Marc Skinner applauderer fansen, 28. april 2024 borte mot Leicester.

MARC SKINNER:

– Vi har en finale denne helga også

Publisert

Marc Skinner har holdt sin pressekonferanse før søndagens bortekamp mot Liverpool.

Neste helg spiller United i FA-cupfinalen mot Tottenham, men Uniteds kamper mot Liverpool og Chelsea vil avgjøre om det blir United eller Liverpool som havner på fjerdeplass, og United er lite lystne på å havne bak scouserne. 

Skinner sa seg derfor enig da han ble spurt om det var som å ha igjen tre cupfinaler. 

– Ja, definitivt. Vi har en stor finale neste uke, men vi har en finale denne helga også, og så en finale når vi spiller på Old Trafford mot Chelsea.

United og Liverpool står med like mange poeng på WSL-tabellen, men United har den klart beste målforskjellen. Liverpools imponerende seier mot Chelsea i midtuka gjør at United risikerer å havne bak Liverpool, men forskjellen i målforskjell er såpass stor at United i praksis sikrer fjerdeplassen om en vinner mot Liverpool. 

Hvis en derimot ikke gjør det, så skal United få Chelsea på besøk til Old Trafford helga etter FA-cupfinalen i siste serierunde, mens Liverpool spiller borte mot Leicester, så med andre ord er det viktig for United å vinne denne kampen.

Marc Skinner feirer semifinaletriumfen mot Chelsea i FA-cupfinalen.

Skinner var tydelig på at det er viktig at spillerne gir alt mot Liverpool i stedet for å frykte skader før finalen.

– Det en nærmest må forklare, og spillerne vet egentlig dette, er at det er mer sannsynlig at du blir skadet hvis du går halvhjertet inn i taklinger. Det er også mer sannsynlig at en taper kamper og taper selvtillit hvis en går halvhjertet inn i det en gjør, og dette vet spillerne. Alle spillerne i denne troppen ønsker å prestere i finalen neste uke, men for et lag som ønsker å utfordre – og dette snakker vi ofte om – om ligatitler og inn mot finaler i cupturneringer, er at en må være til stede i hvert eneste øyeblikk.

Riviere skal være tilbake

Det kom selvsagt også en skadeoppdatering under pressekonferansen. 

United-høyreback Jayde Riviere har gått glipp av de fire siste United-kampene etter å ha blitt skadet i byderbyet 23. mars, men hun kan potensielt være tilbake mot Liverpool – men ikke fra start.

– Jeg har forhåpninger om at Jayde Riviere vil være tilgjengelig til å være på benken. Så alle, unntatt de som er langtidsskadet, er tilgjengelige, og det ser positivt ut på vei inn mot de tre siste kampene. 

Uten Riviere har United gått for to ulike løsninger på høyrebacken: Aoife Mannion har spilt der, mens en også har prøvd løsningen hvor Hannah Blundell spiller på høyreback, mens Gemma Evans tar Blundells plass på venstrebacken.

Jayde Riviere smiler, 28. januar 2024
Trolig tilbake på benken mot Liverpool.

Dette blir Liverpools siste hjemmekamp på Prenton Park

Liverpools kvinnelag har spilt hjemmekampene sine på Prenton Park, Tranmere Rovers stadion i Birkenhead, og det er også der søndagens kamp spilles. 

Neste sesong blir det ikke slik.

Klubben har nemlig nå annonsert at de skal spille på St. Helens Stadium fra og med starten av 2024/25-sesongen. 

Siden søndagens kamp mot United er Liverpools siste hjemmekamp denne sesongen, så er det altså den siste hjemmekampen de spiller på Prenton Park.

Powered by Labrador CMS