUTT. Chelsea har vunnet ligaen igjen etter å ha smadret United.